cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » În prima zi a anului trei veterani de război au primit onoare și respect din partea Asociației PRO-Cugir

În prima zi a anului trei veterani de război au primit onoare și respect din partea Asociației PRO-Cugir

Publicat în 02.01.2014 la ora 17:51

veterani-cugir-01-01-2014-1La primele ore ale dimineții zilei de 1 ianuarie 2014, câțiva membri ai Asociației PRO-Cugir s-au deplasat la domiciliile a trei veterani de război din localitate, foști ostași pe câmpul de luptă în cel de-al doilea Război Mondial pentru a-i felicita și a le oferi daruri cu prilejul aniversării în cursul  acetei luni a zilei lor de naștere.

Oameni cu vârste cuprinse între 86 și 90 de ani care trăiesc modest din veniturile pe care le primesc, n-au cerut și nu cer nimic, mulțumindu-se cu ceea ce guvernele vremelnic aflate la putere le-au oferit și le oferă. Este meritul unor oameni cu suflet mare care din anul 2009 au inițiat și continuat Programul „Onoare și respect veteranilor de război cugireni” oferindu-se să aducă o rază de bucurie puținilor veterani de război care se află încă în viață și au domiciliile în localitățile Cugir, Vinerea sau în satele de munte arondate orașului Cugir.
veterani-cugir-01-01-2014-2În semn de prețuire, veteranii au primit prin intermediul Asociației „PRO-Cugir” condusă de ing. Aurel Voicu, daruri constând în alimente, dulciuri, fructe și medicamente oferite de patronii unor firme locale, oameni de bine care au dorit că și de această data să-și arate sprijinul față de acei care merită tot respectul și considerația lor.
După cum am aflat de la președintele „PRO-Cugir” cei trei bravi ostași ai tranșeelor sunt: Duvlea D. Nicolae, 86 de ani, fost conductor mecanizate, domiciliat pe strada Nicolae Bălcescu din Cugir, medaliat cu „Crucea comemorativă a celui de-al doilea Război Mondial 1941-1945” și cu „Medalia de Onoare a Orașului Cugir” din anul 2009;  Ștefănescu Gheorghe, 89 ani, fost artilerist, domiciliat pe strada „Dealului”, în Cugir, medaliat cu „Crucea comemorativă a celui de-al doilea Război Mondial 1941-1945” și „Medalia de Onoare a Orașului Cugir” din anul 2009; Crăciun Ștefan, 90 ani, fost Infanterist, domiciliat în Vinerea-Cugir, strada Principală nr. 399, medaliat cu „Crucea comemorativă a celui de-al doilea Război Mondial 1941-1945” și cu „Medalia de Onoare a Orașului Cugi” din anul 2009; (veteranul nu a fost găsit la domiciliu fiind internat temporar, într-un sanatoriu pentru bătrâni).
„Cel mai prețios lucru pentru noi este faptul că reușim cu sprijinul unor oameni de suflet să acordăm respectul care se cuvine celor care n-au precupețit nicio clipă să-și apere cu prețul vieții țara și să arătăm că ei sunt o adevărată pildă pentru generațiile tinere”, ne-a declarat președintele PRO-Cugir, Aurel Voicu.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 546 ori

5.0
02

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.