cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Transportul de călători în Cugir, rezolvat momentan, dar cu tariful majorat

Transportul de călători în Cugir, rezolvat momentan, dar cu tariful majorat

Publicat în 10.09.2014 la ora 12:30

consilieri CugirConsiliul Local Cugir a luat în dezbaterea şedinţei extraordinare de vineri, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Teban cu privire la prelungirea provizorie a traseului Liniei IV, până la finalizarea procedurii de delegare a gestiunii serviciului des Specialitate întocmit de Biroul Local de Transport din cadrul Serviciului Comunitar de Utilităţi Publice, rezultă că din luna februarie şi până în prezent, la sediul primăriei n-a fost depusă nicio documentaţie de participare la licitaţia publică deschisă pentru delegarea gestiunii de transport public local.

În acest context, s-a propus aleşilor locali preluarea serviciului de transport local de către firma SC M. Bit SRL Cugir şi prelungirea provizorie a liniei IV, conform următorului program:
– de la staţia Victoriei nr. 15 până la staţia Râul Mic nr. 84;
– de la staţia Victoriei nr. 51 până la staţia Râul Mic nr. 84 via piaţa Complex-Spital.
Deşi proiectul de hotărâre a fost aprobat, în condiţiile unei situaţii destul de delicate, şedinţa n-a fost lipsită de controverse. Consilierii PSD au reclamat faptul că preţul biletului de călătorie a fost majorat pe traseele din interiorul oraşului de la 1,50 lei la 2 lei, valoarea biletului pe ruta de transport din Cugir fiind egală cu cea de pe ruta Vinerea-Cugir. O altă nemulţumire a venit atât de la social-democraţi, cât şi de la consilierii PP-DD, şi a fost legată de sistarea abonamentelor în Cugir, situaţie ce afectează în special pensionarii, care se văd acum obligaţi să plătească integral biletul de călătorie, dar şi cu preţul majorat (de la 1,50 la 2 lei).  Acestora li se vor adăuga, cât de curând, elevii din oraş care fac naveta din zona de sus a Cugirului spre cele două licee şi unele şcoli generale din localitate.
Primarul Adrian Teban a făcut un apel la înţelegere, având în vedere că momentan nu există o altă soluţie, atâta timp cât nicio firmă n-a depus documentaţie pentru participarea la licitaţie. “Este o situaţie delicată, dar având în vedere că procedura licitaţiei publice a fost reluată, sperăm să găsim un operator de transport care să câştige licitaţia, astfel ca lucrurile să revină la normal, iar localnicii să nu aibă de suferit’’, a conchis edilul Cugirului.

Acest articol a fost citit de 646 ori

Transportul de călători în Cugir, rezolvat momentan, dar cu tariful majorat
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *