Sport
Remiză sun Drăgana pentru… Șoimii Lipova: Metalurgistul Cugir – CSM Școlar Reșița 2-2 (1-1)
În derby-ul etapei a VII-a a Seriei a 4-a din eșalonul terț, sub Drăgana, Metalurgistul Cugir – CSM Școlar Reșița, scor 2-2 (1-1), o remiză ce convine de minute liderului Șoimii Lipova, întrucât contracandidatele s-au încurcat reciproc.
Vizitatorii au deschis scorul, prin Săulescu (10) – fotbalist care etapa trecută a înscris un hat-trick împotriva Unirii Alba Iulia, iar cugirenii au restabilit egalitatea în minutul 44, prin Șaucă, ce a profitat de o gafă imensă a portarului Zimmermann. După pauză, inspirația lui Călin Moldovan dă roade și juniorul Dican (62), abia intrat în teren, marchează cu capul, după un corner executat de Necșulescu. Cugirenii au emoții, însă portarul N. Bănică a intervenit salutar în două rânduri. Nu toate punctele rămân în contul “roș-albaștrilor”, invincibili în acest sezon, întrucât Prodan (87) a restabilit egalitatea.
• Călin Moldovan: „Rezultat echitabil, nu am avut maturitate”
„Un rezultat echitabil, ținând cont de ocaziile adversarului din final de joc. Și noi am avut oportunitatea să închidem meciul, să facem 3-1. Păcătuim în continuare la fazele fixe și e vorba și de inconștiență când faultezi în final, aproape de careu, când știi că adversarul este periculos la asemenea situații. Este păcat de punctele pierdute, n-am știt să gestionăm momentele favorabile. Am făcut un egal, iarăși am primit două goluri, dar ne batem până la capăt”, a spus antrenorul Călin Moldovan.
• Octavian Benga: „Am pierdut două puncte, ținând cont de ocaziile monumentale”
„Am pierdut două puncte pentru că în final am ratat câteva ocazii monumentale. Asta, pe lângă faptul că i-am băgat pe adversari în joc prin cadoul de la 1-1, altceva aveam pregătit după pauză, în caz că intram în avantaj la cabine. Am întâlnit o echipă bună, de fapt, după părerea mea, cele mai bune din serie sunt Cugirul și Unirea, joacă fotbal de calitate, peste nivelul eșalonului, nu păcălesc. Speram să câștigăm aici, dar pe lângă conflictele de la începutul campionatului, ce ne-au influențat, avem și noi vina noastră: meci de meci facem cadouri adversarilor și ratăm neverosimil”, a conchis Octavian Benga.
• 2-2, MIN. 87: o altă rezervă, PRODAN, a egalat, cu capul, în dreapta lui N. Bănică, la o lovitură liberă de la 25 de metri executată de D. Toma
• 2-1, MIN. 62: DICAN, abia intrat în teren, cap din 8 metri, în dreapta lui Zimmermann, după un corner executat de Necșulescu
• 1-1, MIN. 44: ȘAUCĂ i-a furat balonul lui Zimmermann, la marginea careului și a trimis în poarta goală, după gafa imensă a căpitanului advers, ce a încercat să-l dribleze pe cugirean, după o pasă înapoi primită de la Vadasis.
• 0-1, MIN. 10: SĂULESCU, șut pe jos, în dreapta portarului, de la 14 metri, după o pătrundere pe dreapta, după ce i-a depășit pe Cercel și Itu, la o pasă printre
La reluare, multă circumspecție în ambele tabere, asta după ce Făgărășanu l-a înlocuit pe inexistentul Lemac.În mintul 55, Săulescu nu ajunge la un balon centrat din stânga de Curtuiuș. Făgărășanu (62) a șutat de la marginea careului, Zimmerman a respins! După 2-1, șut Necșulescu (64) puțin pe lângă bara dreaptă. Se joacă alert, pe contre, Curtuiuș (66) nu ajunge un balon periculos trimis în fața porții. Szijj (70) prinde o torpilă de la 30 de metri, respinsă cu greu în corner de N. Bănică. Iarăși o situație incredibilă de egalare, M. Staicu (73), relure din 5 metri, N. Bănică are o intervenție magistrală, reținând balonul pe linia porții. Se face 2-2, iar N. Bănică (89) scoate iarăși incredibil, la șutul lui M. Staicu, la colțul scurt, din 8 metri. M. Neagu (90+1) mai are o acțiune, însă Zimmerman e la post!
M. Staicu (90+2) putea da adevărata lovitură, dar șutul său, ce l-a depășit pe Bănică, l-a lovit pe coechipierul său D. Toma, în drumul spre gol!!!
Remiză la pauză, după gafa imensă a lui Zimmermann. Vizitatorii au controlat primul sfert de oră, când au și înscris, dar apoi au cedat inițiativa și amfitrionii au avut ocazii de egalare, izbutită după eroarea veteranului dintre buturile adverse
Putini spectatori la meci, in jur de 400 de persoane. in minutul 2, D. Ene a tras de la marginea careului, intr-un aparator. Gazdele au solicitat un penalty la o centrare din dreapta a lui Necșulescu, ce a lovit brațul lui Vaidasis, faza a continuat (18). Ratare mare I. Tătaru, la un corner, reluare alături din 6 metri (27)! O nouă ocazie a gazdelor, Necșulescu, șut de la 17 metri, în diagonală, puțin alături (35)
Echipe de start:
Metalurgistul: N. Bănică – Dohotariu, I. Tătaru, Itu/ cpt, Cercel – Șaucă (72, M. Neagu), Vaștag, L. Tudor (58, Șuteu), Dicu (58, Dican) – Necșulescu – B. Lemac (46, Făgărășanu); rezerve Crivăț – Copiluși, Vâjdea. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.
CSM Școlar Reșița: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Vlădia, Vadasis (79, Toma) – Breșneni, Mierlici, Taciuc – Săulescu (61, Prodan), D. Ene, Curtuiuș (69, M. Staicu); rezerve F. Toader, E. Oprea, Izmana, Musteta. Antrenor Octavian Benga.
Arbitri Cl. Ștef, C. Bojan (ambii Tg. Mureș), S. Duma (Zalău) Observatori Teodora Albon (Cluj-Napoca), Cr. Gîț (Deva).
Sport
Clublu Metalurgistul Cugir a obținut DISTINCȚIA SILVER din partea Federației Române de Fotbal, la prima ediție a Clasificării Fotbalului Amator
Clubul Sportiv Metalurgistul Cugir a primit DISTINCȚIA SILVER din partea Federației Române de Fotbal (FRF), la finalul primei ediții a proiectului de clasificare a centrelor de copii și juniori din fotbalul amator din România.
Astfel, muncă depusă cu atâta profesionalism, dăruire prin sacrificiu și abnegație, a fost răsplătită de către forul oficial și administrativ al fotbalului din România.
Alături de Metalurgistul Cugir, aceeași distincție a fost primită și de CS Universitar Alba Iulia. Din cele 107 cluburi care s-au înscris în acest program, 67 au depus dosarele necesare pentru evaluare.
Rezultatele finale arată că două cluburi au obținut distincția GOLD, 11 au primit SILVER, 28 au fost încadrate în categoria BRONZE, iar 26 au fost clasificate la categoria 4.
Prin respectarea standardelor de evaluare, cluburile pot beneficia de noi surse de finanțare, lărgirea bazei de selecție și, în final, descoperirea tinerelor talente din mediul rural, cu scopul de a le integra în fotbalul profesionist.
Dosarele cluburilor au fost depuse la Asociațiile Județene de Fotbal și, după verificarea acestora, experții sportivi din cadrul Departamentului Competiții al FRF au înmânat diplomele corespunzătoare fiecărei distincții.
Clasificarea centrelor de copii și juniori este valabilă pentru doi ani competiționali.
Obiectivele clasificării fotbalului amator:
– Creșterea nivelului fotbalistic din România prin sprijinirea formării și competiției pentru cei mai tineri jucători.
– Crearea unor standarde de calitate pentru centrele de copii și juniori, oferind părinților posibilitatea de a alege cel mai potrivit cadru pentru dezvoltarea talentului copiilor.
– Îmbunătățirea infrastructurii fotbalistice, asigurând condiții excelente pentru jucători și spectatori.
– Creșterea calității competițiilor organizate la nivel de copii și juniori.
– Stabilirea unor standarde clare privind personalul tehnic, facilitățile sportive, rezultatele și educația din centrele de copii și juniori.
Clasificarea își propune să asigure o dezvoltare sigură și eficientă a pepinierelor fotbalului amator. Pentru Federația Română de Fotbal, îmbunătățirea activității centrelor de copii și juniori este esențială în vederea dezvoltării fenomenului fotbalistic din România.
Investițiile în infrastructură și educație vor contribui la crearea unui cadru adecvat pentru descoperirea și promovarea talentelor, sprijinind astfel performanțele echipelor naționale.
Sorin Giurca
Sport
Metalurgistul Cugir are imn, compus de cugireanul Grațian Tomescu
Metalurgistul Cugir, grupare de tradiție a fotbalului din Transilvania are imn conpus de un suporter, un cugirean.
„Clubul Metalurgistul Cugir aduce prin această cale, mulțumiri și îi este recunoscător domnului Gratian Tomescu, pentru realizarea unui imn dedicat echipei noastre și a clubului din orașul său de suflet. Mulțumim, Grațian!”, a anunțat echipa „roș-albastră”
Este o inițiativă de apreciat a autorului, pentru echipa din orașul natal, Mertalurgistul Cugir fiind un club înființat în 1939, care a activat mai bine de două decenii în Divizia B.
Sport
Altletul cugirean Vasile Hârjoc, premiat de Federația Europeană de Atletism Master
Federația Europeană de Atletism Masters (EMA) a premiat sportivii Masters pentru anul competițional 2024, eveniment care s-a dorit să sărbătorească, nu doar performanțele sportive,ci și curajul, pasiunea și spiritul de viață fără vârstă al câștigătorilor premiilor speciale pe anul trecut.
Sportivii Masters amintesc în fiecare zi bucuria de a traăi intens la toate vârstele.
Câștigătorii premiilor speciale Masters 2024 sunt: Vasile Hârjoc – România (Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir); Emma Mazzenga – Italia, Aur la Campionatele în sală de la Torun – Polonia (probele 60 m, 200m și 400m. Aur la Campionatul de la Goteborg – Suedia, la 200 m; Escadrilo Angelo din Italia – Aur la C.E. de la Goteborg în cursa de 10 km (la 95 de ani, Angelo este un exemplu de rezistență și dăruire); Konstantinos Chatzimmanouil – Grecia, Aur în 5 curse în sală și în aer liber cu record mondial în probele de 100 m, 400 m, 800 m și săritură în lungime.
În ceea ce îl privește pe atletul de la poalele Drăganei, Vasile Harjoc , acesta s- remarcat printr-o călătorie incredibilă de la București la Paris cu bicicleta pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară, apoi la Goteborg pentru turneul WMACS – 2024, trecând prin Spania pentru C.M. de Alergare Montană, iar în sfârșit la București pentru a alerga în C.M. de Maraton ŴMA. Peste 6500 km parcurși cu bicicleta prin 12 tări în 105 zile (1 Iulie până pe 13 octombrie 2024).
O viată de pasiune pură pentru sport. Printre alte performanțe: Vasile Harjoc – Argint cu echipa României la C.E.de la Torun în proba de Maraton( 42,195 km); Bronz cu echipa României la a C.M.de Alergare Montană – Canfranc Spania în proba de 34 km cu diferența pozitivă de 1960 m; Argint cu echipa României la C.M.de Maraton 42,195 km de la București. Performanâele acestor sportivi demonstrează ca vârstă nu este o limită, ci o sursa de inspirație continuă.Fie ca exemplul lor să ne însoțească spre un viitor plin de entuziasm și noi provocări.
Constantin PREDESCU
-
Din judeţacum 9 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 9 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 5 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 9 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 9 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 4 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului
-
Mondenacum 8 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro