Rămâi conectat

Actualitate

S-a dat startul activităţilor medicale în clădirea Chirurgie – Interne a Spitalului din Cugir

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

spital cugirÎn urmă cu câteva zile, conducerea Spitalului Orăşenesc Cugir a decis amenajarea parterului clădirii care va adăposti Secţiile Interne-Chirurgie şi începerea transferului activităţilor aparţinând de Urgenţe, Fizioterapie (Recuperare) şi Dermatologie, servicii care timp de peste un an şi jumătate s-au desfăşurat în clădirea care adăposteşte Secţiile Pediatrie-Ginecologie şi policlinica spitalului.

După aproape doi ani de la începerea lucrărilor, investiţia care trebuia să fie dată la cheie în iunie 2014 se pare că a fost, cel puţin teoretic, finalizată. O aşa-zisă recepţie a fost făcută în urmă cu mai bine de o lună, dar „retuşurile” impuse de beneficiar şi executate de constructor
s-au întins destul de mult şi nu se ştie nici la ora actuală dacă au fost finalizate.  Important este că s-a demarat acţiunea de mutare şi, pas cu pas, s-ar putea ca până la începutul lunii iunie, toate spaţiile, începând de la parter până la mansardă, să fie pregătite şi ocupate, în aşa fel încât să înceapă activitatea în casă nouă. Potrivit personalului medical cu care am discutat, problema cea mai mare o reprezintă curăţenia şi igienizarea compartimentelor medicale şi a saloanelor pentru bolnavi, operaţii care, după cum am fost informaţi, sunt executate în mare parte de personalul medical, spre nemulţumirea acestuia. Cei implicaţi cred că o firmă specializată în curăţenie ar fi rezolvat mai simplu situaţia, iar timpul afectat pentru curăţenie ar fi fost mai scurt. Ceea ce merită remarcat este finalizarea unităţii pentru primiri urgenţe (UPU) şi montarea de pavaje cu dale în zona de acces ambulanţă. Conducerea instituţiei de sănătate aprecia faptul că se impunea urgentarea mutării în noua locaţie, având în vedere necesitatea eliberării spaţiilor aparţi­nând Ambulatoriului şi crearea frontului de lucru pentru finalizarea investiţiei de reabilitare şi modernizare a clădirii. Să fie într-un ceas bun!

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Miercuri, 15 mai 2024: Ziua Porților Deschise, la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir vă invită să participați la prima ediție a Zilei Porților Deschise la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus, în data de 15 mai 2024, începând cu ora 10.00.

În sediul de pe strada Victoriei, Nr. 5 (fosta alimentară Zaharia) veți avea posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu familia Lotus, formată din seniori și profesioniști DAS Cugir, putând vedea la noi acasă cum se nasc interacțiuni între generații, cum se creează produse artizanale și mai ales amintiri, într-un mediu cald, profesionist și iubitor.

Vă așteptăm, așadar, să deveniți parte a centrului Lotus și să ne bucurăm, împreună, de o zi în familie!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir