cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Vințu de Jos: Reuniune a Grupului de Actiune Locală „Valea Ampoiului – Valea Mureșului”

Vințu de Jos: Reuniune a Grupului de Actiune Locală „Valea Ampoiului – Valea Mureșului”

Publicat în 27.06.2013 la ora 14:20

Grupul de Acțiune Locală (GAL) Valea Ampoiului – Valea Mureșului, a organizat joi 27 iunie, la sediul Asociației din comuna Vințu de Jos cea de-a patra reuniune cu tema: „Idei de proiecte noi, inovative care să încurajeze cooperarea pe transferul de bune practici”.

GAL-Vintu-de-JosÎntâlnirea, desfășurată sub genericul, „GAL Valea Ampoiului – Valea Mureșului – prezent și viitor prin programul LEADER” a fost prevăzută în calendarul activităților de promovare și diseminare de informații în vederea atragerii fondurilor europene prin depunerea de proiecte.
La reuniune au fost prezenți reprezentanți ai administrațiilor publice, ai sectorului privat și societății civile din 10 comunități din județul Alba și o comunitate din județul Hunedoara care își propun să valorifice resursele proprii ale locuitorilor din mediul rural pentru crearea unor comunități sustenabile, capabile să gestioneze și utilizeze resursele în mod eficient.
Potrivit directorului executiv al Asociației, Constantin Mircea Bârsan, programul LEADER (Legături între Acțiuni de Dezvoltare Rurală) acordă finanțări pentru proiecte precum:

• Formare profesională și consiliere;

• Infrastructură de acces, crestera animalelor, procesare primară, turism și protecția naturii;

• Protecția și regenerarea terenurilor agricole și silvice în zone defavorizate și situri Natura 2000;

• Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale;

• Promovarea activităților culturale tradiționale, turistice și sportive locale;

Conform acelorași informații am aflat că la ora actuală la nivel GAL există 30 de proiecte dintre care 12 sunt contractate, iar 18 se află în stadiu de evaluare. Echipa de proiect GAL Valea Ampoiului – Valea Mureșului este formată din: Constantin Mircea Bârsan – Director executiv, Lenuța Adina Bujor – Asistent Manager, Maria Marinela Cristea – Expert Tehnic, Andreea Elena Groza – Animator, Daniela Eugenia Bârsan – Secretar, Carmen Radu – Responsabil financiar.

La reuniunea de la Vințu de Jos a fost prezentă și o echipă a SC RED DOME SHELTER SRL în calitate de prestatori servicii pentru promovare și informare.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 562 ori

Vințu de Jos: Reuniune a Grupului de Actiune Locală „Valea Ampoiului – Valea Mureșului”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.