Rămâi conectat

Administraţie

Poliția Locală din Cugir și-a prezentat bilanțul pentru primul semestru al anului 2016

cugirinfo.ro

Publicat

în

politia-locala-cugirIn sedinta Consiliului Local Cugir desfasurata vineri, 29 iulie, Politia Locala Cugir prin seful srviciului, jr. Horatiu Galdau a prezentat un raport privind activitatea desfasurata de institutie de la inceputul anului si pana in prezent.

Raportorul a subliniat ca pe primul semestru al anului, Politia Locala actionat in conformitate cu atributiile stabilite prin legea 155/2010 a Politiei locale, a HG 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare si functionare si a Regulamentului de ordine publica si gospodarire a orasului Cugir.

,,In vederea indeplinirii atributiilor ce ii revin conform actelor normative, Politia locala dispune de un numar de 23 de angajati, ceea ce reprezinta un angajat local la 1000 de locuitori. Are 2 compartimente de specialitate si 1 birou financiar contabil”, se arata in raportul prezentat de Galdau Horatiu.

Pentru preluarea si solutionarea operativa a sesizarilor cetatenilor, in vederea prevenirii actelor antisociale, sanctionarea abaterilor privind nerespectarea ordinii si linistii publice, traficul rutier, cat si normele de protectia mediului, comerciale si urbanistice, functioneaza: un echipaj de interventie 24 din 24 ore pentru ordinea publica, circulatia pe drumuile publice si protectia animalelor; 1 echipaj la schimbul I pentru normele de protectia mediului , comerciale si urbanistice; dispecerat permanent pentru preluarea sesizarilor cetatenilor si supravegherea zonelor aflate in sistem. 1 autospeciala de patrulare si 1 ATV.

Principalele obiective care au stat la baza serviciului nostru sunt limitarea fenomenului contraventional pe domenii specifice si cresterea nivelului de incredere a cetatenilor in administratia publica locala, reflectate in rezultate, dupa cum urmeaza: au existat 232 sesizari ale cetatenilor si institutiilor, toate solutionate; au fost primite un numar de 50 solicitari scrise, iar in urma verificarilor efectuate de catre politistii locali, 223 de persoane au fost puse inlegalitate cu cartile de identitate; au fost primite un numar de 75 solicitari din partea diverselor instante judecatoresti, fiind solutionate favorabil conform procedurilor; au fost expediate 110 notificari utilizatorilor de autovehicule pentru intocmirea procesului verbal de de constatare si sanctionare; au fost indepartate de pe domeniul public 21 autovehicule abandonate, sustine in raportul prezentat, seful Politiei locale. Conform datelor din Raport, rezulta ca totalul amenzi – procese verbale de contraventie se ridica la 182, valoarea acestora fiind de 48.200,00 lei, iar numarul avertismentelor a fost de 55. Tot din Raportul pe 6 luni rezulta ca valoarea proceselor verbale platite se ridica la 8.275,00 lei.

,,Doresc sa mentionez faptul ca in serviciul de noapte, la schimbul III, am luat parte la patrulele mixte organizate impreuna cu lucratori ai politiei orasenesti si jandarmerie, iar unele dintre infractiuni au fost sanctionate de politi oraseneasca. Tot noua ne-a revenit misiunea sa asiguram paza la schimbul I la obiective precum: Primaria, Casa de Cultura, Scoala Gimnaziala ,,Singidava”, precum si la unele obiective de interes public cu ocazia unor evenimente organizate de administratia locala”, a aratat Horatiu Galdau.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Funcționarii publici din Cugir, trimiși la cursuri de perfecționare profesională pentru anul 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

Orașul Cugir a aprobat planul privind participarea funcționarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului orașului Cugir și serviciile publice subordonate, la cursuri de formare, specializare și perfecționare profesională pentru anul 2023.

Participarea la aceste cursuri se va face în limita sumelor alocate din bugetul local al orașului Cugir pe anul 2023, funcţionarii publici având dreptul şi obligaţia de a-şi îmbunătăţi în mod continuu abilităţile şi pregătirea profesională.

De menționat că, prin HCL nr.26/2023 s-a aprobat bugetul de cheltuieli al orașului Cugir și s-a alocat suma de 5.000 de lei pentru formarea profesională a funcționarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului orașului Cugir și serviciile subordonate.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Autoritățile din Cugir consideră de importanță majoră înființarea unui muzeu tehnic al orașului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Administrația publică a orașului Cugir a venit cu ideea inițierii unui proiect pentru înființarea unui muzeu tehnic în localitate, care să funcționeze într-o altă locație, separat de cele 16 secțiuni existente în cadrul muzeului local amplasat în clădirea ce adăpostește Clubul Copiilor și Elevilor din Cugir.

Potrivit președintelui Asociației „Pro Cugir”, ing. Aurel Voicu, initiativa acestui demers îi apartine primarului Adrian Teban care a recomandat recent, găsiea unor soluții pentru realizarea unui muzeu tehnic în Cugir, propunând o colaborare strânsă între Centrul Cultural Cugir și Asociația „Pro Cugir”, menită să identifice cele mai bune oportunități pentru atigerea unui astfel de deziderat.

După cum susține Voicu, la muzeul local pe care acesta l-a înființat și coordonat, timp de mai mulți ani, sunt deja, 3 sectiuni care conțin obiecte unicate și documente cu caracter tehnic de valoare, unele dintre ele de importanță națională.

În calitateaa sa de coordonator, Voicu a declarat că se regăsesc printre secțiuni: o isorie a fabricii de fier și otel, istoria orașului Cugir, sectiunea realizari tehnice de exceptie, unde se află singura colecție de mașini de cusut din perioada 1946 – 1990, printre aceste mașini și unele de proveniență străine, precum și prima mașină casnică cu pedala din lemn. Tot aici, este expus strungul „Pionier”, mașina de spalat rufe cu pulsator si automată, roti dințate fabricate la cugir, piese maca Cugir  folosite la autoturismele românești  Aro si Dacia, dar și machete de mașini unelte.

Urmează ca o echipă formată din specialiști, din reprezentanți ai Centrului Cultural și Asociației „Pro Cugir”să facă pe parcurs, deplasări la cele două fabrici, la alte unități din oraș, pentru identificarea unor obiecte de tehnică importante, de mașini și utilaje care au făcut istorie de-a lungul vremii, ce pot fi achiziționate și  care să fie interesante pentru dotarea unui muzeu tehnic, cât și pentru vizitatori.

„Propunerea primarului Adrian Teban, de înființare la Cugir a unui muzeu tehnic o găsesc de importanță majoră.  Această  recomandare presupune o obligație morală, o necesitate pentru oraș, având în vedere că aici a existat prima fabrică de metalurgie și prelucrarea metalului din zona Transilvaniei cu o vechime de aproape 225 de ani, fapt ce a creat de-a lungul timpului un cunoscut și binemeritat  brand Cugir”, a ținut să precizeze Aurel Voicu.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir