Rămâi conectat

Actualitate

S-au scumpit seviciile poştale

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

posta_romanaTarifele serviciilor prestate pe piaţa liberă de Poşta Română au fost majorate de la 1 ianuarie 2014 cu procente cuprinse între 20% şi 120%.

Cea mai mare majorare de tarife se aplică pentru închirierea de căsuţe poştale nenominale, amplasate în locaţii aparţinând reţelei poştale, de la 13,35 lei lunar, la 30,00 lei lunar.

• Ce servicii poştale s-au scumpit

Clienţii persoane fizice şi juridice care închiriază căsuţe poştale amplasate în locaţii aparţinând Poştei Române sunt cei mai afectaţi de aceste scumpiri. O căsuţă poştală închiriată oferă beneficiarului o serie de avantaje, printre care: închiriere nominală sau nenominală, primire corespondenţă, abonamente presă, avizări, ridicare directă sau prin delegat a trimiterilor. În cazul corespondenţei neprioritare cu confirmare de primire tarifele s-au majorat cu un procent cuprins între 28 şi 33%, în funcţie de greutate. Pentru astfel de trimiteri cu greutatea de până la 20 grame tariful a crescut de la 4,90 lei la 6,50 lei; pentru trimiteri cu greutatea peste 500 grame şi până la 1.000 grame tariful a crescut de la 10,10 lei la 13,20 lei; la trimiterile cu greutatea peste 1.000 grame şi până la 2.000 grame tariful a crescut de la 12,80 lei la 16,60 lei. Cea mai mare majorare de tarife se aplică pentru închirierea de căsuţe poştale nenominale, de la 13,35 lei lunar la 30,00 lei lunar. Majorări s-au aplicat şi serviciilor tip PRIORIPOST, precum şi serviciilor de corespondenţă cu confirmare de primire (prioritare sau neprioritare), excepţie făcând clienţii care prezintă un volum mai mare de 10 trimiteri (clienţi fără contract), respectiv un volum mai mare de 50 trimiteri (clienţi cu contract), pentru care tarifele nu au fost majorate. Alte servicii al căror tarif a fost actualizat sunt: preluare sediu/domiciliu, livrare sediu/domiciliu, coletărie anunţată, coletărie din afara sferei serviciului universal (colete cu AR sau cu ramburs şi colete peste 10 kg).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir