Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Întâlnirea Ambasadorilor eTwinning 2023, o experiență de împărtășire și inspirație

cugirinfo.ro

Publicat

în

După cum am prezentat într-un articol anterior, la Hotel Ramada Constanța a avut loc întâlnirea Ambasadorilor eTwinning 2023,  un eveniment deosebit care a adus împreună cadre didactice din întreaga țară pentru a celebra și împărtăși experiențele lor în domeniul eTwinning.

A doua zi a conferinței a fost marcată de prezentările susținute cu pasiune de către ambasadorii eTwinning, printre care ne-am numărat și noi ca speakeri, Nicoletta Hustiuc de la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir, și Corina Voicu, de la Liceul Tehnologic Aiud.

Acești ambasadori au avut ocazia să împărtășească activități și experiențe eTwinning din județul Alba, precum reviste online cu ISSN și cărți online cu ISBN, rezultate ale proiectelor eTwinning premiate la nivel național sau la Concursul „Made for Europe” faza județeană, website eTwinning Alba: https://etwinning-alba.webnode.ro/

De asemenea, au vorbit despre numeroasele webinarii și proiectele de succes care au contribuit la dezvoltarea eTwinning în județul lor.

În cadrul evenimentului, cadrele didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal și universitar au lucrat la dezvoltarea a două viitoare cursuri pentru cadrele didactice, sub umbrela eTwinning ROMÂNIA. Aceasta demonstrează angajamentul lor în promovarea educației colaborative și a metodelor inovatoare în învățământ. S-a precizat și legăturile care există între eTwinning și Erasmus și faptul că mai trebuie lucrat în aceste domenii în învățământul românesc.

Potrivit ambasadoarei Nicoletta Huștiuc, mai mult decât o simplă conferință, Întâlnirea Ambasadorilor eTwinning a fost o experiență deosebită, în care participanții au simțit că fac parte dintr-o comunitate unită. Ambasadorii eTwinning nu sunt doar colegi, sunt o familie care împărtășește aceeași viziune: transformarea eTwinning într-un mod de viață pentru învățământul românesc.

„Evenimentul a oferit oportunitatea unică de a împărtăși experiențe eTwinning, bune practici și de a planifica activități și acțiuni pentru viitor. Cu entuziasm, ambasadorii au discutat despre modul în care pot continua să promoveze colaborarea și cooperarea între școli, elevi și cadre didactice în întreaga țară.

Pentru mulți dintre participanți, eTwinning reprezintă viitorul învățământului românesc. Este mult mai mult decât o serie de subpuncte într-o grilă de evaluare; este despre colaborare și despre împărtășirea bucuriei de a învăța împreună. În acest context, se adresează un apel călduros tuturor cadrelor didactice să se alăture platformei eTwinning, să participe și să se implice în proiecte care aduc doar bucurii și învățare autentică.

În încheiere, evenimentul Întâlnirea Ambasadorilor eTwinning 2023 a fost o ocazie de neuitat, care a adus împreună pasionați de învățământ și eTwinning. Echipa eTwinning România a fost apreciată pentru susținerea și promovarea continuă a acestui mod de învățare colaborativ și inovator. Pentru unii dintre participanți, eTwinning este mai mult decât un proiect; este o dragoste durabilă pentru educația și colaborarea dinamică”, ne-a declarat Nicoletta Huștiuc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

„Ziua Încrederii”, o zi „altfel”, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieșind din tiparul cotidian, elevii claselor I-VIII aparținând Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” – Vinerea, au renunțat la sala de clasă, participând la o serie de activități atractive, desfășurate pentru a marca „Ziua Încrederii”. 

Grupați în patru „case”, ei  au alergat, au desenat, au cântat, luptând pentru victorie. Vulpile roșcate, Lupii cenușii, Șoimii aurii sau Cucii verzi au fost nemaipomeniți.

„I-am văzut motivați, dorind să câștige, i-am văzut susținându-și colegii, ajutându-i pe cei mai mici, i-am văzut bucurându-se. S-au jucat… au învățat! Au învățat  să creadă că pot câștiga. Au învățat că sunt mai puternici împreună, că ceilalți se bazează pe ei. Fiecare a descoperit că și el contează. Indiferent de rolul pe care l-au avut, dascăli sau elevi au acționat ca și cum au fost verigile unui lanț, care a devenit mai puternic datorită încrederii. Ca dascăli, ne-am bucurat alături de ei, ne-am bucurat pentru ei. Am simțit că, dincolo de competiție, de rezultatul final, toți au fost câștigători: Au câștigat încredere în ei și în ceilalți. A fost o zi „altfel”?  Poate ar trebui ca fiecare zi să fie așa: o zi a încrederii”,  a declarat „Echipa Încrederii” – Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Mara Roman, elevă a Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”, mențiune la Concursul de chimie „Petru Poni”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mara Roman a obținut un rezultat remarcabil la Concursul de chimie „Petru Poni”, eleva de la Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu” obținând mențiune la etapa națională.

Roman Mara este elevă în clasa a X-a, Economic, profil Servicii. Concursul național de chimie este o olimpiadă destinată liceelor tehnice care au filieră tehnologică, profil de servicii și vocațională. Concursul constă într-o probă teoretică 60% și 40 % proba practică.

Pentru Mara este al doilea an consecutiv când se califică la etapa națională, anul acesta reușind să obțină la faza județeană 87 de puncte dintr-un total de 100.

„Este o performanță extraordinară pentru noi, având în vedere că vorbim despre un liceu tehnologic unde nu avem profil de chimie. Eleva noastră și-a dorit să participe la acest concurs, s-a pregătit intens, iar rezultatul este pe măsură”, a declarat Mariana Pereanu, profesoara Marei.

„Ne mândrim cu elevii și profesorii noștri, iar liceul Lăzărescu rămâne un loc în care se face carte! Dovada, recunoașterea la nivel național venită weekendul acesta de la Concursul de chimie, specific liceelor tehnologice și vocaționale.

Să ajungi în primele poziții la nivel național nu e puțin lucru, de aceasta bucuria noastră este cu atât mai mare! Felicităm eleva implicată și cadrul didactic devotat ce au făcut din educație un stil de viață!”, a transmis și Ionuț Iancu, directorul unității școlare.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Codrea Irina Rita, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, premiul II la etapa națională a Olimpiadei de Religie, Cultul Greco-Catolic

cugirinfo.ro

Publicat

în

Codrea Irina Rita, elevă în clasa a VII-a A la Școala Gimnazială Singidava Cugir, a obținut Premiul al II-lea la etapa națională a Olimpiadei de Religie, Cultul Greco-Catolic, care s-a desfășurat între 9-12 mai 2024, la Snagov, județul Ilfov.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu și a mentorilor săi: prof. Daniela Pascal și preot Codrea Viorel, Irina și-a împlinit un vis și a devenit un exemplu pentru noi toți. Este un copil activ, mereu atent, ochii ei te urmăresc pretutindeni pentru a nu pierde nimic din ceea ce spui. Credința, implicarea cu seriozitate, perseverența, adaptarea ușoară la situații noi și spiritul de disciplină ne spune de la sine că este un copil performant cu certe calități de afirmare”, ne-a transmis conducerea unității de învățământ „Singidava”.

O felicităm și noi pe Irina, pe doamna profesor Daniela Pascal, precum și familia acesteia pentru performanța obținută!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir