cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Înzestrarea armatei cu ajutorul industriei româneşti de apărare, „o gură de oxigen” pentru fabricile cugirene

Înzestrarea armatei cu ajutorul industriei româneşti de apărare, „o gură de oxigen” pentru fabricile cugirene

Publicat în 06.06.2014 la ora 14:00

Mircea DusaMinistrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, consideră normal ca înzestrarea forţelor armate să fie făcută cu ajutorul industriei româneşti de apărare şi că trebuie găsite soluţii ca aceasta să aibă comenzi.

Întrebat, sâmbătă, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, cum comentează prevederile unui proiect de lege care prevede ca dotările Armatei să fie făcute de la firme româneşti şi doar unde nu există componente în ţară să se apeleze la firme străine, Mircea Duşa a spus (potrivit Mediafax), că „trebuie găsite posibilităţi ca industria de apărare să aibă comenzi”. „Există un proiect de lege iniţiat de Ministerul Economiei. Vom vedea în momentul în care proiectul de lege va ajunge şi la Ministerul Apărării Naţionale, cum va aproba Guvernul şi după aceea Parlamentul. Sigur că ar fi normal ca înzestrarea forţelor armate să fie făcută cu ajutorul industriei româneşti de apărare şi este normal ca această industrie, care este una apreciată, să contribuie la modernizarea forţelor armate. Ţinem la industria românească, de altfel prim-ministrul a dispus de anul trecut constituirea unui colectiv care să analizeze modul în care se poate repune pe picioare industria de apărare românească şi credem că trebuie să găsim acele soluţii şi posibilităţi ca industria din domeniul apărării să aibă comenzi şi să se repună pe picioare”, a afirmat Duşa. Potrivit acestuia, în urmă cu două săptămâni, în şedinţa de Guvern, s-a stabilit ca acele societăţi care fac producţie pentru industria de apărare să beneficieze de o anulare a datoriilor. „Având în vedere că vom avea şi rectificare pozitivă la Ministerul Apărării Naţionale în acest an, o parte din aceşti bani se vor duce spre industria de apărare din România”, a precizat ministrul. Interpelat în legătură cu declaraţia făcută de ministrul Apărării la Câmpia Turzii, directorul general de la Fabrica de Arme Cugir, ing. Mircea Trifan, a apreciat demersul Guvernului drept o „gură de oxigen” pentru acest important sector care ţine de securitatea naţională. „Armata n-a mai făcut de ani buni contracte cu fabricile din Cugir, deşi au existat condiţii pentru fabricaţia de produse pentru apărare. Iniţiativa luată de Executiv va avantaja cele două societăţi cugirene atât privind dezvoltarea capacităţilor de producţie şi modernizarea sectoarelor de activitate, dar şi din punct de vedere al creării de câteva sute de noi locuri de muncă”, a declarat Trifan.

C. P.

Acest articol a fost citit de 849 ori

Înzestrarea armatei cu ajutorul industriei româneşti de apărare, „o gură de oxigen” pentru fabricile cugirene
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.