cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Înalta Curte de Casație și Justiție îi da lovitura de grație primarului din Șibot. Acesta a pierdut definitiv procesul de incompatibilitate cu ANI și va rămâne fără funcție

Înalta Curte de Casație și Justiție îi da lovitura de grație primarului din Șibot. Acesta a pierdut definitiv procesul de incompatibilitate cu ANI și va rămâne fără funcție

Publicat în 06.12.2017 la ora 18:25

Primarul comunei Șibot, Ilie Tomuș (PNL), a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) și urmează să își piardă mandatul de primar.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins în 17 noimebrie 2017 contestația acestuia la o decizie anterioară a Curții de Apel Alba Iulia, care a a constatat starea de incompatibilitate a edilului. ANI a emis în decembrie 2015 un raport potrivit căruia primarul Ilie Tomuș a deținut calitatea de comerciant ca persoană fizică autorizată, concomitent cu funcţia publică de la conducerea Primăriei Șibot.

“Primarul Ilie Tomuș s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 14 iulie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de primar al comunei Șibot și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul «Tomuş Ilie Persoană Fizică Autorizată», încălcând dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea 161/2003”, se susține în raportul emis în urmă cu aproape doi ani de ANI. Primarul a contestat raportul în justiție și a pierdut prima parte a procesului la Curtea de Apel Alba Iulia, în decembrie 2016.

Ilie Tomuș a susținut în instanță că nu a obținut venituri ca urmare a calității de persoană fizică autorizată. ”Arată ca nu a exercitat în toată această perioadă activități comerciale în calitate de titular al persoanei fizice autorizate «Tomuş Ilie Persoană Fizică Autorizată», așa cum de altfel se reține în raportul de evaluare. A figurat înregistrat sub această formă la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Al apână la data de 14.07.2014 , când a solicitat și s-a dispus radierea din registrul comerțului. (…) Într-adevăr există mențiuni la dosar în sensul că această activitate economică a încetat la data de 14.07.2014, însă se constată că reclamantul a încălcat regimul incompatibilităților, așa cum în mod corect au reținut și inspectorii pârâtei, deținând în mod simultan funcția de primar cât și funcția persoana fizica autorizata, contrar prescripțiilor legiuitorului din art. 87 alin.1 lit.g din Legea nr.161/2003.

De asemenea, din actele dosarului reiese faptul că reclamantul a realizat in perioada 2012-2013 venituri din activități comerciale, respectiv creșterea bovinelor  in suma de 3341 lei. Din cele ce preced, rezultă că raportul de evaluare contestat în prezenta cauză este legal, așa încât, pentru menținerea lui, Curtea va respinge acțiunea reclamantului ca neîntemeiată”, se afirmă în motivarea deciziei de la Curtea de Apel.

Edilul de la Șibot a mers mai departe și a contesta

Facebook 

Acest articol a fost citit de 866 ori

3.0
04

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.