Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Reprezentantele Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, Premiul I la faza județeană și calificare la etapa națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa formată din elevele Irina Codrea și Andreea Cârjean, de la școala Gimnazială „Singidava” Cugir, coordonată de doamna profesor Stela Predescu, a dat dovadă de multă creativitate, rigurozitate științifică dar și pasiune pentru cercetare.

Cele două eleve vor reprezenta județul Alba la Olimpiada de Creativitate Științifică – secțiunea „Științe fundamentale, categoria junior”.

Proiectul acestora, „Miracolul perfecțiunii: fractali fascinanți creați de natură”, a obținut la etapa județeană Premiul I.

Etapa națională se va desfășura în perioada 29 mai – 2 iunie 2024 la Suceava.

Le dorim mult succes!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Asociația „Pro Cugir” și Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR), partenere în realizarea unei întâlniri pe domeniul tehnic, la Muzeul din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociația Generală a Inginerilor din Romania (AGIR) în parteneriat cu Asociația ,,Pro Cugir” au realizat recent, un proiect de colaborare privind vizitarea celor 8 secțiuni cu caracter tehnic (din cele 16 existente) aparținând Muzeului orașului Cugir.

 

„Evenimentul și-a atins scopul propus, gazda întâlnirii, Centrul Cultural Cugir prin Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir au făcut totul ca participanții să beneficieze de cele mai importante informații”, ne-a declarat prof. Alexandru Micaciu.

Organizatorii au avut ca invitați: membri ai AGIR – Sucursala Alba ( cu sediul in Cugir) care provin din localitățile judetului Alba: Cugir, Alba Iulia, Sebes, Aiud, Blaj; elevi si cadre didactice din cadrul Liceului Tehnologic „I.D. Lazarescu” Cugir; elevi si cadre didactice din cadrul Colegiului Național „David Prodan” Cugir, cadre tehnice din orasul Cugir si unitatile reprezentative de profil din judetul Alba.

Prezentarea de specialitate a fost realizată de ing. Aurel Voicu, masterand la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – domeniul de specializare, Istorie, artizan al Muzeului din Cugir.

Potrivit lui Voicu, „produsele reprezentative ale muzeului prezentate în cadrul întâlnirii au fost cele care au consacrat orașul Cugir în domeniul construcției de masini și a tehnicii de apărare”.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Activitate educational-religioasă desfășurată în cadrul parteneriatului dintre Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Cugir și Parohia Băcăinți

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 25 aprilie 2024, în cadrul programului „Săptămâna verde”, Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel”, structură a Școlii Gimnaziale „Singidava” din orașul Cugir, a organizat activitatea educațional-religioasă intitulată „Mai vino, Doamne, pe la noi”.

La invitația cadrelor didactice, am avut bucuria de a fi prezent alături de preșcolari, vorbindu-le despre însemnătatea marelui Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos. La final, le-am oferit micuților creștini iconițe.

Parohia Băcăinți cu filia Sărăcsău și Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Cugir au încheiat recent parteneriatul intitulat „Lăsați copiii sa vina la Mine”, mărturisind faptul că Biserica și Școala sunt cei doi piloni de bază ai societății. Prin intermediul activităților desfășurate, parohia și instituția de învățământ își propun să contribuie la formarea duhovnicească a tinerilor, spre a deveni caractere morale exemplare în societatea contemporană.

Pr. Răzvan Oprea,
Parohia Băcăinți


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Profesoara Nicoletta Huștiuc din Cugir, prezentă la cursul dedicat Ambasadorilor eTwinning, desfășurat în Grecia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 18-20 aprilie 2024, în Grecia s-a desfășurat un eveniment de excepție dedicat ambasadorilor eTwinning, având ca temă introducerea în școli a educației socio-emoționale și a stării de bine, o inițiativă crucială pentru a susține sănătatea mentală și emoțională a elevilor și a cadrelor didactice.

A fost organizat un curs la care au luat parte ambasadori eTwinning și reprezentanți ai agențiilor naționale din 42 de țări, cu o agendă bogată în  workshopuri, activități de lucru în perechi sau grupuri mici, schimburi de experiență și partajarea bunelor practici.

De asemenea, a inclus și scurte vizite la obiective culturale din capitala Greciei, Atena, pentru a îmbina învățarea cu experiențele culturale.

Printre participanți s-a numărat și prof. Nicoletta Huștiuc, Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir.

Potrivit reprezentantei din Cugir, cursul a debutat cu o introducere susținută de oficiali ai Ministerului Educației din Grecia și ai NSO Grecia, stabilind astfel baza pentru discuțiile și activitățile viitoare. Ambasadorii eTwinning din Grecia au fost gazdele workshopurilor, oferind oportunitatea participanților de a se înscrie la sesiuni în avans.

„Personal, am optat pentru unul din  workshopuri  condus de o colegă ambasadoare, tot profesor pentru învățământul preșcolar, din Grecia, despre educația socio-emoțională la copii și cadrele didactice, folosind exemple practice din proiectele eTwinning integrate în programa școlară.

Din partea României, am fost prezenți 4 ambasadori eTwinning. Acest eveniment a fost pentru mine o oportunitate excepțională de a întâlni oameni deosebiți, de a lega noi prietenii și de a reîntâlni vechi colegi și colege cu care am avut plăcerea să interacționez în diverse contexte internaționale.

Sunt profund recunoscătoare eTwinning România pentru această oportunitate și sunt încântata să fac parte din această minunată comunitate”, ne-a relatat Nicoletta Huștiuc.

Acest curs nu doar că a adus cunoștințe și idei noi în domeniul educației socio-emoționale și al stării de bine în școli, dar a întărit și legăturile între ambasadorii eTwinning din diferite țări, contribuind astfel la consolidarea și extinderea rețelei eTwinning la nivel internațional.

Un aspect important pe care l-am abordat în cadrul acestui eveniment a fost importanța bunăstării în școală. Educația socio-emoțională și accentul pus pe starea de bine a elevilor și cadrelor didactice este esențială pentru crearea unui mediu propice în procesul de învățare. O abordare holistică asupra bunăstării școlare nu numai că contribuie la îmbunătățirea performanțelor academice, ci și la dezvoltarea armonioasă a fiecărui individ în cadrul comunității școlare”, a mai precizat participanta din Cugir.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir