Rămâi conectat

Administraţie

Primăria Cugir investeşte pentru modernizarea străzilor Aurel Vlaicu şi Colinei

cugirinfo.ro

Publicat

în

primarie-cugir-nouPrimarul Adrian Teban a supus aprobării Consiliul Local Cugir două Studii de Fezabilitate privind modernizarea străzilor Aurel Vlaicu şi Colinei.

Modernizarea acestora este considerată necesară atât pentru creşterea confortului cetăţenilor şi asigurarea circulației auto și pietonale în condiţii optime, indiferent de condiţiile climatice, cât şi pentru dezvoltarea turismului, întrucât cele două străzi fac legătura cu obiectivele turistice din zonă: Biserica Romano-Catolică, construită între anii 1824-1826, complexul format de Castelul de Apă, Tăul lui Nilă și viaductele cunoscute sub numele de Wasser Leine.

În ceea ce priveşte str. Aurel Vlaicu în momentul de faţă este parțial din pavaj din piatră naturală aflat într-o stare avansată de degradare, parțial din beton degradat și fisurat, iar pe ultimul tronson este din pământ. Nu există trotuare şi spații de parcare special amenajate şi nici canalizare pluvială. Modernizarea str. Aurel Vlaicu se va realiza în trei etape: în prima etapă se va moderniza o lungime de 300,00 m din stradă, în a doua etapă se va lucra pe o porţiune de 575,00 m, iar în cea de a treia etapă se vă intervenii pe o lungime de1265,00 m.

Potrivit studiului de fezabilitate, pe partea stângă în sensul de mers spre drumul forestier se va amplasa un trotuar de lățime variabilă, încadrat cu borduri prefabricate din beton vibropresat. Pe partea dreaptă, la cca 170m, accesul pietonal existent (care duce spre Biserica Romano-Catolică și spre Turnul de Apă, respectiv apeductul Wasser Leine) va fi reabilitat şi va avea lățimea părții carosabile de 2,40 m, iar adiacent de aceasta se va dispune o rigolă de 60 cm lățime din calupuri din piatră naturală așezate pe o fundație din beton. La cca 85 m de la capătul dinspre strada Râul Mic, cele două benzi de circulație sunt separate de un zid de sprijin de greutate din beton simplu care are înălțimea elevației variabilă de la 40 cm la cca. 2,0 m. Pentru a se putea prelua diferența de nivel dintre cele două părți se propun reparații locale ale elevației și placarea acesteia cu piatră naturală. Pe coronamentul zidului se propun montarea unui parapet din stâlpi din zidărie din piatră și mână curentă din metal, înlocuindu-se bordurile din beton prefabricat existente, aflate într-o stare avansată de degradare.

Apele pluviale se vor dirija spre bordură, o parte fiind colectate în rigola de acostament amplasată la marginea părții carosabile, iar altă parte spre gurile de scurgere și apoi în canalizarea pluvială proiectată. Vor fi amenajate şi parcări a căror suprafață totală va fi de 775 mp, iar zonele verzi afectate de lucrările de modernizare vor fi reamenajate.

Investiţia se ridică la aproximativ 2.500.000 lei cu TVA şi va fi realizată din bugetul local, pe o perioadă de 14 luni de la data demarării lucrărilor.

În ceea ce priveşte Strada Colinei, aflată la intersecția cu strada Aurel Vlaicu, datorită deselor intervenții la reţele, nu mai există decât câteva bucăţi de asfalt, iar restul traseului fiind cu pământ. Accesul din strada A. Vlaicu este foarte dificil, panta longitudinală a străzii este mare și doar primul tronson este accesibil traficului auto, restul fiind accesibil doar circulației pietonale.

Potrivit studiului de fezabilitate, sistemul rutier va fi refăcut şi dimensionat corespunzător clasei de trafic mediu. Va fi amenajată o alee pietonală lată de 2,50 m din care 1,50 m este dedicată circulației pietonale și 1,00 m pentru biciclete. Totodată, vor fi create 26 locuri de parcare, din care 8 locuri dispuse la 90o , iar 18 locuri dispuse în lungul străzii de o parte sau de alta. Apele pluviale se vor dirija spre rigola proiectată amplasată în axul străzii.

Valoarea totală a cheltuielilor cuprinse în SF este de aproximativ 577.000 lei cu TVA, iar durata de realizare a investiției este de 4 luni.

Trebuie spus că amenajarea aleii pietonale și pistei de bicicliști care leagă Turnul de Apă de viitorul loc de agrement care se va amenaja în zona barajului de pe Râul Mic, este un alt proiect dezvoltat de către Primăria Orașului Cugir


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Pe strada Victoriei din Cugir a început montarea noilor bănci stradale și a coșurilor de gunoi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 12 bănci cu lungimea de 2 metri vor fi montate pe strada Victoriei din Cugir.

Acestea sunt prevăzute cu șezut din lemn de culoare maro brun și spătar din tablă perforată, structură de susținere din tablă metalică cu cotiere în stânga și dreapta, de culoare gri antracit. Toate elementele din metal sunt vopsite în câmp electrostatic pentru asigurarea protecției și rezistenței.

Edilii orașului au declarat că un total de 78 de coșuri de gunoi, metalice, noi, vor fi montate în perioada următoare pe toate străzile modernizate pe proiectul de mobilitate urbană.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi puse la dispoziția locuitorilor din Cugir în vederea utilizării, cu 7 standuri, 20 de porți amenajate pentru găzduirea bicicletelor și software-ul afferent (sistem bike sharing). Zece dintre acestea au sosit recent în Cugir.

Potrivit administratiei locale, sistemul de bike sharing va intra în teste începând din această săptămâna, iar abia ulterior se vor putea folosi.

Primăria face un apel către cetățeni ca până la punerea în funcţiune (în bună regulă) a tuturor componentelor sistemului, să nu încerce să utilizeze staţiile şi bicicletele și să nu forţeze extragerea bicicletelor din staţii.

„În momentul în care totul va fi pregătit, vom anunţa acest lucru şi vom prezenta toate informaţiile, condiţiile şi instrucţiunile de utilizare. Reamintim localnicilor, faptul că bicicletele electrice, au fost achiziționate de către Primăria Cugir prin proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, spune edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Cugirul reduce cu 25%, impozitul pe clădiri pentru donatorii de sânge

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local a luat în dezbatere și a aprobat, un proiect de hotărâre privind reducerea impozitului pe clădiri in cotă de 25% pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge.

Demersul s-a materializat în urma unei inițiative aparținând consilierului local al PSD, Călin Sărmășan și a întrunit votul tuturor consilierilor locali.

Reducerea se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care, persoana depune documentele justificative și se poate cumula cu bonificaţia acordată, aplicându-se diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat.

Documentele justificative în vederea acordării reducerii persoanelor nominalizate sunt: cerere, acte doveditoare a proprietăţii imobilului, copie BI/CI, adeverinţă de la Centrul de Transfuzie Sanguină a Judeţului Alba care să ateste faptul că titularul adeverinţei a realizat cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir