cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » În cadrul Centrului Social pentru Nevoi Speciale Vinerea – Cugir primează calitatea serviciilor

În cadrul Centrului Social pentru Nevoi Speciale Vinerea – Cugir primează calitatea serviciilor

Publicat în 02.04.2017 la ora 10:00

Potrivit unui raport pe 2016 al Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Cugir, prezentat recent legislativului local, rezultă că în cadrul Centrului Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale Vinerea – Cugir s-au desfăşurat activităţi la nivel calitativ superior atât în cadrul Centrului de zi pentru adulţi, cât şi la Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi.

Conform cifrelor, peste 120 de persoane din cadrul Centrului de zi au beneficiat de activitatea acestui serviciu social, care înseamnă informare, consiliere psihologică şi socială, anchetă socială, întocmire fişe, stabilirea programului de lucru şi terapie recuperatorie. La Centrul pentru copii, micuții au beneficiat de servicii de consiliere psihologică, logopedie, recuperare cognitivă, program educaţional şi abilitare, iar părinții au beneficiat de consiliere. O parte dintre ei au beneficiat de terapii recuperatorii, ludoterapie, activităţi de recreere şi socializare, de recuperare kinetoterapeutică şi masaj. Activitatea personalului s-a evidenţiat prin acţiunile de identificare a posibililor beneficiari, informarea lor, a aparţinătorilor, sprijin şi consiliere în scopul întocmirii documentelor necesare accesării serviciilor oferite.
Au fost elaborate contractele de acordare a serviciilor sociale, anchetele sociale, deciziile de acceptare, evaluările iniţiale, programele personalizate de intervenţie, rapoarte de monitorizare şi alte documente necesare.
“Aceste servicii sunt de durată, în cadrul centrului specialiştii nu pot lucra decât cu o singură persoană o dată pe zi şi nu mai mult de o oră, deoarece starea de sănătate fizică sau psihică a beneficiarilor nu permite un program de lucru îndelungat. Din acest motiv, numărul de beneficiari care accesează serviciile de recuperare nu poate fi foarte mare. De o deosebită importanţă este realizarea activităţilor de recuperare în conformitate cu standardele serviciilor, unde primează calitatea serviciilor, şi nu cantitatea lor”, ne spunea directorul centrului, ec. Silviu Samoilescu.
După cum am aflat, în urma acordurilor de colaborare cu Şcoala Gimnazială Nr. 3, Şcoala Gimnazială “Singidava” si Asociaţia “Raul Cosmin” pentru copii şi tineri cu dizabilităţi, specialiştii centrului au desfăşurat activităţi specifice cu elevii în scopul creşterii calităţii vieţii acestora.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 218 ori

În cadrul Centrului Social pentru Nevoi Speciale Vinerea – Cugir primează calitatea serviciilor
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.