Rămâi conectat

Sport

Rezultate notabile ale atleților din Cugir, la „Concursul de alergare montană Azuga – 2022”

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Azuga s-a desfășurat recent, o nouă ediție a concursului de alergare montană „Azuga Trail Race powered by JYSK”, eveniment ce a reunit peste 660 de alergători din țară și străinătate. 

Organizatorii au ales 4 trasee, cu urcări epuizante (din care n-au lipsit cele de pe pârtia Sorica) și coborâri rapide, cu poteci șerpuitoare și peisaje fabuloase.

Cel mai lung, ATR L31, are 31 de kilometri cu 2.000 de metri diferență de nivel pozitivă, cel intermediar, ATR M20, 20 de kilometri cu 1.000 de metri diferență de nivel pozitivă, iar cel mai scurt, ATR S13, 13 kilometri cu 850 de metri diferență de nivel pozitivă. Și, al patrulea, ceva diferit de anii anteriori, Sorica Sunset Vertical, un vertical ”arzător” pe înserat.

Județul Alba a fost reprezentat la concurs de 8 alergători, toți din orașul Cugir. Având în vedere terenul de mare dificultate, sportivii cugireni au reușit să înregistreze rezultate la care nu se așteptau.

Astfel, la proba de concurs: Sorica Sunset Vertical 2 km: locul 12 i-a revenit lui Matei Răzvan – timpul 25min. 03sec, locul 33 Solanski Mihai – timpul 30min 27sec, locul 25 Fratila Gabriel Mihai – timpul 28 min 05 sec. Proba L 31km: Romeo Bradu, categ. M 35- 49 – timpul 4h 08min.45sec – Locul 11. Diferenta de nivel 2000 m proba M 20 km, Compressport – Han Cristian  categ.M 16-34, timpul 1h 54 min 31sec.locul 1;  Harjoc Vasile, categ.+50, timpul 2h 32 min 11sec. – locul 5. Maria Voina, categ.16-34,timpul 2 h 55 min. 58 sec.locul 5.  Proba S 13 km: Călin Iosif Giurgiu,  timpimp 1h 43 min.33sec. – loc 1.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Clublu Metalurgistul Cugir a obținut DISTINCȚIA SILVER din partea Federației Române de Fotbal, la prima ediție a Clasificării Fotbalului Amator

cugirinfo.ro

Publicat

în

Clubul Sportiv Metalurgistul Cugir a primit DISTINCȚIA SILVER din partea Federației Române de Fotbal (FRF), la finalul primei ediții a proiectului de clasificare a centrelor de copii și juniori din fotbalul amator din România.

Astfel, muncă depusă cu atâta profesionalism, dăruire prin sacrificiu și abnegație, a fost răsplătită de către forul oficial și administrativ al fotbalului din România.

Alături de Metalurgistul Cugir, aceeași distincție a fost primită și de CS Universitar Alba Iulia. Din cele 107 cluburi care s-au înscris în acest program, 67 au depus dosarele necesare pentru evaluare.

Rezultatele finale arată că două cluburi au obținut distincția GOLD, 11 au primit SILVER, 28 au fost încadrate în categoria BRONZE, iar 26 au fost clasificate la categoria 4.

Prin respectarea standardelor de evaluare, cluburile pot beneficia de noi surse de finanțare, lărgirea bazei de selecție și, în final, descoperirea tinerelor talente din mediul rural, cu scopul de a le integra în fotbalul profesionist.

Dosarele cluburilor au fost depuse la Asociațiile Județene de Fotbal și, după verificarea acestora, experții sportivi din cadrul Departamentului Competiții al FRF au înmânat diplomele corespunzătoare fiecărei distincții.

Clasificarea centrelor de copii și juniori este valabilă pentru doi ani competiționali.

Obiectivele clasificării fotbalului amator:

– Creșterea nivelului fotbalistic din România prin sprijinirea formării și competiției pentru cei mai tineri jucători.
– Crearea unor standarde de calitate pentru centrele de copii și juniori, oferind părinților posibilitatea de a alege cel mai potrivit cadru pentru dezvoltarea talentului copiilor.
– Îmbunătățirea infrastructurii fotbalistice, asigurând condiții excelente pentru jucători și spectatori.
– Creșterea calității competițiilor organizate la nivel de copii și juniori.
– Stabilirea unor standarde clare privind personalul tehnic, facilitățile sportive, rezultatele și educația din centrele de copii și juniori.

Clasificarea își propune să asigure o dezvoltare sigură și eficientă a pepinierelor fotbalului amator. Pentru Federația Română de Fotbal, îmbunătățirea activității centrelor de copii și juniori este esențială în vederea dezvoltării fenomenului fotbalistic din România.

Investițiile în infrastructură și educație vor contribui la crearea unui cadru adecvat pentru descoperirea și promovarea talentelor, sprijinind astfel performanțele echipelor naționale.

Sorin Giurca


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Metalurgistul Cugir are imn, compus de cugireanul Grațian Tomescu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir, grupare de tradiție a fotbalului din Transilvania are imn conpus de un suporter, un cugirean.

„Clubul Metalurgistul Cugir aduce prin această cale, mulțumiri și îi este recunoscător domnului Gratian Tomescu, pentru realizarea unui imn dedicat echipei noastre și a clubului din orașul său de suflet. Mulțumim, Grațian!”, a anunțat echipa „roș-albastră”

Este o inițiativă de apreciat a autorului, pentru echipa din orașul natal, Mertalurgistul Cugir fiind un club înființat în 1939, care a activat mai bine de două decenii în Divizia B.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Altletul cugirean Vasile Hârjoc, premiat de Federația Europeană de Atletism Master

cugirinfo.ro

Publicat

în

Federația Europeană de Atletism Masters (EMA) a premiat sportivii Masters pentru anul competițional 2024, eveniment care s-a dorit să sărbătorească, nu doar performanțele sportive,ci și curajul, pasiunea și spiritul de viață fără vârstă al câștigătorilor premiilor speciale pe anul trecut.

Sportivii Masters amintesc în fiecare zi bucuria de a traăi intens la toate vârstele.

Câștigătorii premiilor speciale Masters 2024 sunt: Vasile Hârjoc – România (Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir); Emma Mazzenga – Italia, Aur la Campionatele în sală de la Torun – Polonia (probele 60 m, 200m și 400m. Aur la Campionatul de la Goteborg – Suedia, la 200 m; Escadrilo Angelo din Italia – Aur la C.E. de la Goteborg în cursa de 10 km (la 95 de ani, Angelo este un exemplu de rezistență și dăruire); Konstantinos Chatzimmanouil – Grecia, Aur în 5 curse în sală și în aer liber cu record mondial în probele de 100 m, 400 m, 800 m și săritură în lungime.

În ceea ce îl privește pe atletul de la poalele Drăganei, Vasile Harjoc , acesta s- remarcat printr-o călătorie incredibilă de la București la Paris cu bicicleta pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară, apoi la Goteborg pentru turneul WMACS – 2024, trecând prin Spania pentru C.M. de Alergare Montană, iar în sfârșit la București pentru a alerga în C.M. de Maraton ŴMA. Peste 6500 km parcurși cu bicicleta prin 12 tări în 105 zile (1 Iulie până pe 13 octombrie 2024).

O viată de pasiune pură pentru sport. Printre alte performanțe: Vasile Harjoc – Argint cu echipa României la C.E.de la Torun în proba de Maraton( 42,195 km); Bronz cu echipa României la a C.M.de Alergare Montană – Canfranc Spania în proba de 34 km cu diferența pozitivă de 1960 m; Argint cu echipa României la C.M.de Maraton 42,195 km de la București. Performanâele acestor sportivi demonstrează ca vârstă nu este o limită, ci o sursa de inspirație continuă.Fie ca exemplul lor să ne însoțească spre un viitor plin de entuziasm și noi provocări.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir