Rămâi conectat

Actualitate

Spitalul din Cugir ar putea fi dat în folosinţă la finele acestui an

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Spital-Cugir-ReparatiiClădirea ce găzduieşte secţiile Interne şi Chirurgie ale Spitalului Orăşenesc Cugir, aflată de mai bine de un an şi jumătate într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, ar putea fi dată în folosinţă până la sfârşitul acestui an.

Astfel, va fi terminată o investiţie cu efecte din cele mai benefice pentru localitate, menită să confere siguranţă construcţiei şi să mărească gradul de confort al celor care vor veni aici să-şi vadă de sănătate. Cel puţin aşa susţine conducerea instituţiei de sănătate, care ne-a declarat că are ca prioritate pe agenda de lucru urmărirea la zi a modului în care se derulează lucrările, astfel încât cel târziu în luna decembrie, administraţia locală să poată tăia panglica inaugurală. După cum ne spunea managerul interimar al spitalului, jr. Florin Arion, au fost executate principalele lucrări cum ar fi: consolidarea clădirii, reparaţii exterioare şi anvelopare construcţie, turnare plăci, finisaje exterioare, instalare aparate pentru aer condiţionat, recompartimentări camere, înlocuire tâmplărie, schimbare instalaţii sanitare şi electrice. A fost eliberat şi salubrizat, de asemenea, subsolul clădirii şi s-a amenajat camera pentru oxigen. „Ce a fost mai greu din proiectul acestei investiţii s-a realizat. Acum se lucrează la execuţia lucrărilor pentru Compartimentul Primiri Urgenţe (CPU), un spaţiu ce va funcţiona în spatele spitalului, locaţie în care vor fi primiţi pacienţii sosiţi cu ambulanţele sau prin mijloace proprii, triaţi în vederea stabilirii priorităţii din punct de vedere clinic şi repartizaţi la locul de tratament potrivit. Accesul ambulanţelor în acest spaţiu se va face direct din stradă, iar evacuarea vehiculelor va avea un traseu separat care nu va perturba activitatea personalului şi confortul bolnavilor. Se mai desfăşoară activităţi interioare de gletuire, urmând a se realiza vopsirile de rigoare, se montează caloriferele adecvate spaţiilor existente, preocupări aflate în grafic, care ne dau garanţia că începutul anului 2015 ne va găsi în casă nouă”, ne-a declarat managerul spitalului, Florin Arion.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir