cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Achiziţia lunii iulie la Muzeul din Cugir: Carte documentar – Organizarea sistemului poştal în localitatea Cugir

Achiziţia lunii iulie la Muzeul din Cugir: Carte documentar – Organizarea sistemului poştal în localitatea Cugir

Publicat în 10.07.2018 la ora 12:30

Muzeul din Cugir, condus de inginerul Aurel Voicu, are în colecția sa o nouă achiziție, și anume Cartea documentar reprezentând „Organizarea sistemului poștal în Cugir de la începuturi până în anul 2015”.

Lucrarea este o prezentare sintetică donată Muzeului din Cugir, realizată de fostul diriginte al oficiului poștal din localitate, Ionel Stanciu, care cu multă preocupare a reușit să adune numeroase informații, gravuri și fotografii legate de funcționarea sistemului poștal în Transilvania și implicit în localitatea Cugir.

Potrivit documentului, primul oficiu poștal din Cugir a fost deschis în data de 23 aprilie 1880 (în ziua de Sf. Gheorghe), dată la care, după cum reiese din procesul verbal întocmit de preotul Eremie, „se deschide oficiul poștal” condus de un „căpitan de poștă”, acesta fiind inaugurat în casa lui N. Zsinga, aflată pe strada 21 Decembrie 1989 nr. 57. În anul 1896, în ziua de 6 decembrie, de hramul Sf. Nicolae, se instalează telegraful în localul oficiului poștal Cugir.

Dezvoltarea economică a localității Cugir și extinderea rețelei telefonice pe teritoriul Transil­vaniei face ca, la data de 21 mai 1907, când se sărbătoresc Sf. Constantin și Elena, să fie instalat la „cantonul pădurarului” primul telefon din localitate. De-a lungul timpului, oficiul poștal din Cugir s-a mutat în diferite locații, în funcție de conjunctura evenimentelor din acea vreme.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 382 ori

Achiziţia lunii iulie la Muzeul din Cugir: Carte documentar – Organizarea sistemului poştal în localitatea Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.