cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La sănătatea copiilor din Cugir se mai gândește cineva?

La sănătatea copiilor din Cugir se mai gândește cineva?

Publicat în 03.11.2019 la ora 13:33

Apel către Primăria oraşului Cugir, conducerea Spitalului Orăşenesc Cugir şi Direcţia de Sănătate Publică a județului Alba.

De aproximativ un an de zile este închisă secţia de pediatrie a Spitalului Orășenesc Cugir iar la serviciul de gardă a spitalului, nefiind medic pediatru accesibil, nu se poate asigura adecvat asistenţa medicală de urgenţă destinată copiilor.

După orele de program ale medicului pediatru din policlinică şi ale medicilor de familie, sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbătorile legale, părinţii nu au cui să se adreseze dacă au copiii bolnavi, singura lor posibilitate fiind deplasarea la Spitalul Judeţean de Urgență din Alba Iulia (aproximativ 38 – 40 km).

Deoarece bolile copilului nu „respectă un orar prestabilit” şi pot evolua uneori foarte rapid spre complicaţii grave, rog factorii reponsabili să se gândească la sănătatea copiilor acestui oraş şi propun (chiar dacă unii mă vor dezaproba) câteva măsuri:

• Reparare şi deschiderea cât mai urgentă a secţiei de pediatrie a Spitalului Orășenesc Cugir. Fără secţie de pediatrie funcţională nu o sămai vină nici un medic pediatru să profeseze la Cugir;

• Scoaterea urgentă la concurs a postului vacant de medic pediatru, după reabilitarea şi modernizarea secţiei;

• Organizarea pentru zilele de sâmbătă, duminică şi zilele de sărbători legale a unei permanenţe plătite a medicilor de familie (prin rotaţie unul pe oraş), aşa ca în multe alte oraşe şi ţări civilizate.

Karlheinz Ludwig

Acest articol a fost citit de 1538 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.