cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Potrivit dictonului „Arde-l pe ţăran cu taxe” Guvernul a majorat accizele la ţuică, la 1.000 de euro/hectolitru (100 de litri)

Potrivit dictonului „Arde-l pe ţăran cu taxe” Guvernul a majorat accizele la ţuică, la 1.000 de euro/hectolitru (100 de litri)

Publicat în 27.08.2013 la ora 11:11

Din ‘90 încoace nicio guvernare nu i-a slăbit pe români de biruri. Mai ales pe ţărani. Vorba ceea, „acum nu-l mai ardem pe ţăran, cu pământ din Bărăgan”… ci cu taxe şi impozite cât cuprinde. Ei bine, nici actuala guvernare nu face excepţie.

cazan tuicaAstfel, deşi premierul Victor Ponta a anunţat recent reducerea TVA la pâine, făină şi alte produse de panificaţie la 9 la sută, începând de la 1 septembrie, guvernul condus de domnia sa a avut grijă să introducă, fără să mai întrebe pe nimeni, alte taxe (accize) pe unele produse considerate a fi pentru români „de lux”. Aşa se face că, în Monitorul Oficial de joi, 22 august, a fost publicată hotărârea Guvernului pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, impus de apariţia OUG nr.16/2013, prin care s-a redus cota TVA pentru pâine, făină şi alte produse de panificaţie, însă s-au introdus şi alte taxe mai mari. Una dintre majorările importante se referă la accize mărite la ţuică şi rachiuri. Astfel, potrivit noilor reglementări, pentru ţuica şi rachiurile de fructe destinate consumului propriu al unei gospodării individuale, în limita unei cantităţi echivalente de cel mult 50 de litri/an, nivelul accizei datorate va reprezenta 50 la sută din cota standard a accizei aplicate alcoolului etilic, respectiv 500 euro/hl alcool pur, ceea ce reprezintă o creştere de 33 la sută.

Mai mult, pentru ţuica şi rachiurile destinate consumului propriu al gospodăriei individuale dar realizate într-un sistem de prestări servicii (într-un antrepozit fiscal de producţie), acciza datorată statului pentru cantitatea ce depăşeşte 50 de litri/an, este de 1.000 de euro/hl de alcool pur! Aceasta devine exigibilă din momentul preluării produsului (ţuicii) de la prestatorul de serviciu, respectiv la momentul preluării din antrepozitul fiscal de producţie. Noile prevederi legale pentru plata accizelor se aplică începând cu data de 1 septembrie 2013.
Aşadar, după ce în acest an ţăranii s-au spetit cu munca şi au obţinut recolte mari de cereale, iar preţurile acestora au scăzut dramatic pe piaţă, respectiv munca lor nu are aproape nicio valoare deoarece nu-i ajută nimeni, acum venim şi le mai ardem nişte accize şi pe ţuică, în aşa fel încât să-i ruinăm de tot, iar la primăvară să nu mai aibă nici măcar bani pentru reluarea ciclului agricol. Bravos naţiune, bravos guvernanţi! Aşa o să ajungem să-i determinăm pe toţi românii să nu mai muncească nimic în ţara asta, ci doar să stea cu mâna întinsă la mila statului şi la cea a politicienilor, aflaţi într-o permanentă campanie electorală! Şi uite aşa, ne vom fura iarăşi singuri căciula şi vom fi în vecii-vecilor codaşii şi slugile Europei…

Acest articol a fost citit de 363 ori

Potrivit dictonului „Arde-l pe ţăran cu taxe” Guvernul a majorat accizele la ţuică, la 1.000 de euro/hectolitru (100 de litri)
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.