Rămâi conectat

Economie

Ministrul Economiei, Andrei Gerea şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, s-au întâlnit cu sindicatele din industria de apărare

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

cugirSindicatul „Apărarea” Cugir a fost reprezentat de preşedintele Ioan Neagu

La solicitarea Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Cartel Alfa, prin preşedintele Bogdan Iuliu Hosu, la sediul Ministerului Economiei a avut loc la finele săptămânii trecute, o întâlnire a sindicatelor din industria de apărare afiliate la Cartel Alfa, respectiv: Sindicatul „Apărarea” Cugir, Sindicatul „Dreptatea” – Moreni, Sindicatul Liber -Mija şi Sindicatul Tohan -Zărneşti, cu reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi ai Apărării Naţionale. Alături de liderul Cartel Alfa, la întâlnire au fost prezenţi ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, Bogdan Nicolae Badea, secretar de stat în Ministerul Economiei, Gr.mr.ing. Cătălin-Adrian Moraru, locţiitorul şefului Departamentului pentru armamente din cadrul MApN, reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice, precum şi lideri sindicali ai filialelor CN Romarm SA.
Potrivit preşedintelui Sindicatului „Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir, ec. Ioan Neagu (foto), sindicatele au cerut oficialilor guvernului: lpromovarea în regim de urgenţă a unei hotărâri de guvern care să stabilească numărul de salariaţi în baza OUG nr. 95/2002, pentru anul 2014 la fel ca în 2013; lreorganizarea sectorului Industriei de Apărare, aprobată pe baza hotărârii şedinţei de guvern din data de 11.12. 2013, urmând ca această hotărâre să fie supusă aprobării în prima şedinţă a CSAT; lştergera datoriilor istorice ale societăţilor comerciale aparţinând sectorului industriei de apărare; lasigurarea resurselor de finanţare şi de valorificare a produselor în acest domeniu, precum şi finanţarea investiţiilor pentru retehnologizare şi modernizare la companiile din industria de apărare aflate în portofoliul Ministerului Economiei; lposibilitatea valorificării produselor industriei de apărare de către MApN, restructurarea la unităţile unde producţia militară se poate separa de cea civilă.
În ceea ce priveşte perspectiva privatizării, în domeniul industriei de apărare, ministrul Economiei, Andrei Gerea, a concluzionat că este important de clarificat problema proprietăţii şi a acţionariatului, în vederea valorificării şi vânzării de active, astfel încât banii obţinuţi să se întoarcă tot la companiile din domeniu, care au nevoie de resurse financiare. „Întrucât ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, n-a putut fi prezent la întâlnire, sindicatele au propus ca în luna ianuarie 2014 să aibă loc o nouă reuniune, la care să ia parte şi domnia sa. Având în vedere că este vorba de o importantă dezbatere care priveşte viitorul industriei de apărare, noi am cerut ca la respectiva întâlnire să vină şi premierul Victor Ponta”, a precizat Ioan Neagu.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Economie

Reprezentanți ai fabricilor din Cugir, participare la Târgul de echipamente de vânătoare și industria sportului din Nurnberg

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 29 februarie – 3 martie 2024, la Nurnberg – Germania are loc cea de-a 50-a ediție a târgului „IWA Outdoor Classics – 2024”, cea mai mare expoziție din lume pentru vânătoare și industria sportului țintă. Expozanții își expun îmbrăcămintea, echipamentul de exterior, armele, accesoriile și alte articole.

La eveniment participă delegații de la cele două societăți de armament și muniție din Cugir, (Fabrica de Arme, respectiv UMC) conduse de ing. Mircea Trifan și ing. Grațian Duma.

De menționat faptul că delegații Fabricii de Arme se vor revedea la manifestarea din Nuremberg cu reprezentanți ai partenerului merican „CENTURY 2000”, cu care dezvoltă relații comerciale de aproape 25 de ani, dar și cu alte firme interesate de produsele fabricate la Cugir

IWA Outdoor Classics 2024 are o istorie de expoziții de calitate și va avea un număr mare de participanți internaționali pentru a crește afacerile expozanților. Vor fi expozanți din întreaga lume, inclusiv vânzători de arme, oficiali civili, vânzători de echipamente de autoapărare și multe altele.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 27 februarie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 27 februarie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SC BAYERN MOBILE SOLUTION SA AGENT DE VÂNZARI 1 0723313572
LEX PROTECT BUZĂU SRL AGENT DE SECURITATE 2 resurseumane@lexprotect.ro
ALPINA TEC LOGISTIC SRL AJUTOR BUCATAR 2 0720085887
ALPINA TEC LOGISTIC SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 2 0720085887
LIBRA GUARD SRL AGENT DE SECURITATE 5 0758113603
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 1 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Uzina Mecanică Cugir își construiește o centrală fotovoltaică, cu o putere maximă instalată de de 993 kW

cugirinfo.ro

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Realizare sistem de producere energie electrică din surse regenerabile – centrală fotoelectrică”.

Prin acest proiect se va realiza o capacitate de productie energie electrica din surse regenerabile de energie solara cu o putere maxima instalata de de 993 kW.

Panourile fotovoltaice se vor monta pe un teren in incinta unitatii in suprafata de 15.675 de metri pătrați. Prin această investitie beneficiarul doreste sa isi asigure prin productie locala energia necesara pentru consumul propriu al unitatii.

Sistemul fotovoltaic propus va fi compus din:

– 1822 panouri fotovoltaice (545 W/panou),
– invertoare 100 kW fiecare (10 buc);
– tablou electric, conexiuni, cabluri electrice.

Pe platforma industriala UMC I unde se va implementa proiectul, titularul beneficiaza de un ATR de 5 MW.

Furnizarea energiei electrice catre punctele de consum din cadrul unitatii dar si in reteaua nationala (eventualul surplus) se va face prin intermediul unui post de transformare existent (1000 KVA).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir