Rămâi conectat

Actualitate

Profesorul de sport Sorin Bărăștean, originar din Cugir, răpus de un infarct la doar 53 de ani

cugirinfo.ro

Publicat

în

Veste tristă pentru iubitorii sportului din Cugir. Profesorul de sport Sorin Bărăștean, originar din Cugir, a decadat la București în urma unui infarct.

Acesta activa în București, ca antrenor de tenis la Sud Arena, iar ieri după-amiaza i s-a făcut rău. O veste ca un fulger a lovit localitatea de sub Drăgana! Înmormântarea va avea loc în orașul Cugir.

Sorin Bărăştean a lucrat ca profesor de tenis la Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir, iar o perioadă de timp a fost invitat de Năstase să pregătească copii la clubul privat de tenis din Bucureşti pe care acesta îl patronează.

Potrivit martorilor care s-au aflat la fața locului, profesorul s-a stins din viață chiar pe terenul de tenis, înconjurat de copiii pe care îi iubea enorm. Părinții i-ar fi făcut masaj cardiac și respirație gură la gură, însă Ambulanța a sosit la 25 de minute de la momentul apelului 112.

„Atât de bun, atât de vesel, atât de corect, un om de mare caracter, un profesionist adevărat, odihnește-te în pace, Sorin!”, a fost unul dintre mesajele postate de către oamenii care l-au cunoscut, care și-au exprimat părerile de rău față de trecea sa în neființă.

Sorin Bărăștean avea, pe lângă calitățile sale sportive, un simț artistic desăvârșit, exprimat în sculptură. Două dintre creațiile sale, care îi înfățișează pe regele dacilor, Decebal și pe împăratul roman Traian, sunt expuse în fața Casei de Cultură din orașul Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Din fonduri proprii, Spitalul orășenesc Cugir a pus în funcțiune o spălătorie modernă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spălătoria care deservește Spitalul orășenesc Cugir a fost dotată recent, cu o mașină de spălat profesională și un uscător de rufe professional.

Potrivit echipei managereiale a unității de sănătate, la achiziția acestor utilaje s-a avut în vedere creșterea eficienței energetice, economisirea apei și a produselor chimice.

Totodată, prin acest demers s-a urmărit reducerea costurilor și sporirea productivității activităților din cadrul spălătoriei.

Spălătoria Spitalului orășenesc Cugir este organizată ca un serviciu unic în care se desfășoară: primire, dezinfecție, spălare, călcare, reparare și depozitare rufe”, a precizat conducerea unității.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

10 strazi din Cugir vor rămâne luni, 11 decembrie 2023, fără energie electrică, din cauza unor lucrări la mai multe transformaroare electrice din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din Cugir vor rămâne fără energie electrică tinp de două ore, luni, 11 decembrie 2023, din cauza montării de concentratoare la mai multe transformatoare electrice.

„Luni, 11 decembrie 2023, între orele 10.00 și 12.00 se va face o întrerupere a energiei electrice pe străzile: Bălcescu, Înfrățirii, Victoriei (parțial), Gheorghe Doja, Viitorului, M. Sadoveanu (parțial), Al. Sahia, I.L. Caragiale, Stadionului și Tineretului, din cauza lucrărilor de montare concentratoare la postul trafo de unde sunteți alimentat”, a transmis Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

„Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P. Hașdeu al Academiei Române”, lansată la Salonul de Carte dedicat Zilei Naționale a României de la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cartea intitulată „Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P Hașdeu al Academiei Române”, scrisă de autorii originari din orașul Cugir, dr. Cristian Ioan Popa și prof. Petru Alin Teodorescu, a fost lansată vineri, la Salonul de carte dedicat Zilei Naționale a României.

Cartea valorifică cele trei răspunsuri trimise din Cugir, în anul 1885, la întrebările chestionarului lui B. P. Hașdeu, cel însărcinat să materializeze un proiect de dicţionar al limbii române iniţiat de regele Carol I şi pus în operă de Academia Română din Bucureşti.

Corespondenţii locali au fost învăţătorul Teodor Crişan, preotul greco-catolic Ioan Dreghiciu şi învăţătoarea Sofia Bria.

Răspunsurile lor vizează faţete extrem de diverse ale comunităţii cugirene tradiţionale, de la problemele de limbă, la cele legate de etnografie, tradiţii, folclor, credinţe, superstiţii, jocuri, port şi multe altele.

Aceste răspunsuri au venit nu doar din partea elitelor, care le-au consemnat, ci mai cu seamă de la oamenii simpli (de la şes sau de la munte), care le-au furnizat celor trei.

Autorii au urmărit să facă textul accesibil şi unui public neavizat, interesat de aceste valori, astfel încât şi cu ajutorul unor imagini de epocă să poată fi readusă la viaţă o lume altminteri greu de recuperat prin intermediul altor surse.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir