Rămâi conectat

Ştiri din zonă

“Luna Plantării Arborilor” a început astăzi la Vinţu de Jos prin sădirea a 500 de salcâmi

cugirinfo.ro

Publicat

în

A început campania “Luna Plantării Arborilor” în judeţul Alba. Astăzi, la ora 10.00, pe un teren degradat din localitatea Vinţu de Jos (păşunea Mereteu),  a avut loc prima acţiune de sădire de puieţi, organizată de Direcţia Silvică Alba.

La manifestare au luat parte angajaţi ai DS Alba, elevi şi profesori de la Şcoala  generală cu clasele I- VIII  Vinţu de Jos precum şi oficialităţi locale şi judeţene. În cadrul acţiunii de azi, au fost plantaţi peste 500 de puieţi, specia salcâmi.

 Campania din primăvara anului 2013 –  ”Luna Plantării Arborilor”, organizată de Direcţia Silvică Alba, care îşi propune să  planteze integral 207 hectare şi să facă completări pe o suprafaţă de 46 hectare, utilizând 980 de mii de puieţi din specii diferite precum brad, molid, stejar, gorun, paltin, frasin, cireş, salcâm, a demarat astăzi în localitatea Vinţu de Jos.

La manifestarea deschiderii au fost prezenţi peste 40 de angajaţi ai DS Alba, în frunte cu ing. Dan Gheorghe Boariu, directorul Direcţiei Silvice Alba şi Adrian Lup, dir. adj., Gheorghe Vlad  – primarul comunei Vinţu de Jos,Nicolae Pienar – reprezentantul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, fost primar al comunei Vinţu de Jos (cel care a demarat în urmă cu 10 ani acţiunea de plantare a arborilor în aceeaşi zonă), precum şi două clase de copii din Vinţu de Jos însoţiţi de directoarul şcolii – prof. Lucia Herman, prof. Alina Apolzan – director adjunct, prof. Rodica Josan şi prof. Aurelia Bătrâna. De asemenea, la evenimentul care a marcat startul campaniei de împăduriri au luat parte deputatul Dan Simedru, senatorul Teodor Atanasiu şi  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba – Florin Roman.

 Cu tot frigul de afară, dotaţi cu hârleţe şi sape, atât organizatorii cât şi elevii şi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, au sădit, pe păşunea Meretru, peste 500 de salcâmi.

 Acţiunile vor continua până la data de 15 aprilie, în cele 7 ocoale din cadrul DS Alba (Alba Iulia, Aiud, Cugir, Gârda, Sebeş, Valea Ampoiului şi Valea Arieşului), cu participarea personalului silvic, a elevilor, studenţilor şi membrilor comunităţilor rurale şi urbane. Ele se vor desfăşura în zonele Ighiu, Feneş, Izvorul Ampoiului, Oarda de Sus, Avram Iancu, Câmpeni, Bistra, Lupşa, Baia de Arieş, Cugir, Zlatna, Arieşeni, Straja, Gârda şi altele.

 În “Luna plantării arborilor” au loc, de asemenea, acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe, conferinţe, simpozioane, dar şi activităţi ecologice – curăţarea albiilor văilor, a zonelor din vecinătatea drumurilor forestiere, concursuri pe teme silvice în şcoli din judeţ, însă cea mai importantă acţiune o reprezintă plantarea puieţilor.

 Potrivit silvicultorilor,  “Luna plantării arborilor” este o sărbătoare dedicată reînvierii naturii, iar sădirea arborilor, pe lângă componenta economică, reprezintă şi continuarea ciclului vieţii.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Intervenție a pompierilor militari din Sebeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un hambar, din Balumiru de Câmp

cugirinfo.ro

Publicat

în

Pompierii militari din Sebeș au fost solicitați să intervină în cursul serii de marți, 14 mai 2024, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un hambar din localitatea Balomiru de Câmp.

„Secția de pompieri Sebeș intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Balomiru de Câmp. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la un hambar. Forțe alocate: 2 x ASAS și 1 x EPA”, a transmis ISU Alba.

UPDATE: „Incendiul este localizat. Arde acoperișul unui hambar pe o suprafață de aproximativ 30mp. De asemenea, echipajul medical prezent la locul producerii incendiului a asistat o persoană cu atac de panică. În continuare forțele de intervenție lucrează la stingerea în totalitate a incendiului”, a mai transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Ravagii făcute de o ploaie torențială însoțită de grindină, la Tărtăria

cugirinfo.ro

Publicat

în

O ploaie cu grindină de mari dimensiuni a făcut ravagii duminică în satul Tărtăria, comuna Săliștea. Curțile și grădinile oamenilor au fost acoperită de bucăți de gheață, ca după o ninsoare.

Codul galben de vreme rea și-a spus cuvântul la Tărtăria unde o ploaie de câteva minute, cu grindină a făcut prăpăd în curțile și grădinile localnicilor.

Oamenii spun că grindina le-a distrus grădinile, dar și florile din curți și pomii fructiferi.

Reamintim că județul Alba se află sub avertizare de vreme rea până duminică la ora 23.00. Sunt prognozate averse torențiale, descărcări electrice, vânt, dar și grindină.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Un bărbat de 63 de ani a ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut pe DJ 704K

cugirinfo.ro

Publicat

în

La data de 8 mai 2024 în jurul orei 20.45, polițiștii din Cugir au intervenit pe DJ 704K unde a fost sesizată producerea unui accident rutier.

Din primele cercetări, a rezultat că un bărbat de 46 de ani, din Bumbești-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 704K, într-o curbă, ar fi pierdut controlul asupra autoturismului și s-a răsturnat într-un canal de colectare a apei pluviale.

În urma accidentului, un bărbat de 63 de ani, pasager în autoturism, a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir