Rămâi conectat

Actualitate

Asociaţia “PRO-Cugir”, aproape de veteranii şi văduvele veteranilor de război

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

veterani_razboiPeste 100 de persoane, veterani de război şi văduve ale veteranilor de război cu domiciliul în localităţile aparţinând zonei Cugir – Câmpul Pâinii, au intrat în posesia biletelor de călătorie gratuită, care le revin potrivit legii.

Demersul a avut loc ca urmare a sprijinului pe care Asociaţia “PRO-Cugir”, condusă de preşedintele Aurel Voicu, l-a acordat acestor oameni care trebuiau să primească respectivele documente de transport, auto şi CFR, încă de la începutul anului în curs. “Având în vedere că biletele de transport pentru veterani de război şi văduvele veteranilor de război au ajuns în judeţ abia în luna mai, la solicitarea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – Filiala Alba, Asociaţia “PRO-Cugir” a hotărât să acorde sprijinul cuvenit pentru înmânarea imediată a documentelor de transport. Fidel unuia dintre proiectele asociaţiei noastre “Onoare şi respect veteranilor de război”, mi-am asumat personal misiunea de a înmâna legitimaţiile de călătorie celor 101 veterani şi văduvelor acestora, cu domiciliile în localităţile Cugir, cele 5 sate de munte arondate oraşului, comunele Şibot, Blandiana, Săliştea şi Ceru Băcăinţi. A fost o misiune deloc uşoară, dar pe care am rezolvat-o (fiind singura zonă din judeţ unde s-a clarificat această problemă), cu bucuria că aceşti oameni aflaţi în vârstă şi cu o sănătate destul de precară au intrat în posesia biletelor pe care le aşteptau de atâta vreme”, ne-a declarat Aurel Voicu.
Conform mărturisirilor făcute de preşedintele Asociaţiei “PRO-Cugir”, veteranii s-au plâns de faptul că biletele de transport sunt valabile doar pentru transportul pe căile ferate (excluzând rutele auto), că nu se acordă şi însoţitorilor veteranilor care se deplasează cu dificultate, dar şi de indiferenţa  manifestată de autorităţi faţă de puţinii veterani de război aflaţi în viaţă.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Miercuri, 15 mai 2024: Ziua Porților Deschise, la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir vă invită să participați la prima ediție a Zilei Porților Deschise la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus, în data de 15 mai 2024, începând cu ora 10.00.

În sediul de pe strada Victoriei, Nr. 5 (fosta alimentară Zaharia) veți avea posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu familia Lotus, formată din seniori și profesioniști DAS Cugir, putând vedea la noi acasă cum se nasc interacțiuni între generații, cum se creează produse artizanale și mai ales amintiri, într-un mediu cald, profesionist și iubitor.

Vă așteptăm, așadar, să deveniți parte a centrului Lotus și să ne bucurăm, împreună, de o zi în familie!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir