Rămâi conectat

Politică

Adrian Teban co-președintele PNL Alba: ”În România se impune o reașezare a scenei politice”

Publicat

în

Adrian Teban, co-președintele PNL Alba a declarat, marți, la Radio Unirea FM, că în România se impune o reașezare a scenei politice, iar rezultatele alegerilor prezidențiale dovedesc că electoratul dorește un mod de abordare al politicii mai serios, mai predictibil.

Mesajul electoratului a fost atât de puternic și convingător încât este greu ca politicienii să spună că nu l-au înțeles. De aceea se impune și o schimbare la nivelul Guvernului, iar în acest scop PNL pregătește o moțiune de cenzură. Nu pot spune exact când se va face această schimbare, dar este sigur că se va întâmpla la un moment dat”, este opinia co-președintelui PNL Alba.

Adrian Teban a spus că, în funcție de modul în care se va structura o nouă majoritate parlamentară, tendința fiind ca aceasta să se formeze ”mai degrabă cu o parte din PSD, decât cu tot felul de partide mici”, Guvernul ar putea să fie condus chiar un prim-ministru de la PSD, dar altul decât Victor Ponta deoarece acesta a pierdut încrederea electoratului, fapt dovedit de rezultatul alegerilor: ”Cred că în politică principalul lucru de care trebuie să te bucuri este încrederea, iar oamenii care vor reuși să coaguleze încrederea celor din Parlament, cu siguranță vor reuși să închege un nou Guvern”.

Adrian Teban la radio Unirea FMEl a precizat că PNL se pregătește să preia Puterea. În partid funcționează comisii de specialitate (fiind și primar al unui oraș din Alba și având o vastă experiență în administrație publică, a fost cooptat într-una dintre aceste comisii) și un ”Guvern din umbră”, care monitorizează acțiunile actualei conduceri a țării pe toate domeniile, iar după ce va fi finalizat și procesul de fuziune între vechiul PNL și PDL, noua formațiune politică va fi gata să intre la guvernare.

Adrian Teban consideră că viața cetățenilor poate fi mai bună dacă sunt promovați în funcțiile de conducere din administrație oameni care știu ce au de făcut, care să contribuie la politicile publice ale județului, să aducă bunăstare prin ceea ce fac.

Pentru a realiza acest deziderat la nivel local, el a declarat că va merge în toate localitățile din Alba în care există organizații PNL, pentru a-i cunoaște pe membrii de partid, astfel încât la următoarele alegeri să poată fi folosită resursa umană cea mai competentă.

Am primit mandatul de copreședinte al PNL Alba ca pe o responsabilitate și încerc ca prin ceea ce știu și sunt pregătit să fac, să-mi aduc contribuția astfel încât viața locuitorilor din județ să fie mai bună”, a fost mesajul pe care Adrian Teban l-a transmis atât membrilor de partid, cât și cetățenilor care au votat schimbarea.

Politică

Flaviu Rădițoiu validat în funcția de consilier local, din partea USR–PLUS Cugir

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a validat în ședință publică ordinară, un nou  mandat de consilier local declarat supleant pe lista USR-PLUS la alegerile locale din septembrie 2020. 

Este vorba de Flaviu Lucian Rădițoiu angajat ca jurist la Societatea Uzina Mecanică Cugir S.A.

Hotărârea luată, privind modificarea nominală în structura Consiliului Local a avut la bază constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de ales local aparținând lui Flaviu Serdiuc (USR–PLUS), ca urmare a renunțării acestuia la calitatea de consilier, din motive personale.

Constantin PREDESCU

Citește mai mult

Politică

Vot de încredere pentru conducerea interimară a Organizației PSD Cugir

Publicat

în

Disputa pe tema cine să conducă destinele organizației locale a PSD Cugir pentru perioada ce urmează, pare (deocamdată) a se fi încheiat.

Cel puțin așa susține liderul interimar a organizației social democraților de la poalele Drăganei, ing. Mircea Trifan, care ne-a declarat următoarele: „Miercuri 15.09.2021 s-a desfășurat ședința biroului lărgit al organizației Cugir a PSD constituit din membri numiți de către Consiliul Politic Județean Alba și de către președinții de organizații locale de pe raza teritorială a secțiilor de vot.

Ședința a fost convocată ca urmare a faptului că la întâlnirea precedentă, din data de 09.09.2021, Nicolae Conțan ( membru al biroului și președinte al organizației de pensionari PSD) a venit cu propunerea de a se discuta în birou varianta ca fostul prefect Cornel Murg să preia conducerea interimară a Organizației orășenești Cugir a PSD.

De menționat că nici Nicolae Conțan și nici Cornel Murg, n-au luat parte la întâlnirea din 15. 09. 2021, deși aceștia au fost convocați. În cadrul acestei reuniuni, în calitate de președinte interimar am cerut biroului lărgit un vot de încredere (secret) pentru mine și echipa desemnată de către Consiliul Politic județean Alba.

Cu 25 de voturi pentru si 2 împotrivă, biroul lărgit a votat sustinerea echipei interimare pentru PSD Cugir, desemnată de Consiliul Politic Județean Alba prin decizia nr.12/05.07.2021. Mesajul meu în calitate de președinte interimar, este acela de unitate a membrilor PSD, dat fiind faptul că în partid este nevoie mai mult decât oricând, atât de energia tinerilor cât și de experiența vârstnicilor astfel încât rezultatele organizației Cugir a PSD să fie din ce în ce mai bune”.

Constantin PREDESCU

Citește mai mult

Politică

Claudiu Nemeș, după ce a fost demis din funcția de subprefect al județului Alba: „Anumite persoane demit oameni competenți fără nici un alt motiv decât o luptă politică”

Publicat

în

Momentul demiterii din fucția de subprefect al județului Alba l-a prins pe cugireanul Claudiu Nemeș în timp ce efecuta o serie de verificări cu reprezentanții DSP și IȘJ Alba la Școlile Gimnaziale Iosif Pervain și Nr.3.

„Deși anumite persoane demit oameni competenți fără nici un alt motiv decât o luptă politică, eu alături de o echipa mixtă formată din reprezentanți DSP, ISJ si Prefectură am efectuat verificări la Școala Gimnazială Iosif Pervain și Școala Gimnazială Nr. 3 din orașul Cugir și ne-am asigurat de îndeplinirea condițiilor optime de desfășurare a cursurilor în noul an școlar pe care copiii îl așteaptă cu nerăbdare”, a scris Claudiu Nemeș pe pagina personală de facebook.

Reaminim că premierul Florin Cîțu i-a demis astăzi pe toti prefecții, dubprefecșii secretatii de stat, subsecretarii de stat și directorii de agenții care su fost numiți în funcție la recomandarea USR-PLUS.

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir