cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Consiliul Local Cugir a aprobat unele modificări la impozitele şi taxele locale pentru anul 2018

Consiliul Local Cugir a aprobat unele modificări la impozitele şi taxele locale pentru anul 2018

Publicat în 13.07.2018 la ora 10:00

În temeiul Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, modificată şi completată prin Legea nr. 70/2018, Consiliul Local Cugir a aprobat unele modificări de reglementare a modului de desfăşurare a activităţilor economice, de valorificare de către producătorii agricoli, persoane fizice, a produselor agricole proprii şi de exercitare a comerţului cu aceste produse.

Totodată, a aprobat noile documente care trebuie deţinute de cei care desfăşoară astfel de activităţi şi anume: atestatul de producător – documentul eliberat persoanei fizice care desfăşoară activitate economică în sectorul agricol şi care atestă calitatea de producător agricol persoană fizică; carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol – documentul utilizat de persoana fizică care deţine atestat de producător pentru exercitarea actului de comerţ cu ridicata sau comerţ cu amănuntul a produselor agricole obţinute în ferma/gospodăria proprie. Costurile generate de tipărirea acestor documente se suportă de consiliile judeţene, iar sumele cheltuite de acestea se recuperează prin grija primarilor, din sumele achitate de solicitanţi pentru eliberarea acestora, stabilite prin hotărâri ale autorităţii deliberative, la propunerea autorităţii executive.

Taxele pentru eliberarea atestatului de producător, respectiv pentru eliberarea carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol se stabilesc de către consiliile locale şi sunt de până la 80 de lei, inclusiv. Analizând costul generat de tipărirea acestor documente, văzând şi adresa Consiliului Judeţean Alba prin care se aduce la cunoştinţă contravaloarea atestatelor de producător şi a carnetelor de comercializare, taxa pentru eliberarea carnetului de comercializare a produselor agricole se modifică de la suma de 15 lei la suma de 20 de lei.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 258 ori

Consiliul Local Cugir a aprobat unele modificări la impozitele şi taxele locale pentru anul 2018
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.