cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » În opinia liderului Confederației Naționale Sindicale ,,Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, Legea salarizării promovată de Guvernul Cioloș este una proastă

În opinia liderului Confederației Naționale Sindicale ,,Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, Legea salarizării promovată de Guvernul Cioloș este una proastă

Publicat în 06.12.2016 la ora 13:26

cartel-alfa-dec-2016După cum ne-a relatat Ioan Neagu – președintelui sindicatului ,,Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir (prezent la forumul sindical desfășurat la Olănești), Hosu a explicat că baza 1 este prevăzută la 1.625 lei, deci datorită creșterii salariului minim la 2.000 lei, primele 41 de clase sunt comprimate; de aici și încercarea prin studiu a acestui guvern de a îngheța salariul minim garantat în plată pe economie.

„În practică, se va continua apariția aplicării neunitare, deoarece Ministerul Muncii nu își asumă aplicarea printr-o metodologie unitară, aceasta fiind lăsată la nivel de ministere, deci a interpretării unor persoane de la departamentele de resurse umane”, afirmă Bogdan Hossu, comentând proiectul de lege de salarizare unică bugetară. Acesta a declaratr că proiectul de lege generează ambiguitate pentru că se dau creșteri procentuale, care vor genera „interpretări personale”, în loc să se dea câte o grilă clară pentru fiecare an de aplicare.

„Se dau 116 clase (valorile lor nu sunt respectate totdeauna, vezi cazul președintelui României prevăzut cu 22.000 lei, nu 21.450 lei cât este în anexă), dar care au pasul foarte diferențiat, astfel: pas 1% pentru intervalele 1.625-1.678 lei și între 1.742-1.800 lei, pas de circa 0,2% în intervalele 1.678-1.742 și între 1.800-1.872 lei, apoi pasul variază în medie în jur de 2,8%, mai puțin când se saltă la înalții demnitari, salt de 14% și 10%”, sublinia Bogdan Hossu.

Președintele CNS „Cartel Alfa” precizează, totodată, că se scade valoarea sporurilor pe persoană la 25%, plus sporurile de performanță.

„Sporurile de performanță sunt lăsate să fie stabilite de către ordonatorul principal, deci se introduce un mecanism „mafiot” de performanță; criteriile de performanță specifice nu sunt definite sau clarificate, fiind lăsate, împreună cu procedura de stabilire, la latitudinea angajatorului (câți au calitatea, pregătirea de a face acest lucru?). Se introduce un spor de până la 30% pentru posturi greu ocupabile pentru 12 luni, posturi care nu se definesc și nu se spune ce se întâmplă după 12 luni”, a precizat liderul ,,Cartel Alfa.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 56 ori

În opinia liderului Confederației Naționale Sindicale ,,Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, Legea salarizării promovată de Guvernul Cioloș este una proastă
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.