Rămâi conectat

Actualitate

Tânăr din Alba Iulia condamnat la închisoare cu suspendare, după ce i-a sustras unui cugirean cardul bancar și a retras 1.000 de lei

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un tânăr de 23 de ani, din Alba Iulia, s-a ales cu cazier judiciar, după ce a sustras suma de 1.000 de lei de pe cardul unui cugirean.

Chiar dacă a acoperit paguba financiară, C.S. a fost cercetat şi trimis în judecată pentru alte două infracţiuni: efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic prevăzută.

Potrivit rechizitoriului, la data de 27 aprilie 2019, persoana vătămată s-a deplasat la un ATM-ul situat în Cugir, împreună cu prietenul său de unde a retras suma de 800 lei, împrejurare în care acesta din urmă a observat codul PIN al cardului bancar.

Citește și: Tânăr de 22 de ani din Alba Iulia cercetat de polițiști, după ce ar fi sustras cardul bancar aparținând unui prieten din Cugir și a retras suma de 1.000 de lei

A doua zi, C.S. cei doi se aflau pe raza localităţii Acmariu. Acesta s-a deplasat la autoturismul viitoarei victime, de unde şi-a luat o bluză.

Profitând de faptul că persoana vătămată nu se afla în autoturism, a observat cardul bancar al acestuia, l-a luat, iar la scurt timp a plecat către Alba Iulia. S-a oprit la un ATM şi a retras suma de 1.000 lei, prin introducerea cardului bancar în bancomat şi tastarea codului PIN. Suma de bani i-a fost înapoiată, ulterior, de către mama tânărului, fiind exclusă astfel din rechizitoriu infracţiunea de furt.

În 8 martie 2021, Tribunalul Alba l-a condamnat la pedeaps ade 1 an, 9 luni şi 10 zile de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe un termen de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, acesta trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială stabilit şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile.

”În ceea ce priveşte individualizarea judiciară a executării pedepsei pe care o va aplica inculpatului, instanţa apreciază că, chiar fără executarea pedepsei în regim de penitenciar, acesta nu va mai săvârşi infracţiuni, având în vedere vârsta tânără a inculpatului, conduita sinceră a acestuia pe parcursul procesului, împrejurarea că prejudiciul a fost recuperat integral şi s-a realizat împăcarea în privinţa infracţiunii de furt, faptul că are un loc de muncă stabil, precum şi împrejurarea că a conştientizat consecinţele faptelor sale, aspecte care au format convingerea instanţei că conduita adoptată în cursul lunii aprilie a anului 2019, nu caracterizează persoana inculpatului, care nu va mai reitera un asemenea comportament”, a menţionat magistratul în hotărâre. Tânărul a formulat apel, iar dosarul a fost transferat la Curtea de Apel Alba Iulia.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir