cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » C.N.A. a retras astăzi licența de emisie a postului OTV, deținut de Dan Diaconescu, ca urmare a neplății amenzilor restante

C.N.A. a retras astăzi licența de emisie a postului OTV, deținut de Dan Diaconescu, ca urmare a neplății amenzilor restante

Publicat în 22.01.2013 la ora 16:06

Consiliul Național al Audioviauzlului a retras licența OTV, deținută de Ocram Televiziune, din cauza mai multor amenzi neplătite încă din anul 2009. Propunerea a fost făcută de Laura Georgescu, președinte C.N.A. și votată în unanimitate.

Decizia intră în vigoare din momentul în care societatea va fi informată de decizia C.N.A., potrivit reprezentanților C.N.A.

Propunerea de retragere a licenței a fost făcută în baza articolului 27 din Legea Audiovizualului, care prevede, printre altele, că licența unui post de televiziune poate fi ridicată dacă radiodifuzorul nu face dovada plății amenzii în termen de șase luni de la data aplicării.

Reprezentantul Ocram – Societatea noastră este în insolvență. Proiectul de reorganizare a fost depus la judecătorul sindic. Niciun fel de plăți nu au mai fost acceptate. Ce pot să vă asigur este că prioritar este ca plățile vor fi prioritare în ceea ce privește plata amenzilor.

Laura Georgescu – M-a fascinat faptul că exact la data de 28 martie 2012 ați intrat în insolvență, cu un an înaintea expirării valabilității licenței. În iulie 2012, ați cerut calitatea de consumator captiv în raport de C.N.A. Ați solicitat, la cel moment, și prelungirea valabilității licenței până când va fi fost redresat tot ce era, economic, de rezolvat. (…) De ce ați făcut acest demers și de ce sunteți un consumator captiv?

Reprezentant Ocram – Nu știu să vă spun. Nu a fost voința Ocram să intre în insolvență. Expresia pe care ați menționa-o aparține administratorului special, cel care este delegat să caute o modalitate prin care societatea să-și achite datoriile.

Valentin Jucan – Ce este mai deranjat este că în pofida încercării C.N.A. de a avea o relație normală cu radiodifuzorii, în permanență am observat din partea Ocram această sfidare și neglijență în ceea ce privește Consiliul. Ați ajuns să ne consideraí niște furnizori de servicii în condiíile în care licența obținută este un bun al statului, este un drept care a fost câștigat cu greu la Revoluție.

Ocram a intrat în insolvență în martie 2012 la solicitarea Mamitzu Production.

UPDATE (ora 18.30): Situația amenzilor primite de OTV în ultimii patru ani:

 • 2009 – 31 de amenzi în cuantum total de 395.000 de lei
 • 2010 – 6 amenzi în cuantum total de 85.000 de lei
 • 2011 – 13 amenzi în cuantum total de 440.000 de lei
 • 2012 –  2 amenzi pana la intrarea în insolvență, în cuantum total de 250.000 de lei (contestate în instanță)

În 2012, pe lângă cele 2 amenzi afișate mai sus OTV a mai primit patru sancțiuni ce au totalizat 280.000 de lei. Dintre acestea, trei au fost contestate în instanță.

Acest articol a fost citit de 426 ori

C.N.A. a retras astăzi licența de emisie a postului OTV, deținut de Dan Diaconescu, ca urmare a neplății amenzilor restante
Acordă o notă articolului

Comentarii

3 Comentarii la C.N.A. a retras astăzi licența de emisie a postului OTV, deținut de Dan Diaconescu, ca urmare a neplății amenzilor restante

 1. Mihai Răspunde

  22.01.2013 la 16:45

  Asta este cea mai buna veste pe ziua de azi !

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Carolina Răspunde

  22.01.2013 la 17:13

  Draga Mihai esti cumva Mihai Gadea de te bucuri asa de tare? Poate iti place minciunile si lingaii lui Voiculescu. Nu sint fan nici unei televiziuni.Poate educatie o sa va faca cei de la antene ex Capatos…

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Mihai Răspunde

   22.01.2013 la 17:49

   Nu sunt sustinator al lui Gadea, dupa cum ai tras gresit concluzia, insa OTV este o televiziune care a promovat cat de mult a putut manelismul si subcultura in randul romanilor.

   Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *