Rămâi conectat

Actualitate

Încasările partidei dintre Metalurgistul Cugir și Unirea Jucu, din Liga a 3-a, vor fi donate lui Mateo, băieţelul de 8 ani, grav bolnav

cugirinfo.ro

Publicat

în

Marţi, 4 aprilie 2017, de la ora 17.00, la Cugir se va juca fotbal pentru viaţă, încasările partidei din Liga a 3-a, dintre Metalurgistul Cugir şi Unirea Jucu urmând să fie donate pentru Mateo, băiețelul din Cugir care suferă de 8 boli și are nevoie de o operație pentru a putea merge singur.

Gruparea „roş-albastră” de sub Drăgana se alătură astfel campaniei umanitare declanşate în Cugir pentru sprijinirea acestui copil vitregit de soartă.

• Apel la suporteri! Să vină în număr cât mai mare!

Banii strânşi la respectiva întâlnire vor fi direcţionaţi spre familia puştiului în vârstă de 8 ani, care a suferit de-a lungul anillor multiple intervenţii chirurgicale. Oficialii divizionarei terţe au dovedit că au suflet mare şi se alătură campaniei umanitare declanşate în localitatea de sub Drăgana, pentru a-l sprijini pe micuţul Mateo. Astfel, fotbalul depăşeşte graniţele unui simplu joc şi dovedeşte că face parte din viaţă.

Facem un apel pe această cale la suporterii Metalurgistului din Cugir. Să vină în număr cât mai mare la acest meci, să reuşim astfel să strângem o sumă cât mai consistentă, prin care să putem şi noi ajuta un băieţel cu care viaţa a fost nedreaptă. Nu este un act de binefacere, este o normalitate şi încercăm să ajutăm, să fim alături de Mateo, pentru că înainte de a fi jucători, antrenori, sau conducători, suntem oameni şi ne pasă„, a spus Bogdan Petric, oficialul Metalurgistului Cugir.

Mateo are nevoie urgentă de sprijin şi această campanie umanitară ce i-a impresionat pe zeci de cugireni, care s-au mobilizat şi au sărit în sprijinul său.

Mateo este un copil în vârstă de 8 ani din Cugir, care s-a născut cu leziuni cerebrale și are mare nevoie de ajutor. Părinții lui, de o modestie rară nu au solicitat ajutorul nimănui până acum, dar au ajuns să fie copleșiți de problemele cu care se confruntă, iar Mateo este un adevărat luptător alături de ei făcând progrese substanțiale în confruntarea cu cele 8 diagnostice pe care le are.

Băiețelul a suferit de-a lungul anilor multiple intervenții chirurgicale, iar cu tratamente de recuperare constante, deprinderile lui motrice s-au mai îmbunătățit. În urma operației la liga­ment, copilul poate acum să pășească dacă este susținut. Orice intervenție poate fi făcută doar cu anestezie totală din cauza stării lui, iar crizele epileptice nu prea permit să fie făcute mai multe anestezii pe an deoarece toată evoluția lui poate regresa. De vorbit vorbește destul de rău, dar vorbește. De un an vorbește mai bine, rezultat al lecțiilor de logopedie. Acest progres pune în discuție o operație pe coloană pentru a putea să meargă mai bine, intervenție ce poate fi făcută doar în afara țării (părinții s-au interesat și au aflat de un caz asemănător din România, operat cu succes în SUA). În momentul de față, asociația “Ține de tine!” a trimis RMN-ul copilului unui doctor din Germania și așteaptă un răspuns pentru operație.

Până atunci, Mateo are nevoie de ajutor pentru a putea continua tratamentul, fără de care starea lui ar putea intra în regresie. Totodată, are nevoie de echipamente speciale, urgente fiindu-i încălțămintea specială și ortezele ce-i atenuează durerea și disconfortul.

Campania umanitară pentru Mateo a fost lansată de asociația “Ține de tine” din Cugir.

Asociația ȚINE De TINE este condusă de Alin Teodorescu, profesor de religie la Colegiul Național “David Prodan”. Acesta, împreună cu foştii elevi ai liceului, a decis să se implice și să-l ajute pe Mateo, declanșând o campanie umanitară de strângere de fonduri. La începutul lunii mai, membrii asociației vor organiza o cursă pe biciclete, la care doritorii se pot încrie contra unei sume modice de minim 10 lei. Membrii asociației vor purta tricouri cu îndemnul “Ajută-l pe Mateo”, precum și urne în care cugirenii vor putea face donații.

Conturile în care puteți dona pentru Mateo:

IBAN Lei: RO70BRDE010SV47127240100

IBAN Euro: RO04BRDE010SV47127590100


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Patologia venoasă, în atenţia unor specialişti din sănătate reuniți la Cugir. Noile ţinte terapeutice în boala venoasă cronică

cugirinfo.ro

Publicat

în

Circa 30 de medici specialişti, de familie şi farmacişti din Cugir, au discutat ieri după amiază, despre cele mai bune soluţii de tratament în cazul patologiei venoase, o boală des întâlnită în comunitate.

Cei prezenţi au împărtăşit informaţii valoroase necesare pentru aplicarea cât mai corectă a tratamentelor şi parcurgerea procesului de reevaluare a pacientului cu această suferinţă.

Accentul a fost pus pe variantele terapeutice disponibile la ora actuală, dar, mai ales pe importanţa colaborarii dintre specialiştii din domeniul medical, deoarece protocoalele actuale de tratament pot fi applicate corect pacienţilor doar dacă aceştia sunt evaluati de specialist, la indicaţia medicului de familie şi, în final, prescripţia medicală este onorată la nivelul farmaciilor.

Masa rotundă cu tema “Inflamaţia vasculară şi difuncţia endotelială: noile ţinte terapeutice în boala venoasă cronică” a fost organizat de dr. Terezia Mureşan-Samoilescu, în colaborare cu Alfasigma.

„Mi s-a părut extrem de important această întâlnire a cadrelor medicale implicate în tratarea pacientului cu patologie venoasă şi doresc să le mulţumesc tuturor pentru deschiderea de care au dat dovadă participând efectiv la discuţii. Pe lângă tratamentul medicamentos al bolii venoase cornice, cu preparate medicamentoase care să susţină funcţia endoteliului venos şi care să transforme “insuficienţa” venoasă în sufiecienţa, funcţionalitate venoasă, există şi alte aspect la fel de importante în tratarea acestei afecţiuni şi care ţin de igiena personală, stilul de viaţă (evitarea consumului de toxice, renunţarea la fumat şi practicarea exerciţiilor fizice). Pentru binele pacientului, reţeaua de colaborare între profesioniştii din domeniul medical trebuie să fie una funcţională. Am vorbit la această întâlnire despre rezultatele tratamentului pe bază de Sulodexid, substanţă care “hrăneşte“ endoteliul venos şi care are proprietăţi antiinflamatorii foarte bune. Nu este neapărat vorba despre o noutate a tratamentului, ci, mai exact, despre nevoia colaborării corecte a specialiştilor implicaţi în diagnosticare şi tratament, pentru ca el să ajungă să fie utilizat în favoarea pacientului.” (dr. Terezia Mureşan-Samoilescu, medic chirurg chirurgie generală).

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Mai multe blocuri de pe strada George Coșbuc au rămas fără apă potabilă, în urma unei avarii la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În dimineața zilei de miercuri, 20 septembrie 2023, furnizarea apei este întreruptă în orașul Cugir pe strada George Coșbuc, fiind afectate blocurile: nr. 6, nr. 8, nr. 10, dar și două case cu nr. 2, respectiv nr. 4, din cauza unei avarii produse la o conductă.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 20.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Coșbuc, fiind afectate blocurile: nr. 6, nr. 8, nr. 10, dar și două case cu nr. 2, respectiv nr. 4, din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere.

Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, la Cugir a avut loc o acțiune de ecologizare în cadrul campaniei „Let’s do it, Romania!”

cugirinfo.ro

Publicat

în

În fiecare an, orașul Cugir este solidar cu eforturile depuse în întreaga lume de a curăța deșeurile de pe suprafața Pământului într-o singură zi, printr-o campanie derulată în peste 190 de țări simultan.

Astfel, sâmbătă 16 septembrie, sub sloganul Let’s do it, Romania!- Let’s do it, Cugir!, 60 de voluntari din localitate s-au mobilizat și au adunat gunoaiele aruncate de către unii cetățeni iresponsabili, din zona albiilor Râului Mare și Râului Mic, a Drumului Județean 704, între Șibot și Vinerea și din pășunea Sub vii din Vinerea. .

Voluntarii Cugirului au colectat selectiv 160 de saci cu pet-uri și alte materiale plastice, hărtie, sticle, metal, dar și deșeuri mari precum mobilier, saltele, anvelope, etc. Acestea au fost predate operatorului de salubritate SC RER Vest SA.

Acțiunea a fost organizată de Primăria Cugir și Serviciul Public de Gospodărire Locală, iar voluntarii implicați fac parte din Asociația Năsăpiște, Colegiul Național “David Prodan”, Romsilva-Ocolul Silvic Cugir precum și simpli cetățeni.

Echipamentele necesare demersului de curățenie (saci și mănuși) au venit din partea echipelor de organizare Let’s Do It, Romania!

Campania Let’s Do It, Romania! a fost organizată pentru prima dată pe 16 septembrie 2009. Patrusprezece ani mai târziu, pe 16 septembrie 2023, la nivelul întregii țări s-a dorit implicarea a 100.000 de cetățeni în ceea ce se consideră „cea mai mare mobilizare de voluntari din România, pentru a face curățenie în toată țara într-o singură zi” și pentru a crește gradul de conștientizare privind protejarea mediului înconjurător.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir