Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Profesoara Nicoletta Huștiuc din Cugir, prezentă în Ungaria la cursul privind integrarea inteligenței artificiale în educație

cugirinfo.ro

Publicat

în

Timp de o săptămână, la Budapesta – Ungaria s-a desfășurat cursul „Using Mobile Devices and Smartphones as Educational Tools”, organizat de către Centrul European Teacher Academy.

Cursul a fost o experiență valoroasă, oferind participanților posibilitatea de a învăța și de a explora noi metode și instrumente educaționale inovatoare, care să îmbunătățească predarea și învățarea prin intermediul tehnologiei mobile.

Reuniunea a adus împreună cadre didactice din diverse țări, inclusiv România, Turcia, Polonia, Grecia, Spania, Germania și Cipru. Participanții proveneau din diferite cicluri de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial, liceal și universitar. Această diversitate a creat un mediu de învățare extrem de dinamic și multicultural, oferindu-ne posibilitatea de a face schimb de experiențe și bune practici din diverse sisteme educaționale.

Din Cugir a fost prezentă la eveniment și Nicoletta Huștiuc, profesor la Școala Gimnazială Nr. 3  – ambasador Erasmus.

Potrivit participantei, cursul a fost excelent structurat, folosind platforma Google Classroom pentru a facilita colaborarea și interacțiunea între cei prezenți.

„În timpul cursului, am avut oportunitatea să explorăm o varietate de instrumente web care pot fi utilizate în educație. Printre acestea, am lucrat cu instrumente/aplicații  precum Mentimeter, Canva, Padlet, Quizziz, Kahoot și Genially. Aceste instrumente digitale facilitează crearea de activități interactive și captivante pentru elevi, îmbunătățind astfel experiența de învățare.

Un aspect inovator al cursului a fost și integrarea inteligenței artificiale în educație. Am discutat și experimentat cu diferite platforme bazate pe inteligență artificială, precum ChatGPT, Copilot, Gemini, Claude, Adobe Firefly și Gamma. Aceste platforme deschid noi posibilități pentru personalizarea procesului educațional, oferind soluții avansate pentru sprijinirea creativității, învățării și evaluării elevilor”, a declarat Nicoletta Huștiuc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Școlile din Cugir încep anul de învățământ cu lucrări de modernizare aproape finalizate

cugirinfo.ro

Publicat

în

Multe localuri ale instituțiilor de învățământ din Cugir au fost deja modernizate și dotate, însă în anumite situații este necesara relocarea sau comasarea activităților școlare.

Ca urmare a lucrărilor de modernizare care încă mai au loc în unitățile de învățământ din Cugir, activitatea școlară va fi relocată sau comasată în clădirile care pot găzdui aceste activități.

Școala Gimnazială „I. Pervain” va organiza festivitatea de început de an la localul de sus, unde festivitatea va fi comasată cu a celeilalte locații, la ora 08.30 cu toate clasele.

Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir va da startul anului școlar cu festivități organizate la ora 08.30 pentru ambele cicluri, la localul de pe strada Aleea Constructorului pentru ciclul primar și gimnazial.

Ciclul primar își va desfășura orele de curs la localul de le Aleea Constructorului, iar ciclul Gimnazial la Colegiul Național David Prodan, unde vor învăța pe toată perioada lucrărilor care au loc la localul de pe str. Doinei.

La Școala Ioan Mihu – Vinerea, festivitatea începe la ora 10.00, iar orele se vor desfășura momentan la școala de pe strada Principală.

Școala Gimnazială „Singidava” va începe anul școlar cu festivități organizate începând de la ora 09.00, la localul de pe str. Alexandru Sahia doar pentru ciclul primar.

Pentru grupele de grădiniță, deschiderea este la ora 10.00, la Grădinița Prichindel.

Elevii Colegiului Național „David Prodan” sunt așteptați la festivitate la ora 09.00, iar cei ai Liceului Tehnologic „I.D. Lăzărescu”, unde au loc lucrări în clădirea cu cabinetele de specialitate și la sala de sport, festivitatea de deschidere se va organiza începând cu ora 09.30.

Potrivit edilului orașului Cugir, Adrian Teban, „chiar dacă este un an complicat în contextul proceselor de modernizare, învățământul cugirean a beneficiat de cele mai mari investiții din istoria sa. Peste 14 milioane de euro au fost investiți în infrastructura învățământului preșcolar, școlar și liceal”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Profesoara Nicoletta Huștiuc din Cugir, prezentă la Seminarul Regional „Competențe pentru viață – implicații eTwinning”, organizat la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În zilele de 5 și 6 septembrie 2024 s-a desfășurat la Alba Iulia Seminarul Regional „Competențe pentru viață – implicații eTwinning”, eveniment la care a luat parte și cugireanca, Nicoletta Huștiuc – prof. la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir.

La activitatea organizată de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) au participat inspectorii de proiecte europene din 6 județe: Alba, Brașov, Covasna, Harghita Mureș și Sibiu, alături de cadre didactice. Au fost invitați ca și formatori ambasadorii eTwinning din județul Alba: Nicoletta Huștiuc, Corina Voicu și Georgeta Bădău.
Prima zi a fost dedicată exemplelor de bune practici din proiectele europene.

Atelierele de formare au vizat prezentarea platformei ESEP, structura unui proiect european și colaborarea internațională.

În cea de-a doua zi participanții au lucrat în echipe și au redactat 3 proiecte internaționale ce urmează să fie implementate în anul școlar 2024-2025.

„Mulțumim, eTwinning Romania, (Mirela, Alexandra, Corina) pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment și inspector Alina Miron, ISJ Alba pentru excelenta colaborare!”, a transmis prof. Nicoletta Huștiuc (Școala Gimnazială nr.3 Cugir) – ambasador eTwinning.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Rotary Club „Anima Mundi” Cugir se alătură Proiectului „Rotary Susține Educația”

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 9-10 septembrie 2024, Rotary Club Cugir Anima Mundi continuă tradiția de a sprijini copiii din comunitatea locală prin participarea la proiectul „Rotary Susține Educația”.

Acest proiect, inițiat cu 6 ani în urmă de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis, este susținut anual de colegii din cluburile Rotary Club Alba Iulia, Rotary Club Sebeș, Rotaract Alba Iulia, Interact Alba Iulia, Interact Sebeș, RotaKids Alba Iulia și CTC STORE.

Proiectul își propune să sprijine copiii care provin din familii cu nevoi reale, oferindu-le rechizite școlare esențiale. Modalitatea prin care acest ajutor este acordat este simplă: membrii comunității sunt invitați să coperteze cărți și caiete, iar 1 leu din prețul fiecărei copertări este direcționat pentru a cumpăra rechizite copiilor care nu își permit aceste resurse de bază.

• Sprijinul comunității face diferența

Potrivit președintelui Rotary Club Cugir, dr. Radu Julian, în anii trecuți, proiectul „Rotary Susține Educația” a avut un impact pozitiv în viața zecilor de copii care au beneficiat de sprijinul oferit, multumită implicarii comunității locale ca urmare a numeroaselor acțiuni de copertare. Copiii au primit rechizite și au început școala cu un zâmbet pe buze, pregătiți pentru un nou an școlar. Toate aceste acțiuni au avut ca scop asigurarea că lipsa rechizitelor nu devine un obstacol în calea educației.

• Ce facem în acest an?

„Pe 9 și 10 septembrie, în fața Elco Business din Cugir, invităm comunitatea să se alăture din nou acestei inițiative. Fiecare copertare de cărți și caiete nu este doar un act de protejare a materialelor școlare, ci și un act de solidaritate față de copiii care au nevoie de ajutor. Un simplu leu poate face diferența între un început de an școlar dificil și unul plin de speranță pentru copiii care provin din familii defavorizate”, a transmis președintele Rotary Club Cugir.

• Un gest mic, un impact mare

În opinia lui Radu Julian, prin implicarea tuturor, fie că este vorba de membri ai cluburilor Rotary, parteneri sau simpli cetățeni, proiectul continuă să demonstreze că gesturile mici pot avea un impact uriaș.

„Încurajăm locuitorii din Cugir și din împrejurimi să participe la această acțiune, pentru a aduce împreună speranță și bucurie în viețile copiilor care au cea mai mare nevoie. Așadar, vă așteptăm cu drag pe 9 și 10 septembrie 2024, în fața Elco Business, pentru a susține educația și a contribui la un viitor mai bun pentru copiii din comunitatea noastră, copii cu nevoi reale”, este mesajul adresat oamenilor de bine de către președintele clubului cugirean, dr. Radu Julian.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir