Rămâi conectat

Administraţie

Poliția Locală a orașului Cugir și-a prezentat bilanțul, pe anul 2020

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Poliţia Locală a Orașului Cugir, instituţie subordonată Consiliului Local Cugir și structură cu personalitate juridică în subordinea directă a Primarului Orașului Cugir, a oferit comunităţii și în anul 2020 un serviciu bazat pe o serie de acțiuni planificate sistematic, în toate domeniile de competenţă, în special ordine publică, circulaţie rutieră, protecţia mediului/salubritate, un rol important în această perioadă având luarea de măsuri specifice în vederea prevenirii și reducerii efectelor pandemiei de Covid-19.

Dintr-un Raport prezentat recent, Consiliului Local de către șeful serviciului, juristul Horațiu Găldău, rezultă  că Poliția Locală Cugir funcționează în baza organigramei organizatoriceîn care sunt prevăzute un număr de 27 de posturi, din care sunt ocupate 23, structurate după cum urmează:

 1. Personal de conducere: 2 posturi
 2. Personal de execuție: 21 posturi

Pentru desfășurarea eficientă a activităților aflate în responsabilitatea sa, Poliția Locală Cugir are în componență 4 Compartimente de specialitate și 1 Birou, după cum urmează:

 • Compartiment ordine şi linişte publică; circulaţia pe drumurile publice (8 polițiști locali );
 • Compartiment Disciplina în construcţii şi afişajul stradal; protecţia mediului; control activitate comercială (2 polițiști locali);
 •  Compartiment paza bunurilor (2 paznici) ;
 • Compartiment Supraveghere sistem de monitorizare video (5 paznici);
 •  Biroul Financiar – contabil, salarizare, administrativ; resurse umane; relaţii publice; evidenţa persoanei – art. 11 la Lg. 155/2010 ( 1 economist, 2 inspectori și 2 polițiști locali);

 Urmare a stării de urgență și alertă instituită, în anul 2020 Poliţia Locală Cugir a desfăşurat activități operaţionale sub directa coordonare a IPJ Alba, prin Poliţia Orașului Cugir.

         Printre principalele obiective vizate în anul anterior s-au numărat:

 1. Asigurarea şi menţinerea unui climat de liniște și siguranţă publică a cetățeanului, prevenirea săvârşirii de fapte contravenționale cu impact negativ asupra comunității locale;
 2. Acțiuni de prevenire și combatere a răspândirii pandemiei cu coronavirus, informarea cetățenilor cu privire la riscurile existente în cazul în care nu sunt respectate măsurile instituite de către autoritățile sanitare.
 3. Verificarea zilnică a respectării obligației persoanelor izolate la domiciliu, carantinate sau internate de a nu părăsi locația în care sunt plasate, fiind verificate 2678 persoane (1812-persoane carantinate; 866 – persoane izolate)
 4. Acțiuni de surprindere și sancționare contravențională a persoanelor care depozitează gunoiul în locuri neamenajate de pe domeniul public;
 5. Acțiuni de verificare a modului în care au fost ocupate parcările de pe domeniul public;
 6. Combaterea comerțului ambulant, precum și a fenomenului cerșetoriei;

„Pentru sancționarea faptelor ce au constituit abateri de la normele legale, polițiștii locali (8 polițiști locali cu atribuții de ordine și siguranță publică, circulația pe drumurile publice si 2 polițiști locali cu atribuții vizând disciplina în construcții, afișaj stradal, protecția mediului, control activitate comercială) au întocmit în anul 2020 un număr de 571 P.V de contravenție, dintre  care: 365 sancțiuni cu amendă în valoare de 152.050 lei și 206 sancțiuni cu avertisment scris”.

În toată această perioadă, activitatea operativă a Poliției Locale s-a desfăşurat zilnic, în patrulă mixtă la schimburile I, II și III, în conformitate cu Dispozitivul de Ordine  Publică, stabilit la nivelul Poliţiei Orașului Cugir.               

Pe lângă acţiunile comune stabilite, poliţiştii locali au răspuns unui număr de aproximativ 800 apeluri provenind de la Numărul Unic de Urgență 112, precum și la solicitările cetăţenilor adresate, fie în scris, fie direct, telefonic sau verbal instituției. Numărul sesizărilor primite în anul 2020 se ridică la  773.        

Pe parcursul anului 2020, pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, s-au mai executat următoarele acţiuni : 

 • au fost verificate 224 persoane în urma adreselor primite de la SPCLEP Cugir pentru punerea în legalitate cu cărțile de identitate;
 • au fost transmise 269 adrese de comunicare date conducător auto în vederea identificării conducătorului auto care a săvârșit o contravenție privind circulația, oprirea, staționarea și parcarea vehiculelor;
 • au fost comunicate unui număr de 141 persoane diverse acte de procedură provenind de la Instanțe Civile, în conformitate cu art. 163 din Legea 134/2010 privind Codul de Procedură Civilă.
 • am desfășurat acțiuni de prevenire şi sancționare a încălcării prevederilor legislaţiei privind starea de alertă;
 • au fost supravegheate instituțiile școlare de pe raza orașului Cugir, iar urmare a solicitărilor primite din partea acestora au fost luate măsuri pentru frecventarea cursurilor școlare în cazul unui număr de 78 elevi;
 • au fost organizate acțiuni pe linia depistării actelor ilicite de comerț în piețele din oraș și în alte zone de pe domeniul public;
 • s-a urmărit respectarea de către agenţii economici a obligației privind funcţionarea teraselor;
 • s-au desfășurat acțiuni de prevenire și sancționare a conducătorilor auto care au încălcat prevederile OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în limita competențelor atribuite prin Legea nr. 155/2010 – legea poliției locale;
 • în conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, au fost identificate 12 vehiculele abandonate, fiind aplicate sancţiuni şi somaţii de ridicare a acestora.

Desfăşurarea tuturor activităților operative la nivelul Compartimentului Dispecerat şi Baza de Date, au avut ca scop:

– relaționarea cu cetățenii și preluarea sesizărilor verbale și telefonice;
– coordonarea activității personalului propriu şi susţinerea logistică a acestuia la misiunile desfăşurate în teren;

– supravegherea și susținerea intervențiilor rapide în zonele publice în care sunt instalate camere de supraveghere;

– verificarea în sistem securizat acces baza de date M.A.I;

– instruirea personalului privind regimul armelor şi muniţiilor;

Obiectivele derivate din Planul de ordine şi siguranţă publică, impun continuarea activităţilor în scopul asigurării unor condiții de normalitate în spațiul public, creşterea continuă a gradului de siguranţă a cetăţenilor orașului şi localităților componente.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

 1. Avatar

  Nimic

  28.02.2021 la 21:58

  De rahat miliția locală din Cugir…dacă suni sâmbăta sau duminica nu pot veni din cauză că nu au echipaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administraţie

Cantitatea mare de precipitații căzute duminică seara a provocat probleme pe mai multe strazi din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Încă de azi noapte, primaria a intervenit în mai multe zone afectate. În continuare, echipe ale SVSU și SPGLC sunt mobilizate în teren.

Pe parcursul zilei de ieri, orașul Cugir s-a aflat sub atenționare de cod portocaliu, apoi sub cod roșu de averse torențiale și vijelie. Timp de aproximativ o oră a plouat continuu, cu precipitații cuprinse între 60 și 80 l/mp, ceea ce a provocat probleme pe mai multe străzi, în special din zona de sus a orașului. Volumul mare de apă cazut într-un timp atât de scurt a atrenat cantități mari de aluviuni care au colmatat rigolele de scurgere, rezultând depuneri pe partea carosabilă. Situația a fost mai neplăcută pe străzile aflate în proces de modernizare și unde canalizarea pluvială nu este încă finalizată.

Echipe ala SVSU si SPGLC au intervenit pe străzile Oituz, Decebal, Mărășești și la intersectia str. Bradului cu str. Mihai Viteazu, unde situația a fost mai dificilă, aici fiind solicitată inclusiv prezența contructorului, alături de care s-a găsit o soluție tehnică pentru preîntâmpinarea unor astfel de situații.

Probleme au fost și în zona blocurilor, unde pompierii de la SVSU Cugir au intervenit azi- noapte pentru pomparea apei din spatele imobilului de pe str. Al. Sahia Nr.19.

Trebuie precizat că nu au fost gospodării inundate, cu exceptia unei pivnițe în localitatea Vinerea. În câteva imobile, au avut loc refulări ale apei uzate datorită faptului că în rețeaua de canalizare menajeră este colectată și apa meteorică din curțile oamenilor.

În continuare Primăria Cugir are mobilizate echipe în teren pentru decolmatarea rigolelor și luarea măsurilor care se impun, în funcție de situațiile specifice.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Intervenție comună: Consiliul Județean Alba – Consiliul Local Cugir pentru realizarea Centrului Multicultural „Dr. Ioan Mihu Cugir”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat trecerea cotei de 1/2 părți din bunul imobil – teren și construcții, situat administrativ în orașul Cugir, localitatea componentă Vinerea, strada Principală în suprafață de 1.975 mp, din domeniul public al Orașului Cugir și din administrarea Consiliului Local Cugir, în domeniul public al Județului Alba, în vederea realizării în comun a lucrărilor de intervenție la obiectivul de investiții “Centrul multicultural Dr. Ioan Mihu Cugir”.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Alba a fost aprobat Acordul de asociere încheiat între UAT – Orașul Cugir prin Consiliul Local al Orașului Cugir și UAT – Județul Alba prin Consiliul Județean Alba pentru realizarea în comun a Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție la obiectivul de investiții amintit.

În conformitate cu prevederile art. 294, alin. (1) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările cu completările ulterioare: „Trecerea unui bun din domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale în domeniul public al altei unităţi administrativ-teritoriale, de pe raza teritorială a aceluiaşi judeţ, se face la cererea consiliului local solicitant, prin hotărâre a consiliului local al comunei, al oraşului sau al municipiului în a cărui proprietate se află bunul.”

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Peste 6,1 milioane lei dotări, pentru unitățile de învățământ din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din orașul Cugir”.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 6.171.335,58 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 5.185.996,27 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 985.339,31 lei, iar valoarea sumelor neeligibile este de 0,00 lei.

Contractul a intrat în vigoare și produce efecte de la data semnării lui de către ultima parte, respectiv 09.08.2023 și se încheie cel mai târziu la data de 31 decembrie 2024.

Potrivit hotărârii aprobate, aceasta vizează următoarele achiziții: Echipamente pentru dotare laboratoare de informatică din unități de învățământ de nivel primar, gimnazial și liceal;

Echipamente TIC pentru organizarea în mediul virtual pentru unități de învățământ preuniversitar; Mobilier și materiale didactice pentru dotarea sălilor de clasă /sălilor de grupă din unitățile de învățământ preuniversitar/unitățile conexe; Mobilier specific și materiale didactice specifice pentru dotare laborator de științe (fizică, chimie, biologie/multidisciplinar) din unitatea de învățământ preuniversitar; Echipament digital pentru dotarea unui laborator de științe din unitate de învățământ preuniversitar; Mobilier specific și materiale didactice specifice (obiecte de inventar), inclusiv echipamente digitale, pentru dotare cabinete școlare (inclusiv cabinete consiliere și asistență psihopedagogică, de sprijin, logopedice și alte terapii specifice, etc), pentru dotarea spațiilor cu echipamente și aparatură sportivă, precum și alte materiale didactice specifice desfășurării activităților sportive din sălile de sport ș.a.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir