cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Dialog civic pe problemele persoanelor vârstnice desfășurat la Geoagiu între reprezentanții județelor Alba și Hunedoara

Dialog civic pe problemele persoanelor vârstnice desfășurat la Geoagiu între reprezentanții județelor Alba și Hunedoara

Publicat în 26.09.2013 la ora 18:20

dialog social AB-HDO delegație a județului Alba, condusă de subprefectul Cornel Murg s-a deplasat marți, 24 septembrie 2013, la Gioagiu – Jud. Hunedoara, într-o vizită de documentare pe tema: ,,Diversificarea serviciilor de asistentă socială pentru persoanele vârstnice”.

Un schimb de experiență organizat de Prefectura Hunedoara la care a fost invitat Comitetul Conultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice (CCDCPPV) al județului Alba. Din delegația condusă de subprefect au făcut parte directorul executiv al Casei Județene de Pensii Alba – Alexandru Retegan, Dr. Gheorghe Muntean – director general adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Alba, Flaviu Cozuc – director la Agenția de Plăți Alba, Marius Schiau – director DGASPC  Alba, Vistian Blaga – președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cugir.
Schimbul de experiență a fost realizat în condiții de reciprocitate, de reamintit fiind faptul că în urmă cu circa trei luni, la invitația Comitetului Consultativ de Dialog Civic Alba, a subprefectului Cornel Murg, o delegație similară din județul Hunedoara a venit în vizită la Gârbova (lângă Sebeș), unde a fost vizitat centrul pentru persoane vârstnice situat în această localitate.
Potrivit subprefectului de Alba, Cornel Murg, activitățile au fost realizate prin colaborare între Instituția Prefectului – Jud. Hunedoara, Direcția generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului Hunedoara, Primăria Orașului Geoagiu, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, Societatea Comercială de Tratament balnear și recuperare a capacității de muncă S.A. Hotel CERES Geoagiu.
După întâlnirea de la Primăria Geoagiu și cuvântul de salut al primarului Ioan Vălean au urmat acțiunile specifice ale CCDCPPV Hunedoara organizate în colaborare cu organizațiile persoanelor vârstnice reprezentate în comitet.
În frunte cu subprefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă s-a vizitat Sanatoriul de Pneumo-ftiziologie Geoagiu, Centrul de Îngrijire și Asistentă Geoagiu în care trăiesc 41 de persoane, dintre care 23 beneficiari sunt femei, iar 18 sunt bărbați. A urmat apoi, o deplasare la Baza de tratament și capacitățile de cazare de la hotel ,,CERES” Geoagiu Băi, loc în care s-au vizitat spații ale locației respective și s-au purtat discuții cu conducerea hotelului.
„Prin ceea ce întreprindem pe această linie dorim să creștem capacitatea acestui organizm în vedera soluționării problemelor persoanelor vârstnice prin consultarea tuturor factorilor implicați, în așa fel încât să abordăm teme de interes major pentru această categorie socială”, a precizat  subprefectul Cornel Murg.

C. P.

Acest articol a fost citit de 390 ori

Dialog civic pe problemele persoanelor vârstnice desfășurat la Geoagiu între reprezentanții județelor Alba și Hunedoara
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *