cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » S-a dat startul activităţilor medicale în clădirea Chirurgie – Interne a Spitalului din Cugir

S-a dat startul activităţilor medicale în clădirea Chirurgie – Interne a Spitalului din Cugir

Publicat în 04.05.2015 la ora 10:30

spital cugirÎn urmă cu câteva zile, conducerea Spitalului Orăşenesc Cugir a decis amenajarea parterului clădirii care va adăposti Secţiile Interne-Chirurgie şi începerea transferului activităţilor aparţinând de Urgenţe, Fizioterapie (Recuperare) şi Dermatologie, servicii care timp de peste un an şi jumătate s-au desfăşurat în clădirea care adăposteşte Secţiile Pediatrie-Ginecologie şi policlinica spitalului.

După aproape doi ani de la începerea lucrărilor, investiţia care trebuia să fie dată la cheie în iunie 2014 se pare că a fost, cel puţin teoretic, finalizată. O aşa-zisă recepţie a fost făcută în urmă cu mai bine de o lună, dar „retuşurile” impuse de beneficiar şi executate de constructor
s-au întins destul de mult şi nu se ştie nici la ora actuală dacă au fost finalizate.  Important este că s-a demarat acţiunea de mutare şi, pas cu pas, s-ar putea ca până la începutul lunii iunie, toate spaţiile, începând de la parter până la mansardă, să fie pregătite şi ocupate, în aşa fel încât să înceapă activitatea în casă nouă. Potrivit personalului medical cu care am discutat, problema cea mai mare o reprezintă curăţenia şi igienizarea compartimentelor medicale şi a saloanelor pentru bolnavi, operaţii care, după cum am fost informaţi, sunt executate în mare parte de personalul medical, spre nemulţumirea acestuia. Cei implicaţi cred că o firmă specializată în curăţenie ar fi rezolvat mai simplu situaţia, iar timpul afectat pentru curăţenie ar fi fost mai scurt. Ceea ce merită remarcat este finalizarea unităţii pentru primiri urgenţe (UPU) şi montarea de pavaje cu dale în zona de acces ambulanţă. Conducerea instituţiei de sănătate aprecia faptul că se impunea urgentarea mutării în noua locaţie, având în vedere necesitatea eliberării spaţiilor aparţi­nând Ambulatoriului şi crearea frontului de lucru pentru finalizarea investiţiei de reabilitare şi modernizare a clădirii. Să fie într-un ceas bun!

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 858 ori

S-a dat startul activităţilor medicale în clădirea Chirurgie – Interne a Spitalului din Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.