cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Schimbările de la conducerea Primăriei Șibot contestate în instanță de un consilier și de Instituția Prefectului

Schimbările de la conducerea Primăriei Șibot contestate în instanță de un consilier și de Instituția Prefectului

Publicat în 14.12.2019 la ora 13:49

Primarul demis al comunei Șibot a contestat în justiție hotărârea Consiliului local prin care a fost schimbat din funcție.

Filimon Vasile Marcel (UNPR), cel care a îndeplinit atribuțiile primarului, în calitate de viceprimar, a dat în judecată la Tribunalul Alba Consiliul local al comunei Șibot, pe noul consilier cu atribuții de primar, Bonța Gheorghe, dar și pe viceprimarul Dacian Herlea.

În ședința din 29 noiembrie 2019 consilierii locali din Șibot au ales cu 8 voturi din 11 noul primar interimar al comunei, pe liberalul Bonța Gheorghe. Titulatura exactă a acestuia este ”consilier cu atribuții de primar”.

După ce a fost schimbat din funcție, Filimon Vasile Marcel a înregistrat la Tribunal două acțiuni în contencios: una prin care solicită suspendarea hotărârii Consiliului Local Şibot și a doua pentru anularea deciziei consilierilor.

Înainte de a prelua atribuțiile primarului, în ianuarie 2018, Filimon a fost viceprimar al comunei. În mod normal, acesta ar fi trebuit să revină pe funcția de viceprimar, dar consilierii locali l-au ”retrogradat” direct la statutul de consilier.

Viceprimar a fost repus Dacian Herlea (ALDE), cel care a fost suspendat din funcție, în septembrie 2019. Un proces privind anularea a trei hotărâri din spetembrie 2019, tot referitoare la modificări în conducerea Primăriei Șobot a fost inițiat și de Instituția Prefectului

Facebook 

Acest articol a fost citit de 387 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.