Rămâi conectat

Actualitate

UM Cugir a câştigat, în primă instanță, procesul prin care a contestat un raport al Curţii de Conturi, care a stabilit un prejudiciu de peste 220.000 de lei prin nevânzarea unor terenuri

cugirinfo.ro

Publicat

în

UM Cugir a câştigat în primă instanșă procesul prin care a contestat un raport al Curţii de Conturi – Camera de Conturi Alba în urma căruia s-a stabilit un prejudiciu realizat prin nevânzarea unor terenuri de peste 220.000 de lei.

UM Cugir a vândut în perioada anterioara anului 2015, prin contracte de vânzare-cumpărare sau executare silită un număr de 6 imobile, reprezentând construcţii civile, fără ca odată cu imobilele în cauza sa procedeze şi la vânzarea terenurilor pe care sunt amplasate aceste construcţii. Motivul nevânzării terenurilor îl reprezintă faptul ca la datele respective societatea nu deţinea acte de proprietate.

În raportul de control, reprezentanţii Camerei de Conturi Alba au constatat ca valoarea abaterii însumează 227.168,76 lei, menţionând următoarele: ”La stabilirea prejudiciului de mai sus s-a avut in vedere faptul ca superficia s-a constituit cu titlu oneros, întrucât părţile nu au prevăzut folosirea gratuită sau alte modalităţi de plată a acestui drept de către superficiar, şi în acest caz titularul dreptului de superficie datorează, sub forma de rate lunare, o suma egală cu chiria stabilită pe piaţa liberă, ţinând seama de natura terenului, de destinaţia construcţiei, de zona în care se află terenul, precum şi de orice alte criterii de determinare a contravalorii folosinţei (în concret chiriile zonei, stabilite de către Primăria Oraşului Cugir pe ultimii trei ani calendaristici)”.

Raportul a fost contestat în justiţie, iar Tribunalul a considerat că societatea de stat a procedat corect pe motiv că la acea dată nu deţinea titlu de proprietate cu privire la terenuri, nefiind finalizată procedura de atestare a dreptului de proprietate.

”În Raportul de control s-a consemnat că la data verificărilor, terenurile se aflau în administrarea entităţii verificate, respectiv a reclamantei, aceasta deţinând doar certificate de atestare a dreptului de proprietate obţinute de la ministerul de resort. În cauză, nu s-a făcut dovada că dreptul de proprietate asupra terenurilor în discuţie a fost întabulat în favoarea reclamantei, în ultimii trei ani pentru care a fost stabilit prejudiciul prin Raportul de control. Or, în condiţiile în care reclamanta nu era titulara dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care erau situate construcţiile vândute, aceasta nu avea posibilitatea de a încheia cu proprietarii construcţiilor, un act juridic cu privire la folosinţa acestora sau de a emite vreo pretenţie cu privire la contravaloarea folosinţei terenurilor.

Mai mult, potrivit disp. art. 111 din H.G. nr. 577/2002: terenul aferent activelor şi a cărui situaţie juridică se clarifică după data vânzării activului, va fi vândut cumpărătorului activului prin negociere directă. Apărarea pârâtei cu privire la caracterul oneros al superficiei, în sensul că acesta rezultă din calitatea reclamantei şi din natura terenului asupra căruia a fost instituit dreptul, nu poate fi acceptată, în considerarea argumentului menţionat iar pe de altă parte, întrucât a fost invocată pentru prima dată prin întâmpinare, nefiind reţinută în Raportul de control”, se precizează în motivarea hotărârii de la Tribunalul Alba.

Uzina Mecanică produce muniţie non-NATO precum şi pe calibrele NATO, mitraliere pe tripod şi tunuri de aviaţiei, pistolul semiautomat şi pistolul mitralieră Parrabellum. Fabrica de Arme produce arme de infanterie, arme pentru piaţa civilă (puşca de vânătoare vândută mai ales în SUA), arme cu lunetă şi mitraliere. Societatea de stat a avut în 2018 o cifră de afaceri de 131.329.781 milioane lei (28 milioane euro) şi un profit net de 35.623.704 (7,5 milioane de euro). UM Cugir a avut la finalul anului 2018 un număr de 1.194 salariaţi.

sursa: adevarul.ro


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Bogdan

    09.07.2019 la 15:50

    Cum sa vinzi o cladire fara terenul de sub ea? De ce s-au grabit sa vanda cladirea fara teren? Ca sa dea un pret derizoriu pe teren? Cine naiba ar mai cumpara un teren pe care exista deja o cladire iar cladirea sa nu fie vanduta cu acel teren? Bataie de joc…iar au pus mana pe cladiri/terenuri apartinand statului la un pret derizoriu…doar infractori cu diploma puneti la conducerea acestei fabrici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir