Rămâi conectat

Actualitate

Un fost angajat al UM Cugir solicită daune de 200.000 de lei, după ce și-a rupt piciorul pe o alee din incinta unității

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un fost angajat al Uzinei Mecanice din Cugir vrea daune în valoare de 200.000 de lei pentru că a alunecat pe o alee din incinta societății și a suferit o fractură de tibie dreapta şi fractură de peroneu.

Bărbatul susține că firma a realizat un proces verbal de cercetare al accidentului, în timp ce era în spital şi s-a stabilit eronat că accidentul s-a produs datorită culpei sale care s-ar fi împiedicat sau alunecat pe o peliculă de apă.

Angajatul afirmă că a alunecat pe gheață, pentru că nu a fost curățată aleea de zăpadă, accidentul având loc în 13 ianuarie 2020. Dosarul civil se află la Curtea de Apel unde se va pronunța în perioada următoare hotărârea definitivă.

”Pârâta a realizat un proces verbal de cercetare al accidentului, în timp ce reclamantul era în spital, operat datorită fracturii cauzate. Aceștia nu i-au comunicat procesul verbal, şi au stabilit eronat că accidentul s-a produs datorită culpei sale care s-ar fi împiedicat sau alunecat pe o pelicula de apă. Astfel, se concluzionează că reclamantul este vinovat de accidentul produs.

Reclamantul pretinde că, în realitate este vorba de culpa societății pârâte care avea obligația de a asigura securitatea şi sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă. Şi articolul 7 din lege, prevede o serie de obligaţii pentru societate în același sens de a asigura toate condițiile privind evitarea riscurilor”, se precizează în hotărârea instanței de fond, referitor la acțiunea civilă. Tribunalul Alba a respins acțiunea angajatului, dar acesta a formulat apel.

Acesta a mai susținut că a fost ajutat de doi colegi și dus cu ambulanța SMURD la spital. Bărbatul a suferit două intervenții chirurgicale şi a avut nevoie de concediu medical care s-a întins pe o perioadă de circa 1 an. În luna aprilie 2021, a fost nevoit să-şi dea demisia de la locul de muncă întrucât șchiopătează şi nu mai este apt de muncă.

Reprezentanții UM Cugir au precizat că, la data producerii accidentului, angajatul avea cunoștință despre starea traseului întrucât şi la începerea programului a parcurs acest traseu.

De asemenea, în situația în care a constatat ”o situație de pericol iminent pe traseul de deplasare de la intrarea în incinta societății până la locul de muncă, avea obligația să anunțe și să ia toate măsurile să nu se întâmple niciun accident”.

Cererea acestuia a fost respinsă, în principal, pentru că, în declaraţia dată în faţa comisiei de cercetare, în data de 22 ianuarie 2020, a menţionat că „nu poate preciza dacă din neatenţie a alunecat sau s-a împiedicat, a căzut şi şi-a rupt piciorul drept”.

”Reclamantul nu a menţionat sub nici o formă în acea declaraţie, ca s-a împiedicat/a alunecat din cauză că aleile ar fi fost pline de gheaţă şi că zăpada nu era curăţată, aşa cum a susţinut ulterior în cererea de chemare în judecată formulată.

Instanţa constată că la dosar se regăsesc două cereri pe care reclamantul le-a adresat conducerii societăţii, în calitate de angajat al acesteia, prin care a solicitat acordarea unor sume de bani pentru «rezolvarea unor probleme de sănătate» sau «motivat de accidentul de muncă pe care l-a suferit», fără a face nici o referire la situaţia invocata în cererea de chemare în judecată privind o eventuală culpă a societăţii care nu ar fi curăţat în mod corespunzator aleile de gheaţă şi de zapada din curtea societăţii”, se mai susține în hotărârea instanței de fond.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir