Administraţie
Începând de astăzi, 1 martie 2017, Primăria Cugir preia în gestiune directă serviciul de transport public local
De astăzi, 1 martie 2017, transportul public de călători în orașul Cugir se desfășoară în condiții mai bune, ca urmare a deciziei legislativului local de a reorganiza acest serviciu.
În ultima ședință, aleșii locali au analizat și au aprobat un proiect de hotârâre inițiat de primarul Adrian Teban cu privire la preluarea transportului public de călători în gestiunea directă a Orașului Cugir, deținător de licență de transport persoane. Acest lucru înseamnă că toate sarcinile şi responsabilităţile privind organizarea, coordonarea, exploatarea, finanţarea şi controlul funcţionării serviciului intră în atribuțiile biroului A.D.P.
Întrucât la momentul de față nu deține parcul auto necesar, administrația locală a închiriat trei autobuze și două microbuze de la S.C. Livio Dario S.R.L. Este soluția urgentă pe care edilii au găsit-o pentru a putea menține transportul de călători pe raza orașului, în absența unui operator căruia să-i concesioneze serviciul. Contractul cu actualul transportator, S.C. M-BIT S.R.L. a expirat in data de 28 februarie, iar de o prelungire nici nu a putut fi vorba deoarece capacitatea societății nu corespunde necesităților locale, cetățenii fiind nemulțumiți atât de condițiile din mijlocale în comun cât și de nerespectarea orarului de circulație. Un alt presator nu a putut fi găsit, deși primăria a scos la licitație publică deschisă de mai multe ori “Serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate în orașul Cugir”.
“Preluarea în gestiune directă este o soluție momentană pe care administrația locală a găsit-o, pentru a putea asigura cetățenilor accesul la mijloace de transport în comun. Între timp vom pregăti o nouă procedură de licitație publică deschisă, iar dacă nu vor exista oferte, luăm în calcul posibilitatea de a înființa o societate în subordinea Consiliullui Local. Pentru crearea parcului auto necesar, ne gândim să exploatăm programele europene dedicate îmbunătățirii transportului public urban cu scopul reducerii emisiilor de dioxid de carbon și să depunem un proiect în baza căruia să achiziționăm autobuze electrice, nepoluante.” a declarat primarul Adrian Teban.
Între timp, de la 1 martie circulă trei autobuze și două microbuz pe cele două linii de transport public de persoane: una în Cugir și cea de a doua pe ruta Cugir-Vinerea. Prețul unui bilet este de 2 lei/călătorie, în timp ce un abonament pe o lună, de luni până vineri costa 60 lei, iar pentru întreaga săptămână este de 80 lei.
”Pentru serviciul de transport public local de persoane organizat de către autorităţile administraţiei publice locale, pe raza administrativ teritorială a orașului Cugir beneficiază de gratuitate următoarele categorii de persoane: veteranii şi văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, revoluționarii, persoanele cu handicap grav, însoţitorii şi asistenţii personali ai acestora. Prin lege donatorii de sânge beneficiază de abonament cu reducere 50% pentru transportul în comun pe o perioada de 1 lună. Totodată, este stabilită prin hotărâre a consiliului local o subvenţie pentru persoanele cu vârsta de peste 60 ani. Trebuie spus că durata maximă a gestiunii directe a serviciului de transport public de călători în oraşul Cugir, este de maxim 6 ani, în conformitate cu prevederile Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local”, precizează reprezentantul Primăriei Cugir.
FOTO: ARHIVĂ
Administraţie
Festivități la început de nou an școlar, la Cugir. Elevii au fost primiți în instituții proaspăt modernizate
În majoritatea instituțiilor educaționale au fost organizate festivități de deschidere la care au participat elevi, profesori, părinți și oficialități locale.
O mare parte dintre elevii cugireni au fost primiți în școli proaspăt modernizate, cu săli de clasă dotate cu materiale didactice noi.
Prezent la festivități, primarul Adrian Teban a declarat că: „Modernizarea celorlalte corpuri de clădiri se apropie de final iar până la finalul anului vor fi finalizate complet.
Am organizat investițiile în așa fel încât fiecare școală să fie capabilă să înceapă noul an școlar la cel puțin unul dintre localuri.
În ceea ce ne privește, ca administrație locală, prin investițiile realizate, am dovedit faptul că educația a fost, este și va fi o prioritate la nivel local dar suntem conștienți că mai sunt îmbunătățiri de adus, dar și alte noi investiții.
Dragi elevi, vă doresc să începeți acest an cu determinare, curaj, disciplină și încredere în voi înșivă! De asemenea, să vă implicați activ în activitățile școlare pentru a obține rezultate cât mai bune.
Educația este cea mai mare investiție pe care o puteți face în voi înșivă, iar noi suntem aici să vă sprijinim prin creșterea gradului de învățare și confort în școli.
Să vă bucurați și să folosiți ceea ce s-a realizat pentru voi dar să le lasați în aceleași condiții și celor care vor veni după voi.
Să aveți un an școlar plin de realizări, împliniri și bucurii!”
Chiar dacă a fost un an complicat în contextul proceselor de modernizare, acestea se apropie de final, iar învățământul cugirean beneficiază de peste 14 milioane de euro investiți din fonduri europene și confinanțare locală.
Constantin PREDESCU
Administraţie
Primarul Adrian Teban a verificat stadiul lucrărilor de modernizare la școlile gimnaziale și la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu din Cugir
În cursul zilei de joi, 5 septembrie 2024, primarul Cugirului, Adrian Teban, a verificat stadiul în care se află lucrările de modernizare la școlile gimnaziale și la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu.
Se apropie de final modernizarea Școlilor Gimnaziale „I. Pervain”. Lucrările sunt realizate în procent de 95%.
În cadrul evaluării în teren realizată de edilul Adrian Teban, constructorii au dat asigurări că lucrările la școlile gimnaziale se vor încheia în decurs de o lună.
La Școala Gimnazială nr. 3 lucrările se apropie de final. Lucrările la corpul de pe strada Doinei sunt realizate în proporție de peste 95% urmând realizarea finisajelor, a curții, lucrările urmând a se finaliza în decursul acestui an.
Tot prin acest proiect s-a realizat modernizarea corpurilor de pe Aleea Constructorului și Vinerea.
La Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu, lucrările din clădirea cu laboratoarele de specialitate și a sălii de sport sunt realizate în proporție de aproximativ 85%, urmând a fi finalizate până la finalul acestui an.
La Școala Gimnazială Singidava, localul de pe strada Al. Sahia lucrările sunt finalizate în proporție de peste 99%, iar in perioada următoare va fi convocată comisia de recepție.
În ultimii ani, administrația locală a investit peste 14 milioane de euro în modernizarea și dotarea clădirilor de învățământ.
Administraţie
De astăzi, 1 septembrie 2024, pacienții Spitalului Orășenesc Cugir vor beneficia de hrană preparată în cadrul blocului alimentar propriu
Începând de duminică, 1 septembrie 2024, pacienții Spitalului Orășenesc Cugir vor beneficia de hrană praparată în cadrul blocului alimentar propriu.
Primarul Adrian Teban a declarat: „Sunt mulțumit de colaborarea dintre Primăria Orașului Cugir și echipa managerială a spitalului condusă de Florin Arion, fapt care a dus din nou la investiții în cadrul spitalului nostru. De asemenea, a ținut să precizeze faptul că scopul principal al acestei investiții este acela de a contribui la îmbunătățirea serviciilor alimentare oferite pacienților în cadrul spitalului, pentru a asigura în totalitate pregătirea și prepararea hranei în regim propriu în cadrul blocului alimentar. În același timp, s-a urmărit eficientizarea din punct de vedere termic și al consumurilor privind clădirea dar și îndeplinirea condițiilor optime de funcționare din punct de vedere sanitar, de igienă și confort”.
S-a finalizat investiția „Reabilitare bloc alimentar și birouri”, investiție de peste 250 000 euro din fonduri proprii.
S-au executat lucrări de:
– refacere finisaje interioare și exterioare
– se vor reface toate instalațiile electrice, termice și sanitare
– montare tâmplării PVC4 cu geamuri termopan
– învelitoare din țiglă ceramică
– șarpantă din lemn ecarisat de rășinoase, amplasarea elementelor șarpantei urmând elementele structurale din fier beton armat și a zidăriilor portante cu rol de preluare și descărcare a încărcărilor structurale spre fundații
– refacerea buiandrugilor
– trotuare de protecție de minim 60 cm, din beton, cu pantă de scurgere care să asigure înlăturarea apelor pluviale
– anvelopări etc.
De asemenea, blocul alimentar a fost dotat și utilat cu echipamente industriale profesionale precum și mobilier specific din inox.
Blocul alimentar este autorizat DSP și DSV și respectă toate circuitele obligatorii de igienă.
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 4 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 4 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 6 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 săptămâni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 5 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 4 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro