Rămâi conectat

Actualitate

Locuri de muncă în Cugir şi în judeţul Alba prin AJOFM Alba, la data de 3 martie 2015

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lista locurilor de muncă vacante  la data de 3 martie 2015 oferite de firmele din Cugir şi din judeţul Alba a fost publicată de AJOFM Alba. Cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot alege dintr-o ofertă de peste 200 de posturi libere.

AJOFM Alba locuri de muncaÎn Alba Iulia fac angajări SAS Cornel CONS PFA, SC Mazza Construct SRL,  SC Realmed SRL, SC Dara Mob Expert, Primăria Municipiului Alba Iulia, SC Sews România, SC IPEC SRL, SC Filadefia SRL, SC Dialuk Construct, SC ECO Aur Silva SRL, SC Maxim SRL, SC Pema Electrotehnic SRL, SC Resort Company SRL, Florys Grup SRL, SC Trans Duo Logistik Zentrum, SC Deka Structuri SRL, SC Garden Centrum SRL, SC Rekord SRL, Spitalul Judeţean Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918″.

La Aiud posturi libere sunt la SC Logos SRL, SC Realmed SRL, SC Escurial SRL şi SC Ivsys SRL, în Blaj la SC Kromberg& Schubert RO ME SRL,  Centru de Execuţie Bugetară Blaj, SC Prenis SRL şi SC RealMed SRL, SC APIS COM SRL şi SC Geo-Iulia SRL, la Cugir angajează SC Sews Romania,  iar la Câmpeni firmele care fac angajări în această perioadă sunt  Realmed SRL, SC Consmin SRL şi Elit SRL.

La Sebes locurile de muncă vacante sunt scoase de SC Star Assembly  SRL, SC Delta Plus SRL, SC Seratec Service SRL, Trans Duo Logistik Zentrum, SC Petrifălean SRL şi SC Jack’n Joey SRL.

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – 0258831137
Mozaicar  (exclusiv restaurator)  – 1
Şofer autocamion /maşină de mare tonaj  – 2
Betonist  – 1
Muncitor necalificat la întreţinerea de drumuri, şosele, poduri, baraje  – 20
Dulgher (exclusiv  restaurator)   – 2
Asistent  medical generalist  – 2
Bucătar  – 3
Consilier administraţia publică  – 1
Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor  – 30
Glazurator produse din ceramică fină  – 10
Presator produse ceramice  – 9
Inginer mecanic  – 2
Ambalator manual  – 9
Agent de turism  – 1
Şofer autocamion /maşină de mare tonaj  – 1
Zidar – pietrar  – 4
Dulgher (exclusiv restaurator)  – 2
Fierar- betonist  – 12
Muncitor necalificst în silvicultură  – 2
Inginer construcţii civile   – 1
Cameristă hotel  – 1
Barman  – 2
Şofer autocamion/maşină de mare tonaj  – 1
Spălător vehicule  – 2
Vânzător  – 2
Dulgher (exclusiv restaurator)  – 10
Îngrijitor spaţii verzi  – 4
Confecţioner articole din piele şi înlocuitori  – 2
Medic specialist  – 5
Consultant în informatică  – 1
Administrator financiar (patrimoniu)  – 1
Lenjer, confecţioner lenjerie după comandă  – 1

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Câmpeni – 0725225884    
Manipulant mărfuri  – 1
Asistent  medical generalist  – 1
Inginer construcţii civile  – 1

Punct de lucru Aiud – 0725225882
Tractorist   – 1
Asistent  medical generalist – 1
Confectioner, prelucrător în industria textilă  – 20
Lăcătuş mecanic  – 1
Electrician de întreţinere şi reparaţii   – 1
Inginer mecanic  – 1
Economist   – 1

 Punct de lucru Blaj – 0725225883
Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor  – 34
Bucătar  – 1
Îngrijitor de copii  – 1
Asistent  medical generalist  – 1
Muncitor necalificat la demolarea clădirilor  – 2
Casier  – 1
Zugrav  – 1

Punct de lucru Cugir – 0725225881
Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 10

Punct de lucru Sebeş – 0725225885
Controlor calitate – 2
Muncitor piscicol – 1
Sudor – 2
Macaragiu – 1
Lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii universale – 4
Ambalator manual – 1
Săpător manual – 3
Excavatorist pentru excavatoare cu rotor de mare capacitate  – 1
Manipulant mărfuri – 3
Cusător piese din piele şi înlocuitori – 3
Şef linie fabricaţie – 1

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Slujba de sfințire a capelei mortuare din incinta Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 13 iunie 2025, a fost inaugurată și sfințită capela mortuară din incinta Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din Cugir, o realizare posibilă prin inițiativa primarului Adrian Teban și a Consiliului Local, susținută cu căldură și implicare de preotul paroh Ioan Cândea și de numeroși credincioși ai orașului.

Capela a fost gândită ca un spațiu modern, curat și bine organizat, în sprijinul familiilor îndurerate, indiferent de confesiunea religioasă:

 Structura capelei:

• Nivelul 1 (subsol) – destinat celorlalte culte religioase: sală mare, sală de îmbălsămare, 2 băi, spațiu de depozit;
• Nivelul 2 (parter) – destinat cultului ortodox: sală mare, 2 băi, vestiar și spațiu de depozit.

La intrare a fost amenajată și o centrală termică modernă, pentru a asigura confortul necesar în orice anotimp.

Primarul Adrian Teban a declarat: „Inaugurarea acestei capele reprezintă un pas important în sprijinul familiilor îndoliate din comunitatea noastră. Ne-am dorit să oferim un spațiu civilizat, bine organizat și accesibil tuturor cultelor, în care momentele despărțirii să poată fi trăite cu liniște, demnitate și respect. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat – consilierilor locali, reprezentanților Bisericii și cetățenilor – pentru contribuția lor la realizarea acestui proiect de interes public”.

La slujba de sfințire au fost prezenți mai mulți preoți din zonă, alături de numeroși credincioși, semn că această lucrare este nu doar utilă, ci și profund simțită de întreaga comunitate.

Prin acest proiect, Cugirul dovedește că adevărata forță a unei comunități stă în unitate, respect și grija față de cei aflați în suferință. Nu doar zidurile contează, ci lumina pe care o putem aprinde unii în sufletul celorlalți.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Sute de credincioși au participat duminică, 8 iunie 2025, la slujba de Rusalii oficiată la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 8 iunie 2025, sute de credincioși au participat la slujba de Rusalii, la Catedrala din Cugir. S-au rugat pentru sfintirea tarinilor, a spicelor de grau si a apei.

Creștinii ortodocși și cei greco-catolici sărbătoresc astăzi Sărbătoarea Rusaliilor, care reprezintă Pogorârea Duhului Sfânt peste Sfinții Apostoli adunați în foișorul din Ierusalim. Este praznuita la 50 de zile de la Invierea Domnului. Sfântul Duh le-a dăruit Sfințiilor Apostoli, le-a dăruit capacitatea de a-și răspândi învățăturile în toate limbile pământului.

La Catedrala Ortodoxă din orașul Cugir a fost sărbătoare, sute de credincioși au participat la slujba Sfântei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur.

După taina Sfantei Liturghii, pe esplanada din fața lăcașului de cult, preoții au rostit rugăciuni pentru sfințirea țaranilor (holdelor), a spicelor de grâu și a apelor. La finalul slujbei, credincioșii au luat acasă spice de grâu și apă sfințită, cu care își vor binecuvanta casele.

De altfel, în Duminica Rusaliilor se obișnuiește să fie aduse spice de grâu, amintind de vremea secerișului. Spicele de grau simbolizeaza și „limbile de foc ale Sfântului Duh care s-a pogorât peste Sfinții Apostoli”.

 

Sorin GIURCA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Comunitățile din orașul Cugir și localitatea Vinerea s-au unit pentru a celebra cu evlavie și bucurie sărbătoarea Rusaliilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La finalul acestei săptămâni, comunitățile din orașul Cugir și localitatea Vinerea s-au unit pentru a celebra cu evlavie și bucurie sărbătoarea Rusaliilor, una dintre cele mai importante sărbători ale Bisericii Ortodoxe Române.

Rusaliile sunt sărbătorite la 50 de zile după Paște. Cu rădăcini adânci în spiritualitatea românească, această sărbătoare marchează Pogorârea Sfântului Duh și este însoțită de obiceiuri menite să protejeze gospodăriile și sufletele oamenilor.

Un moment cu profundă încărcătură simbolică a fost sfințirea spicelor de grâu, oficiată de preoți în cadrul slujbei. Acest gest ritualic exprimă recunoștința față de roadele pământului și binecuvântarea muncii câmpului, având o semnificație aparte pentru comunitățile care își păstrează legătura cu natura și agricultura. Grâul ca simbol al vieții, al renașterii și al belșugului, este adus înaintea altarului ca ofrandă și este binecuvântat de preoți. În tradiția ortodoxă, grâul este strâns legat de taina Euharistiei – el devine pâine, trup dăruit. Grâul sfințit a fost apoi împărțit credincioșilor, ca simbol al belșugului și al protecției divine.

Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, semn că aceste tradiții continuă să unească generații și să întărească spiritul comunitar.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir