Rămâi conectat

Administraţie

Adrian Teban: „Cugirul a fost ocolit de fondurile de la Bugetul de Stat, din cauza legii prin care primăriile primesc bani în funcție de încadrarea administrativ-teritorială”

cugirinfo.ro

Publicat

în

adrian-teban-la-radio-unirea-fmPrimarul orașului Cugir, Adrian Teban, prezent astăzi la Radio Unirea FM a făcut o trecere în revistă a ivestițiilor pe care administrația locală a reușit să le deruleze, cu ajutorul fondurilor europene și a taxelor și impozitelor colectate la bugetul local, atât de la locuitori, cât mai ales de la firmele care iși desfășoară activitatea în zonă.

”Pe lângă fondurile europene, avem agenți economici serioși care aduc resurse considerabile la bugetul local, foarte importante pentru realizarea investițiilor pe care le-am derulat în oraș. Cea mai importantă este renovarea Spitalului Orășenesc pe care, după ce l-am salvat de la închidere, în anul 2009, am decis, împreună cu Consiliul Local, să-l readucem pe linia de plutire. Anul trecut am investit acolo aproximativ 30 de miliarde de lei din bugetul local și mai avem acum un proiect pe fonduri europene, în valoare de 2 milioane de euro, pe care sper să reușin să-l finalizăm până la sfârșitul acestui an. Mai avem un proiect, tot pe fonduri europene, pentru reabilitarea a circa 7 străzi din oraș, care în prezent este executat în proporție de 60% și sper ca până la sfârșitul lunii octombrie să reușin să-l aducem cât mai aproape de finalitate. Mai avem, de asemenea, proiectul care se desfășoară în tot județul Alba, referitor la reabilitarea rețelelor de apă și canalizare. În majoritatea localităților acest proiect s-a închis și în această toamnă se va închide și la Cugir, asta însemnând reabilitarea și racordarea la rețeaua de canalizare a întregului cartier Cindeni, racordarea localității Vinerea la noua stație de epurare și reabilitarea canalizării pe câteva străzi din oraș. Cu închiderea acestui proiect vom reuși să avem rețele de apă și canalizare pe întreaga suprafață a Cugirului”, a declarat primarul.

Edilul a subliniat faptul că aceste investiții s-au realizat în ciuda faptului că orașul pe care îl conduce a fost ”ocolit” de fondurile de la Bugetul de Stat, din cauza legii prin care primăriile primesc bani în funcție de încadrarea administrativ-teritorială. În opinia sa această lege trebuie schimbată, iar PNL nu va vota Bugetul pentru anul 2016 dacă nu se vor face modificări în acest sens.

”E normal ca acea lege să fie modificată și să revenim la o formulă agreată de toți factorii politici. Nu doar titlul de municipiu, oraș sau comună trebuie să dea suma pe care vor trebui să o primească administrațiile locale. Sunt municipii de 20.000 de locuitori și orașe de 30.000 de locuitori. Și invers, sunt comune care au 9.000 de locuitori și orașe cu 4.000 de locuitori. Noi, cei de la Partidul Național Liberal, am discutat că nu vom mai fi de acord cu această repartizare și ne vom opune la adoptarea bugetului dacă se va continua cu acest mod de repartizare. Pentru Cugir, noi suntem obișnuiți să lucrăm doar cu bugetul orașului, pentru că de multă vreme orașul a fost ocolit de fondurile naționale, dar am reușit chiar doar cu banii de la bugetul local, să ne facem treaba”, a concluzionat primarul.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Avatar

  Marius

  24.09.2015 la 18:38

  Povești și abureli marca Pnl +PDL,, ceva concret nu sa făcut în Cugir,, cu spitalul este o abureala cu fonduri europene,, ce naiba cu reabilitarea drumului se face prin fonduri europene și tot firma aia cu dale câștigă, pe voi nu vă caută DNA,,Hahaaaaa,, domnule primar poate faceți și acua parc că altfel la anul nu vă mai votează nimeni,,

 2. Avatar

  CRĂCIUN

  24.09.2015 la 22:32

  Dale , cantina administrata de „angajat la primărie ” din imtampare ruda cu primarul …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir