Rămâi conectat

Economie

Uzina Mecanică Cugir investește 1 milion de euro pentru creșterea producției de muniție de război

cugirinfo.ro

Publicat

în

Uzina Mecanică Cugir, producătoare de muniție și armament, a demarat o nouă investiție care ar urma să contribuie la eficientizarea activității de fabricare a cartușelor de calibre NATO și calibre provenite din fosta URSS.

Compania din Cugir din cadrul Romarm a lasat o licitație pentru achiziția unei mașini pentru control dimensional și vizual al glonțului, tubului și cartușului finit, calibru 12.7 x 99 mm, 12.7 x 108 mm și 14.5 x 114 mm. Valoarea totală estimată a investiției este de 5.000.000 de lei (1 milion de euro), fără TVA.

Potrivit documentației, obiectivul investiției îl constituie mărirea capacității de producție actuale și completarea cu utilaje care lipsesc la această dată. Astfel, se urmărește modernizarea liniei tehnologice de fabricare a cartușelor calibru 12.7 x 99 mm, 12.7 x 108 mm și 14.5 x 114 mm. Primul este un calibru specific NATO, în timp ce celelalte două au fost fabricate inițial în fosta URSS și preluate ulterior de țări din estul Europei.

Utilajul va fi controlat de un PC și va fi dotat cu camere video pentru controlul dimensional și detectarea defectelor de aspect. Acesta va putea efectua următoarele verificări: verificare gură tub; verificare prezență gaură de foc; verificare corpuri străine în interiorul tubului; verificare formă tub cartuș.

Utilajul va putea verifica pe minut până la 65 de cartușe calibru 12.7 x 99 mm, 45 de cartușe calibrul 12.7 x 108 mm sau 65 de cartușe calibrul 14.5 x 114 mm. La apariția unor neconformități funcționale, utilajul se va opri automat, avertizând cu un semnal luminos intermitent de culoare roșie și semnal sonor.

UM Cugir fabrică produse pentru uz militar, precum muniție tip NATO, pistoale, mitraliere, turn de board și încărcătoare. În anul 2004, fosta uzină mecanică s-a divizat în Uzina Mecanică Cugir SA și Fabrica de Arme Cugir SA.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Economie

Reprezentanți ai fabricilor din Cugir, participare la Târgul de echipamente de vânătoare și industria sportului din Nurnberg

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 29 februarie – 3 martie 2024, la Nurnberg – Germania are loc cea de-a 50-a ediție a târgului „IWA Outdoor Classics – 2024”, cea mai mare expoziție din lume pentru vânătoare și industria sportului țintă. Expozanții își expun îmbrăcămintea, echipamentul de exterior, armele, accesoriile și alte articole.

La eveniment participă delegații de la cele două societăți de armament și muniție din Cugir, (Fabrica de Arme, respectiv UMC) conduse de ing. Mircea Trifan și ing. Grațian Duma.

De menționat faptul că delegații Fabricii de Arme se vor revedea la manifestarea din Nuremberg cu reprezentanți ai partenerului merican „CENTURY 2000”, cu care dezvoltă relații comerciale de aproape 25 de ani, dar și cu alte firme interesate de produsele fabricate la Cugir

IWA Outdoor Classics 2024 are o istorie de expoziții de calitate și va avea un număr mare de participanți internaționali pentru a crește afacerile expozanților. Vor fi expozanți din întreaga lume, inclusiv vânzători de arme, oficiali civili, vânzători de echipamente de autoapărare și multe altele.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 27 februarie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 27 februarie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SC BAYERN MOBILE SOLUTION SA AGENT DE VÂNZARI 1 0723313572
LEX PROTECT BUZĂU SRL AGENT DE SECURITATE 2 resurseumane@lexprotect.ro
ALPINA TEC LOGISTIC SRL AJUTOR BUCATAR 2 0720085887
ALPINA TEC LOGISTIC SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 2 0720085887
LIBRA GUARD SRL AGENT DE SECURITATE 5 0758113603
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 1 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Uzina Mecanică Cugir își construiește o centrală fotovoltaică, cu o putere maximă instalată de de 993 kW

cugirinfo.ro

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Realizare sistem de producere energie electrică din surse regenerabile – centrală fotoelectrică”.

Prin acest proiect se va realiza o capacitate de productie energie electrica din surse regenerabile de energie solara cu o putere maxima instalata de de 993 kW.

Panourile fotovoltaice se vor monta pe un teren in incinta unitatii in suprafata de 15.675 de metri pătrați. Prin această investitie beneficiarul doreste sa isi asigure prin productie locala energia necesara pentru consumul propriu al unitatii.

Sistemul fotovoltaic propus va fi compus din:

– 1822 panouri fotovoltaice (545 W/panou),
– invertoare 100 kW fiecare (10 buc);
– tablou electric, conexiuni, cabluri electrice.

Pe platforma industriala UMC I unde se va implementa proiectul, titularul beneficiaza de un ATR de 5 MW.

Furnizarea energiei electrice catre punctele de consum din cadrul unitatii dar si in reteaua nationala (eventualul surplus) se va face prin intermediul unui post de transformare existent (1000 KVA).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir