cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Tenismenul Bogdan Borza, originar din Cugir, convocat în lotul de Cupa Davis al României pentru partida cu Luxemburg

Tenismenul Bogdan Borza, originar din Cugir, convocat în lotul de Cupa Davis al României pentru partida cu Luxemburg

Publicat în 01.02.2018 la ora 15:13

Tenismenul Bogdan Borza (20 de ani), originar din Cugir, invitatul de onoare al Galei Sportului Judeţean 2017, a fost iarăşi convocat în lotul de Cupa Davis al României. Este vorba despre confruntarea cu Luxemburg, din primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/ Africa, de la Piatra Neamţ, în perioada 3-4 februarie 2018.

Căpitanul nejucător al “tricolorilor”, Gabriel Trifu, va miza iar pe Marius Copil (92 ATP), Horea Tecău (8 ATP la dublu) şi Florin Mergea (57 ATP la dublu), ce au absentat în precedentele două dispute, alături de Nicolae Frunză (608 ATP) şi Bogdan Borza (796 ATP la simplu) – care va fi al cincilea jucător. „Ne dorim foarte mult să câştigăm şi să trecem mai departe. Sperăm să avem susţinerea publicului şi să fie un week-end foarte frumos pentru noi. Vă daţi seama că pentru mine este o experienţă foarte bună să fiu alături de jucători aşa buni ca Marius, Florin, Horia… Învăţăm foarte multe lucruri de la ei, sperăm să ne ajute pe viitor„, a declarat Bogdan Borza  (CSO Cugir), în cadrul conferinţei oficiale de prezentare a lotului, conform Federaţiei Române de Tenis.

De altfel, la finele anului trecut, Federaţia Română de Tenis a acordat, în cadrul Galei Tenisului României, premiul pentru debutul în Cupa Davis – Vasile Antonescu, Dragoş Dima, Nicolae Frunză şi Bogdan Borza

Convocat întâia dată în 2015 în lotul lărgit (cu Slovacia, la Constanţa), jucătorul de sub Drăgana a debutat anul trecut în echipa României, în confruntarea cu Austria (septembrie) şi a mai evoluat apoi şi în disputa cu Israel (octombrie). În “ţara valsului”, Borza a susţinut două întâlniri la simplu, pierdute, cu D. Thiem (2-6, 2-6, 6-4) şi G. Melzer (1-6, 5-7), iar în Israel a evoluat la dublu, alături de Vasile Antonescu, pierzând jocul (3-6, 4-6, 6-7), cu Erlich şi Sela. Fără “vedetele” Copil, Tecău şi Mergea, România a pierdut, la sfârşitul lunii octombrie 2017, întâlnirea cu Israel şi a retrogradat după 24 de ani în Grupa a II-a a Zonei Europa/Africa din Cupa Davis.

Acest articol a fost citit de 330 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.