Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Fostul viceprimar al comunei Șibot a încasat peste 100.000 de lei, în trei ani, ca „spor de dificultate”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Fostul viceprimar din comuna Șibot, care a îndeplinit în mandatul trecut pentru o perioadă și atribuțiile de primar, este nevoit să returneze bugetului local suma de peste 100.000 de lei primită cu titlu de spor de dificultate.

Tribunalul Alba a pronunțat în 6 iulie 2023 o hotărâre executorie. Primăria Șibot a cerut, în total, ca fostul viceprimar să plătească suma de 117.788 de lei şi dobânda aferentă, dar instanța a constat că o parte din sumele primite de acesta nu mai trebuie returnate pentru că a intervenit prescripția dreptului la acțiune.

„Respinge cererea formulată de reclamanta UAT Comuna Șibot având ca obiect restituirea sumelor încasate cu titlul de spor pentru activitatea prestată în proiecte finanţate din fonduri europene şi vouchere de vacanţă, ca fiind prescrisă. Respinge cererea reclamantei de obligare a pârâtului la restituirea sumelor reprezentând norma de hrană încasată în perioada anterioară datei de 22.07.2019, ca fiind prescrisă.

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta UAT Comuna Şibot în contradictoriu cu pârâtul Filimon Vasile Marcel.

Obligă pârâtul să restituie reclamantei suma de 109.401 lei, încasată în perioada ianuarie 2018 – octombrie 2020 cu titlu de spor de dificultate.

Obligă pârâtul să restituie reclamantei sumei încasate cu titlu de normă de hrană ulterior datei de 22 iulie 2019”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba.

• Control de la Curtea de Conturi

Potrivit acțiunii primariei, instituția a fost obligată să recupereze aceste sume ca urmare a unui control al Curții de Conturi, în urma căreia s-a constatat că au fost plătite nelegal. Sporul de dificultate a fost acordat viceprimarului Vasile Marcel Filimon în baza unor dispoziții ale primarului comunei, care au fost însă anulate pe cale judecătorească.

„(…) Din moment ce sporul de dificultate s-a acordat în temeiul unor dispoziții ale primarului, care au avut la bază o hotărâre judecătorească și care ulterior au fost anulate pe motiv că hotărârea judecătorească pe care s-au întemeiat nu reprezintă un izvor de drept atât timp cât nu mai subzistă unei temei legal pentru acordarea acestuia, nu se încadrează în ipotezele prevăzute de art. 76 alin. 1 -3 din legea nr. 227/2015 pentru a fi exonerat de la restituirea lor. De asemenea, raportat la modalitatea de acordare pârâtul nu a făcut dovada că sumele reprezentând sporul de dificultate pentru activitatea desfășurată în cadrul Comisiei pentru stabilirea dreptului de proprietate privată ar face parte din componența salariului brut lunar sau ar proveni din drepturi de asistență socială”, a precizat magistratul de la tribunal.

Fostul viceprimar a contestat hotărârea la Curtea de Apel Alba Iulia.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Tânăr de 23 de ani reținut de polițiști, după ce a provocat scandal într-un imobil și Șibot și l-a atacat pe proprietar cu un cuțit

cugirinfo.ro

Publicat

în

Marți, 23 aprilie 2024, în jurul oriei 21.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 23 de ani, din comuna Poiana Mare, județul Dolj, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 23 aprilie, în timp ce se afla la locuința unui bărbat de 31 de ani, din comuna Șibot, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții contradictorii, i-ar fi provocat acestuia din urmă leziuni minore la o mână, cu ajutorul unui cuțit.

În cursul zilei de azi, 24 aprilie, bărbatul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Acțiune de ecologizare a cimitirului din Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lăudabilă inițiativa preotului paroh, Cosmin Șandru (Parohia Șibot) care sâmbăta trecută a organizat o acțiune de igienizare a cimitirului local.

La evenimentul respectiv au participat credincioși din cadru parohiei cu utilaje, mtocoase, căruțe, saci de depozitat resturi vegetale și gunoaie.

„A fost o acțiune necesară, gospodărească, dar care ține și de imagine pentru comunitatea din Șibot. Un demers în cadrul căruia s-au curățat aleile principale, spațiile dintre morminte, s-au strâns coroanele uscate, resturile rămase de la lumânări etc. Le mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți la initiativa noastră și-l rog pe bunul Dumnezeu sa le răsplătească efortul pentru fapta pe care au săvârșit-o”, a spus părintele Șandru.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Tânăr de 20 de ani din Săliștea, cercetat pentru conducere fără permis

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 19 aprilie 2024, în jurul orei 12.00, polițiștii Postului de Poliție Săliștea au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Săliștea, în timp ce conducea un tractor, pe raza localității Săliștea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir