cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Parteneriat între Asociația „Pro Cugir” și Inspectoratul Școlar Judetean Alba, destinat accesului elevilor la muzeul local

Parteneriat între Asociația „Pro Cugir” și Inspectoratul Școlar Judetean Alba, destinat accesului elevilor la muzeul local

Publicat în 07.09.2020 la ora 17:24

Asociația cetățenească cultural istorică și civică, pentru punerea în valoare a patrimoniului local „Pro Cugir”, având ca obiect principal de activitate funcționarea Muzeului Cugir și-a exprimat dorința de colaborare cu unitățile școlare din zona Cugir – Câmpul Pâinii.

În acest sens, președintele asociației, ing. Aurel Voicu (foto) a transmis inspectorului general al ISJ Alba, prof. Cornel Sandu, o adresă prin care îi propune un parteneriat cu școlile din Cugir și din zona Cugirului, respectiv: Șibot, Blandiana, Săliștea și Ceru Băcăinți, pe durata anului școlar 2020 – 2021. Demersul presupune vizitarea de către elevii respectivelor școli a „Expoziției muzeale publice permanente” existente în orașul Cugir (clădirea Clubului elevilor).

Voicu a făcut o prezentare a muzeului evidențiind existența a 12 secțiuni muzeale specializate și organizate în săli disticte, existența a peste 3000 obiecte muzeale grupate pe cele 12 secțiuni, asigurarea anticipată a condițiilor de acces, asigurarea personalului de specialitate cunoscător a obiectelor expuse, posibilitatea fotografierii exponatelor fara a se percepe taxă.

Președintele Pro Cugir se așteaptă ca inițiativa sa să aibă succes spre folosul elevilor și procesului educativ privind cunoașterea istoriei din zonă.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 188 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.