Rămâi conectat

Sport

Vineri, 14 iunie 2024: Finala Cupei României și Sărbătoarea fotbalului județean Alba, pe Cugir Arena

cugirinfo.ro

Publicat

în

Finala Cupei României, faza județeană, ediția 2024/2025 și Sărbătoarea fotbalului județean, se vor desfășura vineri, 14 iunie 2024, pe Stadionul „Arena Cugir”, conform hotărârii Biroului Executiv al AJF Alba din 23 mai 2024.

Finala va debuta la ora 18.00, iar festivitatea de premiere la toate competițiile se va desfășura în deschidere, de la ora 16.00. Câștigătorea trofeului se va califica la faza regională, organizată de FRF, cu meciurile din grupă în 10, 13, 17 și 20 iulie.

Stadionul din Cugir a mai găzduit în 2017 un astfel de eveniment, când în ultimul act Șurianu Sebeș a învins cu 6-0 pe Spicul Daia Română. Inițial ultimul act al competiției „KO” a fost prevăzut în 8-9 iunie, însă nu s-a putut respecta această programare din pricina alegerilor ce se vor desfășura în acel weekend.

Semifinalele sunt marți, 28 mai, la Galtiu (Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag) și miercuri, 29 mai, la Unirea (Inter Unirea – Performanța Ighiu).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Alexandru Simu, supranumit „Mijlocașul de fier al Metalurgistului Cugir”, a trecut la cele veșnice

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ne-a părăsit un simbol, un adevărat „mijlocaș de fier” al Metalurgistului Cugir, un om care și-a pus, aproape toată cariera în slujba clubului de la „poalele” Drăganei.

Alexandru Simu s-a născut în municipiul Blaj în anul 1957. A evoluat la Metalurgistul Cugir pe postul care s-a făcut cunoscut, cel de mijlocaș, în perioada anilor 1970-1980, cu sute de meciuri în tricoul „roș-albaștrilor” la nivelul Diviziei B. A debutat pentru Metalurgistul în anul 1975, la vârsta de 18 ani. Tot aici și-a întemeiat o familie, având două fete. După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Alexandru Simu a îmbrățișat-o pe cea de antrenor.

La nivel de copii și juniori la Metalurgistul Cugir, în una dintre grupele pregătite, Alexandru Simu l-a descoperit pe actualul fotbalist și tehnician al Cugirului – Lucian Itu. Apoi a activat ca antrenor secund a echipei de seniori a Clubului Sportiv Orășenesc (CSO) Cugir, alături de regretatul tehnician Emil Țimpea. A mai pregătit din postura de antrenor echipa FC Cugir în Divizia D.

La finalul carierei de antrenor, Alexandru Simu a lucrat în cadrul Uzinei Mecanice Cugir, până la pensionarea sa din anul 2020.

După pensionare, fostul fundaș al Metalurgistului s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, iar joi după-amiază acesta a încetat din viață.

Personal, l-am cunoscut în cei 10 ani când am fost secretarul Asociației Sportive „Metalurgistul” Cugir. Un om de o calitate umană deosebită și un fotbalist de excepție.

Odihnește-te în pace Alexandru Simu! Condoleanțe familiei îndoliate!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Gimnasta Daria Mihaiu, originară din Cugir, locul cinci la Cupa Mondială din Japonia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Gimnasta Daria Mihaiu, originară din Cugir, a reușit la Cupa Mondială din Japonia o performanță cu adevărat extraordinară. S-a clasat pe locul cinci la proba Individual feminin.

„Mihaiu Daria din România a fermecat lumea cu magia ei la a 17-a ediție a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Aerobică FIG din Guimarães, obținând un loc cinci, încântător! O realizare magică ce ne umple de uimire!

Motto-ul ei inspirator este: „Cel mai important lucru este să asculți de inima ta, pentru că doar ceea ce faci cu pasiune și dorință poate avea un rezultat înfloritor.”

Mulțumim, Daria, că ne-ai arătat încântarea care vine din urmarea inimii și pasiunii tale! Ești o adevărată inspirație pentru noi toți!” au transmis reprezentanții Aeropesaro pe una dintre rețelele de socializare.

Proba de Individual feminin a fost câștigată de către nipona Riri Kitazume.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

În ultima rundă a sezonului: Viitorul Cluj – Metalurgistul Cugir 0-1 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a învins vineri, în ultima rundă a sezolului actual de Liga a 3-a, în deplasare, pe Viitorul Cluj, cu scorul de 1-0 (0-0).

• 0-1, MIN. 62: COCAN a deschis scorul, cu un șut deviat

Au evoluat formațiile:

Viitorul Cluj: Checicheș – Milandru/ cpt, D. Popa, Podea, Țica, Bara, Băbuțan, Herciu, Gligor, I. Moldovan, D. Mureșan; rezerve Corjenco, Mocanu, Cr. Istrate, Benke, D. Pop, Dreve, Irimie, Thiam, Crăciun. Antrenor Laurențiu Rus.

Metalurgistul Cugir: Herlea – Dohotariu, Onaci (46, R. Păcurar), Vitinha, Kiraly, Șaucă/ cpt, Udrea (59, Raica), M. Barbu (72, Gavrilă), Cocan, P. Păcurar, M. Domșa (59, Bura); rezerve Perjeriu, L. Itu, Neagu, Cîrloanță, Vl. Popa. Antrenor Lucian Itu.

Arbitri C. Olaru (Rm. Vâlcea), L. Zifceac (Oradea), G. Urs (Oradea) Observatori D. Jica (Bistrița), Raluca Șerban (București).

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir