cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Asociaţia “PRO-Cugir”, aproape de veteranii şi văduvele veteranilor de război

Asociaţia “PRO-Cugir”, aproape de veteranii şi văduvele veteranilor de război

Publicat în 11.08.2014 la ora 13:00

veterani_razboiPeste 100 de persoane, veterani de război şi văduve ale veteranilor de război cu domiciliul în localităţile aparţinând zonei Cugir – Câmpul Pâinii, au intrat în posesia biletelor de călătorie gratuită, care le revin potrivit legii.

Demersul a avut loc ca urmare a sprijinului pe care Asociaţia “PRO-Cugir”, condusă de preşedintele Aurel Voicu, l-a acordat acestor oameni care trebuiau să primească respectivele documente de transport, auto şi CFR, încă de la începutul anului în curs. “Având în vedere că biletele de transport pentru veterani de război şi văduvele veteranilor de război au ajuns în judeţ abia în luna mai, la solicitarea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – Filiala Alba, Asociaţia “PRO-Cugir” a hotărât să acorde sprijinul cuvenit pentru înmânarea imediată a documentelor de transport. Fidel unuia dintre proiectele asociaţiei noastre “Onoare şi respect veteranilor de război”, mi-am asumat personal misiunea de a înmâna legitimaţiile de călătorie celor 101 veterani şi văduvelor acestora, cu domiciliile în localităţile Cugir, cele 5 sate de munte arondate oraşului, comunele Şibot, Blandiana, Săliştea şi Ceru Băcăinţi. A fost o misiune deloc uşoară, dar pe care am rezolvat-o (fiind singura zonă din judeţ unde s-a clarificat această problemă), cu bucuria că aceşti oameni aflaţi în vârstă şi cu o sănătate destul de precară au intrat în posesia biletelor pe care le aşteptau de atâta vreme”, ne-a declarat Aurel Voicu.
Conform mărturisirilor făcute de preşedintele Asociaţiei “PRO-Cugir”, veteranii s-au plâns de faptul că biletele de transport sunt valabile doar pentru transportul pe căile ferate (excluzând rutele auto), că nu se acordă şi însoţitorilor veteranilor care se deplasează cu dificultate, dar şi de indiferenţa  manifestată de autorităţi faţă de puţinii veterani de război aflaţi în viaţă.

Acest articol a fost citit de 541 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.