Rămâi conectat

Sport

Karatiştii cugireni au cucerit podiumul Campionatului European

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

karate CugirKaratiştii cugireni au cucerit podiumul Campionatului European de Karate Fudokan. Două medalii de aur, o medalie de argint şi două de bronz reprezintă încununarea muncii şi seriozităţii copiilor de la Secţia de karate a CSO Cugir, condusă de sensei Pricob Vasile.

În perioada 29 mai – 1 iunie, cei mai buni karatişti ai CSO Cugir au participat la Campionatul European de Karate Fudokan, găzduit de România după 16 ani de pauză. Competiţia, desfăşurată la Galaţi, a reunit aproximativ 800 de concurenţi calificaţi din 26 de ţări, precum şi elita mondială a karateului. Karatiştii din Cugir au evoluat sub privirile unor personalităţi ale artei marţiale: sensei Ilija Jorga – fondatorul stilului Fudokan, sensei Rajeev Sinha – preşedintele Federaţiei Mondiale Fudokan, Vladimir Iorga – preşedintele Federaţiei Europene de Karate Tradiţional, Nicolae Marandici – preşedintele Federaţiei Române de Karate. Tehnica de luptă, mobilitatea şi atacurile karatiştilor cugireni au fost apreciate de juriu, aducând Secţiei de karate a CSO Cugir nu mai puţin de 6 medalii: Sebastian Micu, 8 ani – medalia de aur (proba enbu mixt); Ştefania Teodor, 7 ani – medalia de aur (proba enbu mixt); Cătălin Mortura, 8 ani – medalia de argint (proba kata individual) şi medalia de bronz (proba kata team); Andrei Rus, 8 ani – medalia de bronz (proba kata team); Paul Codrea, 9 ani – medalia de bronz (proba kata team).
Rezultatele acestei competiţii europene vin după un alt rezultat la campionatul naţional de anul acesta, când karatiştii de la CSO Cugir au câştigat 2 medalii de aur şi 7 de argint. Practic, anul acesta micuţii karatişti şi sensei-ul lor, Pricob Vasile au continuat curba ascendentă pe care s-au înscris odată cu participarea la campionatul mondial de anul trecut, când au obţinut 2 medalii de argint. Valoarea Secţiei de Karate a CSO Cugir a ajuns astfel să fie recunoscută pe plan naţional, european şi mondial.
Felicităm şi noi autorităţile locale care au avut iniţiativa de a înfiinţa şi sprijini această secţie de karate, în special Consiliul Local Cugir şi primarul Adrian Teban, preşedintele CSO Cugir, Adrian Mihai, sensei Vasile Pricob care datorită experienţei a pregătit şi a urcat mulţi sportivi pe cele mai înalte podiumuri din lume, şi nu în ultimul rând copiilor pentru sacrificii, muncă şi dăruire. Le dorim succes în continuare şi la cât mai multe medalii!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Daniel Benec

    27.11.2015 la 14:27

    Practicantii de Karate se numesc Karateka nu karatisti, deci revizuiti-va articolul ca suna penibil, ca majoritatea articolelor din presa romaneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir