Rămâi conectat

Politică

Senatorul Teodor Atanasiu ”în cărți” pentru Ministerul Economiei după demisia lui Varujan Vosganian

cugirinfo.ro

Publicat

în

Senatorul Teodor Atanasiu ”în cărți” pentru Ministerul Economiei după demisia lui Varujan Vosganian.

Teodor-AtanasiuVarujan Vosganian a demisionat luni din funcţia de ministru al Economiei, după o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu a anunţat că interimatul la Ministerul Economiei va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu. Surse din interiorul PNL dau ca aproape sigură numirea lui Teodor Atanasiu, președintele PNL Alba, pe funcția lăsată liberă de Vosganian.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la finalul şedinţei conducerii PNL, că decizia demisiei lui Varujan Vosganian din funcţia de ministru al Economiei este motivată de încercarea de a nu oferi prilej pentru atacuri la adresa Guvernului, în urma consultării liderilor USL.

Vosganian a considerat, consultându-se şi cu Victor Ponta şi cu mine, în calitatea noastră de lideri ai USL, că rămânerea sa în Guvern – deşi nu are niciun fel de vină şi nu se află sub niciun fel de suspiciune – ar fi dat posibilitatea unor atacuri asupra Guvernului. Cunoaştem foarte bine în ce ţară trăim, cunoaştem foarte bine cu ce propagandă absurdă ne batem şi nu a vrut nici domnia sa, nu vrem nici noi, să-i facem mai dificilă decât este sarcina acestui Guvern şi a prim-ministrului. Aşa încât, oferindu-şi demisia, ea a fost acceptată şi mergem mai departe“, a declarat preşedintele PNL.

El a menţionat că Senatul a fost “pus în faţa unei situaţii grele”, respectiv aceea de a decide începerea urmăririi penale.

Din ceea ce am avut noi de judecat, aşa cum s-a văzut şi din dezbaterea în plen, niciun element nu ne putea face să ne luăm răspunderea, pe cei 125 de senatori, 26 au fost doar pentru, 125… şi vă reamintesc că liberali sunt doar 50, să ne luăm răspunderea de a trimite un om în judecată fără niciun motiv real, pe baza unor hotărâri de Guvern şi a unor decizii de Parlament. Totuşi, aceasta fiind decizia, s-ar fi dezlănţuit un atac care asupra unui ministru în funcţie ar fi spus că nu pot acţiona judecătorii, procurorii, şi nu am vrut să dăm o nouă ţintă pentru sau împotriva acestui Guvern“, a susţinut Antonescu.

Antonescu a menţionat că propunerea de titular pentru Ministerul Economiei va fi făcută probabil în termen de o săptămână.

Probabil lunea viitoare vom avea BPN şi vom lua o decizie“, a spus liderul PNL.

El a precizat că, până atunci, interimatul va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu, convenindu-se în acest sens şi cu premierul Victor Ponta.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Solicitările au fost trimise Senatului şi şefului statului de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma cererii primite de la şeful DIICOT.

Dosarul în care DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir