Rămâi conectat

Economie

Premierul Ludovic Orban: „Armata Română este pregătită să susțină industria națională de apărare”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vizita la fabricile din Cugir a Prim Ministrului Ludovic Orban însoțit de vicepriministrul Raluca Turcan, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de AfaceriVirgil Popescu, Ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă și ministrul Transporturilor, Lucian Bode a început astăzi, în jurul orei 10.30.

În fața sediului UM Cugir, premierul și echipa guvernamentală care îl însoțește pe premier a fost primită de: primarul Cugirului, Adrian Teban,viceprimarul, Călin Furdui,directorii generali de la cele două societăți de armament și muniție (Fabrica de Arme și Uzina Mecanică – Grațian Duma, respective Marin Morariu), liderii de sindicat: Ioan Neagu și Sorin Tomescu, prefectul județului Alba, Nicolae Albu, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, europaralamentarul Mircea Hava, parlamentarii Florin Roman și Sorin Bumb, Cristian Simu – secretar de stat ME, alți oficiali de la nivel județean.După o întâlnire la sediul UMCugir (fără accesul presei), premierul, precum și cei doi minștri (Economiei și Apărării) au făcut la ieșire declarații de presă.

Ludovic Orban: „A sosit timpul să trecem de la vorbe la fapte ținând seama de legătura indisolubilă care există între industria de apărare, Ministerul Economiei și Armata română. În urma discuțiilor pe care le-am avut astăzi, rezultă că Armata română este hotărâtă să susțină industria de apărare, atât prin achiziții cât și prin cercetare și retehnologizare. Am promis conducerilor celor două fabric că suntem hotărâși să asigurăm comenzi pentru industria de apărare românească”.

La rândul său, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă a evidențiat angajamentul MApN ca banii din bugetul alocat să fie folosiți eficient pentru sectorul de apărare, iar ministerul să caute soluții în așa fel încât cercetarea și dezvoltarea din instituțiile militare care au atribuții în domeniu să se transpună concret în colaborare și dezvoltare cu industria de profit. Astăzi, la Cugir am venit să vedem Fabrica de Arme și Uzina Mecanică.

„Exisă o linie de plan pe următorii 10 ani, astfel încât industria de apărare să poată să concretizeze elemente de care Armata Română are nevoie și de asemenea, suntem într-o colaborare cu Ministerul Economiei, cu Romarm-ul, pentru a identifica toate celelalte posibilități de colaborare, iar la nivelul Ministerului Apărării Naționale, ne-am asumat ca bugetul de 2% să se regăsească cât mai mult posibil. Avem un plan care este la început, un plan pe 10 ani, care încetul cu încetul, pas cu pas, sperăm să avem un procent cât mai mare investit în industria românească”, a concuzionat ministrul Apărării.

„O să vă cam obișnuiți cu noi mergând așa la fabricile din industria de apărare pentru că, încă din noiembrie, de când suntem la guvernare, am decis împreună cu premierul și cu ministrul Apărării ca industria de apărare românească, să fie fie întreținută de Statul Român, să fie implicată în procesul de înzestrare a Armatei, iar acel 2% din PIB să se ducă în industria de apărare românească”, a spus Virgil Popescu.

Vizita la Cugir a continuat cu vizitarea expoziției de armament și muniție, precum și a poligonului de încercări de la Uzina Mecanică, la care au luat parte doar ministrul Apărării și al Economiei, Nicolae Ciucă și Virgil Popescu.

Constantin PREDESCU

 

 

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Economie

Reprezentanți ai fabricilor din Cugir, participare la Târgul de echipamente de vânătoare și industria sportului din Nurnberg

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 29 februarie – 3 martie 2024, la Nurnberg – Germania are loc cea de-a 50-a ediție a târgului „IWA Outdoor Classics – 2024”, cea mai mare expoziție din lume pentru vânătoare și industria sportului țintă. Expozanții își expun îmbrăcămintea, echipamentul de exterior, armele, accesoriile și alte articole.

La eveniment participă delegații de la cele două societăți de armament și muniție din Cugir, (Fabrica de Arme, respectiv UMC) conduse de ing. Mircea Trifan și ing. Grațian Duma.

De menționat faptul că delegații Fabricii de Arme se vor revedea la manifestarea din Nuremberg cu reprezentanți ai partenerului merican „CENTURY 2000”, cu care dezvoltă relații comerciale de aproape 25 de ani, dar și cu alte firme interesate de produsele fabricate la Cugir

IWA Outdoor Classics 2024 are o istorie de expoziții de calitate și va avea un număr mare de participanți internaționali pentru a crește afacerile expozanților. Vor fi expozanți din întreaga lume, inclusiv vânzători de arme, oficiali civili, vânzători de echipamente de autoapărare și multe altele.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 27 februarie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 27 februarie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SC BAYERN MOBILE SOLUTION SA AGENT DE VÂNZARI 1 0723313572
LEX PROTECT BUZĂU SRL AGENT DE SECURITATE 2 resurseumane@lexprotect.ro
ALPINA TEC LOGISTIC SRL AJUTOR BUCATAR 2 0720085887
ALPINA TEC LOGISTIC SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 2 0720085887
LIBRA GUARD SRL AGENT DE SECURITATE 5 0758113603
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 1 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Uzina Mecanică Cugir își construiește o centrală fotovoltaică, cu o putere maximă instalată de de 993 kW

cugirinfo.ro

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Realizare sistem de producere energie electrică din surse regenerabile – centrală fotoelectrică”.

Prin acest proiect se va realiza o capacitate de productie energie electrica din surse regenerabile de energie solara cu o putere maxima instalata de de 993 kW.

Panourile fotovoltaice se vor monta pe un teren in incinta unitatii in suprafata de 15.675 de metri pătrați. Prin această investitie beneficiarul doreste sa isi asigure prin productie locala energia necesara pentru consumul propriu al unitatii.

Sistemul fotovoltaic propus va fi compus din:

– 1822 panouri fotovoltaice (545 W/panou),
– invertoare 100 kW fiecare (10 buc);
– tablou electric, conexiuni, cabluri electrice.

Pe platforma industriala UMC I unde se va implementa proiectul, titularul beneficiaza de un ATR de 5 MW.

Furnizarea energiei electrice catre punctele de consum din cadrul unitatii dar si in reteaua nationala (eventualul surplus) se va face prin intermediul unui post de transformare existent (1000 KVA).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir