cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » PFA din Cugir amendat de ITM Alba cu 30.000lei, după ce a fost prins că folosea forță de muncă fără forme legale de angajare

PFA din Cugir amendat de ITM Alba cu 30.000lei, după ce a fost prins că folosea forță de muncă fără forme legale de angajare

Publicat în 16.01.2017 la ora 11:25

Inspectori din cadrul ITM Alba au amendat, săptămâna trecută, un constructor din Cugir, care folosea forță de muncă fără forme legale de angajare.

La PFA Sibisan Liviu au fost depistate, cu ocazia unui control, 3 persoane plătite ”la negru”, amenda aplicată fiind în valoare de 30.000 de lei. Un alt angajator din Alba a fost amendat cu 300 de lei, pentru nerespectarea legislației în domeniul relațiilor de muncă.

În total, în perioada 3 – 13 ianuarie au fost verificate 46 nde firme. Principalele deficienţe stabilite în controale au fost: primirea în lucru a salariaţilor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; nu au fost stabilite pentru toţi salariaţii atribuţiile corespunzătoare postului prin fişa postului; neacordarea repausului saptamanal; neconducerea corecta a evidenţei timpului lucrat; contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor aplicabile la nivelul angajatorului; primirea la muncă a persoanelor s-a realizat în absenţa certificatului medical (fişa de aptitudine); regulamentul intern nu conţine dispoziţii referitoare la criteriile şi procedurile de evaluare profesională a salariaţilor; registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic nu se păstrează la sediul societăţii.

În aceeași perioadă, la 37 de angajatori s-au efectuat verificări în domeniul sănătății și securității muncii iar pentru deficiențele constatate s-au aplicat 6 avertismente.

Acest articol a fost citit de 855 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.