cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Încasările partidei dintre Metalurgistul Cugir și Unirea Jucu, din Liga a 3-a, vor fi donate lui Mateo, băieţelul de 8 ani, grav bolnav

Încasările partidei dintre Metalurgistul Cugir și Unirea Jucu, din Liga a 3-a, vor fi donate lui Mateo, băieţelul de 8 ani, grav bolnav

Publicat în 30.03.2017 la ora 12:36

Marţi, 4 aprilie 2017, de la ora 17.00, la Cugir se va juca fotbal pentru viaţă, încasările partidei din Liga a 3-a, dintre Metalurgistul Cugir şi Unirea Jucu urmând să fie donate pentru Mateo, băiețelul din Cugir care suferă de 8 boli și are nevoie de o operație pentru a putea merge singur.

Gruparea „roş-albastră” de sub Drăgana se alătură astfel campaniei umanitare declanşate în Cugir pentru sprijinirea acestui copil vitregit de soartă.

• Apel la suporteri! Să vină în număr cât mai mare!

Banii strânşi la respectiva întâlnire vor fi direcţionaţi spre familia puştiului în vârstă de 8 ani, care a suferit de-a lungul anillor multiple intervenţii chirurgicale. Oficialii divizionarei terţe au dovedit că au suflet mare şi se alătură campaniei umanitare declanşate în localitatea de sub Drăgana, pentru a-l sprijini pe micuţul Mateo. Astfel, fotbalul depăşeşte graniţele unui simplu joc şi dovedeşte că face parte din viaţă.

Facem un apel pe această cale la suporterii Metalurgistului din Cugir. Să vină în număr cât mai mare la acest meci, să reuşim astfel să strângem o sumă cât mai consistentă, prin care să putem şi noi ajuta un băieţel cu care viaţa a fost nedreaptă. Nu este un act de binefacere, este o normalitate şi încercăm să ajutăm, să fim alături de Mateo, pentru că înainte de a fi jucători, antrenori, sau conducători, suntem oameni şi ne pasă„, a spus Bogdan Petric, oficialul Metalurgistului Cugir.

Mateo are nevoie urgentă de sprijin şi această campanie umanitară ce i-a impresionat pe zeci de cugireni, care s-au mobilizat şi au sărit în sprijinul său.

Mateo este un copil în vârstă de 8 ani din Cugir, care s-a născut cu leziuni cerebrale și are mare nevoie de ajutor. Părinții lui, de o modestie rară nu au solicitat ajutorul nimănui până acum, dar au ajuns să fie copleșiți de problemele cu care se confruntă, iar Mateo este un adevărat luptător alături de ei făcând progrese substanțiale în confruntarea cu cele 8 diagnostice pe care le are.

Băiețelul a suferit de-a lungul anilor multiple intervenții chirurgicale, iar cu tratamente de recuperare constante, deprinderile lui motrice s-au mai îmbunătățit. În urma operației la liga­ment, copilul poate acum să pășească dacă este susținut. Orice intervenție poate fi făcută doar cu anestezie totală din cauza stării lui, iar crizele epileptice nu prea permit să fie făcute mai multe anestezii pe an deoarece toată evoluția lui poate regresa. De vorbit vorbește destul de rău, dar vorbește. De un an vorbește mai bine, rezultat al lecțiilor de logopedie. Acest progres pune în discuție o operație pe coloană pentru a putea să meargă mai bine, intervenție ce poate fi făcută doar în afara țării (părinții s-au interesat și au aflat de un caz asemănător din România, operat cu succes în SUA). În momentul de față, asociația “Ține de tine!” a trimis RMN-ul copilului unui doctor din Germania și așteaptă un răspuns pentru operație.

Până atunci, Mateo are nevoie de ajutor pentru a putea continua tratamentul, fără de care starea lui ar putea intra în regresie. Totodată, are nevoie de echipamente speciale, urgente fiindu-i încălțămintea specială și ortezele ce-i atenuează durerea și disconfortul.

Campania umanitară pentru Mateo a fost lansată de asociația “Ține de tine” din Cugir.

Asociația ȚINE De TINE este condusă de Alin Teodorescu, profesor de religie la Colegiul Național “David Prodan”. Acesta, împreună cu foştii elevi ai liceului, a decis să se implice și să-l ajute pe Mateo, declanșând o campanie umanitară de strângere de fonduri. La începutul lunii mai, membrii asociației vor organiza o cursă pe biciclete, la care doritorii se pot încrie contra unei sume modice de minim 10 lei. Membrii asociației vor purta tricouri cu îndemnul “Ajută-l pe Mateo”, precum și urne în care cugirenii vor putea face donații.

Conturile în care puteți dona pentru Mateo:

IBAN Lei: RO70BRDE010SV47127240100

IBAN Euro: RO04BRDE010SV47127590100

Acest articol a fost citit de 155 ori

Încasările partidei dintre Metalurgistul Cugir și Unirea Jucu, din Liga a 3-a, vor fi donate lui Mateo, băieţelul de 8 ani, grav bolnav
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.