cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Politică » PNL Cugir: “S-a încheiat cel mai performant management pe care l-a avut S.C. UMC. Sperăm ca și în viitor competența să-l definească pe viitorul director”

PNL Cugir: “S-a încheiat cel mai performant management pe care l-a avut S.C. UMC. Sperăm ca și în viitor competența să-l definească pe viitorul director”

Publicat în 09.06.2017 la ora 10:00

Odată cu încheierea mandatului de director general a liberalului Romulus Micu, se încheie cel mai performant management pe care l-a avut S.C. Uzina Mecanică Cugir S.A.

Pe perioada mandatului său, societatea a trecut de la insolvență la profit, devenind filiala cu cel mai mare randament din ROMARM, recunoscută internațional pentru calitatea produselor și respectarea termenelor contractuale. Concret, performanța managerială a ultimilor șapte ani se poate sintetiza în: contracte asigurate până în anul 2020, creșteri salariale, tichete de vacanță și prime de sărbători pentru fiecare angajat în parte, precum și angajarea a aproximativ 300 de persoane.
PNL consideră că aceste rezultate se datorează profesionalismului de care a dat dovadă Romulus Micu și echipa sa managerială, pentru că trebuie să precizăm că unul dintre marile merite ale fostului director general a fost acela că a știut să-și construiască o echipă pe criterii de competență, nu pe criterii politice. PNL Cugir speră ca și în continuare competența să fie cea care-l definește pe viitorul director general, despre care presa a obținut deja informații “de pe surse” că ar proveni din rândurile social-democraților cugireni. Este un lucru previzibil ca partidul de guvernământ să numească conducerea uzinei, însă ne dorim ca la fel de previzibile să fie și criteriile de selecție a candidaților: competența profesională, experiența managerială și spiritul de echipă.
PNL consideră că viitorul director al S.C. Uzina Mecanică Cugir S.A. trebuie să fie capabil să asigure continuitatea politicii manageriale implementate de fosta conducere, astfel că primii responsabili de acest lucru sunt membrii Consiliului de Administrație, cei cărora le revine sarcina conform legii să facă numirea în funcție. Printre aceștia se numără și trei cugireni în mâinile cărora se află viitorul S.C. Uzina Mecanică Cugir S.A.
Pe lângă criteriile enunțate, numirea viitorului director general al S.C. Uzina Mecanică Cugir S.A. va trebui să se realizeze conform legislației în vigoare, mai ales că există o lege privind industria de apărare care specifică condițiile de ocupare a acestei funcții: ”Asigurarea unui management performant la operatorii economici din industria de apărare cu capital integral și/sau majoritar de stat se realizează conform prevederilor legale în vigoare și ale prezentei secțiuni, cu directori/membri ai directoratului cu vechime în muncă de minimum 10 ani, din care 5 ani în domeniul specific activității operatorului economic respectiv”.

BIROUL DE PRESĂ AL
PNL CUGIR

Acest articol a fost citit de 682 ori

PNL Cugir: “S-a încheiat cel mai performant management pe care l-a avut S.C. UMC. Sperăm ca și în viitor competența să-l definească pe viitorul director”
1 (20%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.