Rămâi conectat

Actualitate

Întelepciunea vârstnicilor, sursă de inspirație pentru tinerii din parohia Vinerea II

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Centrului Catehetic al parohiei Vinerea II s-a dezvoltat un proiect inițiat de către pr. dr. Adrian Cebotari și prof. Luminița Cebotari, întitulat „Satul românesc și călăuzele sale spirituale”.

Activitatea vizează împărtășirea experienței celor vârstnici, fapt ce constituie un factor de inspirație prin cuvânt și prin faptă pentru întreaga comunitate, într-o întâlnire cu tinerii din parohie.

Vârstnicii au reprezentat dintotdeauna chintesența unei comunități. De aceea, ei trebuie apreciați și respectați, constituind un tezaur neprețuit și o valoare inestimabilă a societății. Prin această întâlnire s-a urmărit sensibilizarea tinerilor față de instituția uceniciei, prin care să se continue anumite tradiții specifice localității, formarea unui comportament care să stimuleze respectul față de vârstnici, încurajarea tinerilor spre cercetarea celor în vârstă și formarea unei comuniuni cu aceștia, familiarizarea cu experiența lor, respectiv antrenarea în discuții privitoare la conștiința lucrătoare și libertatea responsabilă.

În dialog cu tinerii creștini, împărtășind din propriile experiențe și trăiri, s-au aflat: prof. Laura Teban (director al Școlii Gimnaziale „Dr. Ioan Mihu” din Vinerea), prof. Luminița Cebotari, prof. Mihaela Szilágyi-Tomoiu (coordonator al Comitetului parohiei Vinerea II), înv. Ana Herlea, Maria Ștefănescu (educator pensionar), Vasile Dumitru (scriitor), Angela Pinca și subsemnatul, ing. Dorin David (președinte al Societății Culturale „Vinereana” și consilier de imagine în parohia Vinerea II.

Ing. Dorin David


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir