Rămâi conectat

Actualitate

Cugirul a aprobat extinderea serviciilor de îngrijire medicală la domiciliu și a stabilit tarifele aplicabile beneficiarilor, furnizate de SPAS

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat extinderea serviciilor de îngrijire medicală la domiciliu si au stabilt tarifele aplicate beneficiarilor, furnizate de unitatea sanitară Serviciul de îngrijire medicală la domiciliu din cadrul Biroului Asistentă medicală din subordinea Serviciului Public de Asistență Socială Cugir.

Astfel, recoltarea exsudatului nazofaringian și/sau faringian pentru detecție, prin metoda RT-PCR, a ARN SARS-CoV-2, respectând algoritmul de testare sau prin utilizarea testelor rapide de anticorpi sau antigen: gratuit:

– pentru persoane defavorizate care nu au venituri sau sunt neasigurate, doar cu recomandare medicală eliberată de medicul de familie/specialist (cu testele furnizate de DSP Alba sau achiziționate cu fonduri din bugetul local);

– contra cost, la cerere (cu teste achiziționate din bugetul local), urmând a se percepe un tarif standard de: 100 lei/testare pentru identificare anticorpi produsi de infectarea cu: SARS-CoV-2 – 50 lei/testare pentru identificare antigeni produsi de infectarea cuSARS-CoV-2 pentru deplasarea la domiciliu în vederea recoltării de teste RT-PCR:

  • 30 lei/deplasare (cu testele furnizate de DSP Alba); pentru deplasarea la domiciliu în vederea recoltării testelor rapide de anticorpi sau antigen:
  • 30 lei/deplasare (cu testele beneficiarului sau achiziționate cu fonduri din bugetul local); pentru deplasarea la sediul angajatorilor în vederea recoltării de teste RT -PCR sau testele rapide de anticorpi sau antigen;
  • 20 lei/persoana, la care se adaugă tariful standard menționat la punctul 1 litera b) (cu teste achiziționate cu fonduri din bugetul local).

În situația în care testele sunt puse la dispoziție de angajator, se va percepe numai tariful de 20 lei/persoană. Sumele încasate constituie venituri ale bugetului local al orașului Cugir.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Vasilică Meșterică

    24.01.2021 la 20:48

    Dacă cineva intelege ceva din tarifele alea aruncate la grămadă, să scrie aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Din fonduri proprii, Spitalul orășenesc Cugir a pus în funcțiune o spălătorie modernă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spălătoria care deservește Spitalul orășenesc Cugir a fost dotată recent, cu o mașină de spălat profesională și un uscător de rufe professional.

Potrivit echipei managereiale a unității de sănătate, la achiziția acestor utilaje s-a avut în vedere creșterea eficienței energetice, economisirea apei și a produselor chimice.

Totodată, prin acest demers s-a urmărit reducerea costurilor și sporirea productivității activităților din cadrul spălătoriei.

Spălătoria Spitalului orășenesc Cugir este organizată ca un serviciu unic în care se desfășoară: primire, dezinfecție, spălare, călcare, reparare și depozitare rufe”, a precizat conducerea unității.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

10 strazi din Cugir vor rămâne luni, 11 decembrie 2023, fără energie electrică, din cauza unor lucrări la mai multe transformaroare electrice din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din Cugir vor rămâne fără energie electrică tinp de două ore, luni, 11 decembrie 2023, din cauza montării de concentratoare la mai multe transformatoare electrice.

„Luni, 11 decembrie 2023, între orele 10.00 și 12.00 se va face o întrerupere a energiei electrice pe străzile: Bălcescu, Înfrățirii, Victoriei (parțial), Gheorghe Doja, Viitorului, M. Sadoveanu (parțial), Al. Sahia, I.L. Caragiale, Stadionului și Tineretului, din cauza lucrărilor de montare concentratoare la postul trafo de unde sunteți alimentat”, a transmis Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

„Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P. Hașdeu al Academiei Române”, lansată la Salonul de Carte dedicat Zilei Naționale a României de la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cartea intitulată „Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P Hașdeu al Academiei Române”, scrisă de autorii originari din orașul Cugir, dr. Cristian Ioan Popa și prof. Petru Alin Teodorescu, a fost lansată vineri, la Salonul de carte dedicat Zilei Naționale a României.

Cartea valorifică cele trei răspunsuri trimise din Cugir, în anul 1885, la întrebările chestionarului lui B. P. Hașdeu, cel însărcinat să materializeze un proiect de dicţionar al limbii române iniţiat de regele Carol I şi pus în operă de Academia Română din Bucureşti.

Corespondenţii locali au fost învăţătorul Teodor Crişan, preotul greco-catolic Ioan Dreghiciu şi învăţătoarea Sofia Bria.

Răspunsurile lor vizează faţete extrem de diverse ale comunităţii cugirene tradiţionale, de la problemele de limbă, la cele legate de etnografie, tradiţii, folclor, credinţe, superstiţii, jocuri, port şi multe altele.

Aceste răspunsuri au venit nu doar din partea elitelor, care le-au consemnat, ci mai cu seamă de la oamenii simpli (de la şes sau de la munte), care le-au furnizat celor trei.

Autorii au urmărit să facă textul accesibil şi unui public neavizat, interesat de aceste valori, astfel încât şi cu ajutorul unor imagini de epocă să poată fi readusă la viaţă o lume altminteri greu de recuperat prin intermediul altor surse.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir