cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Procedura de delegare a serviciilor de salubrizare în Zona II Cugir – Sebeș întârziată de o plângere în justiție

Procedura de delegare a serviciilor de salubrizare în Zona II Cugir – Sebeș întârziată de o plângere în justiție

Publicat în 10.09.2018 la ora 8:25

Finalizarea procedurii de delegare a serviciilor de colectare și transport a deșeurilor în zona II a județului Alba, compusă din Cugir, Sebeș și 14 comune, va fi întârziată după ce unul dintre operatorii care participă la licitație a contestat în instanță raportul intermediar privind cerințele tehnice și financiare.

Anterior, doi operatori, respectiv SC Activ Salubritate SRL și Asocierea SC Greendays SRL – Valorizacao dos Residuos Protecca do Ambiente SA Sucursala Aiud – 2-Solucoes Ambientais SA Portugalia, au contestat raportul la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), care, însă, a respins contestațiile formulate. Ulterior, Greendays SRL a mers mai departe și a depus o plângere față de soluția CNSC la Curtea de Apel Alba Iulia.

Societatea contestă modul în care comisia de licitație a analizat răspunsul formulat la o solicitare de clarificări privind propunerea tehnică și financiară depusă prin ofertă. Răspunsul a fost considerat inacceptabil și neconform, astfel încât s-a decis respingerea ofertei pe motiv că prin depunerea unui nou mod de calcul a fost modificată o parte din ofertă, iar numărul de utilaje alocat a fost considerat insuficient. Instanța urmează să ia în discuție plângerea în perioada următoare, decizia urmând să fie definitivă.

De menționat că o asociere reprezentată de operatorul Greendays a obținut contractul de salubrizare în valoare de circa 4,8 milioane de euro din zona IV a județului Alba, reprezentată de municipiul Blaj și 10 comune. În zona II de colectare (81.341 de locuitori) au fost incluse pe lângă orașul Cugir și municipiul Sebeș, comunele Daia Română, Cut, Şpring, Doştat, Gîrbova, Cîlnic, Pianu, Săliştea, Blandiana, Vinţu de Jos, Ceru Băcăinţi, Şibot, Săsciori şi Şugag.

Deşeurile colectate de la populaţie şi agenţi economici vor fi transportate la staţia de transfer de la Tărtăria, de unde vor fi preluate de un alt operator şi duse la depozitul de la Galda de Jos.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 130 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.